Galatasaray Alanyaspor - Galatasaray maçı sonrası büyük övgü! 'Dans eder gibi'

Alanyaspor - Galatasaray maçı sonrası büyük övgü! 'Dans eder gibi'

19.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 30'uncu haftasında lider Galatasaray, Alanyaspor deplasmanından 4-1 galip ayrıldı. Sarı-kırmızılıların galibiyeti sonrası usta kalem, çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Alanyaspor - Galatasaray maçı sonrası büyük övgü Dans eder gibi

Ersun Yanal yönetimindeki Alanyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 30'uncu haftasında Galatasaray'a karşı 4-1 mağlup oldu. Alanyaspor - Galatasaray maçını spor yazarları kaleme aldı. Milliyet Gazetesi'nin duayen ismi, sarı-kırmızılıların futbolu hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

İşte Alanyaspor - Galatasaray maçı sonrası yapılan değerlendirmeler...

ŞOV YAPARAK KAZANIYOR / OSMAN ŞENHER

Galatasaray, Mertens’in de dönmesiyle gücünü ikiye katladı. Geçen hafta Kayserispor karşısında altı golle galip geldiler. Dün gece Alanya gibi zor bir deplasmanda dört gol atarak üç puanı aldılar. Daha fazlasını da atabilirlerdi, takım kendini fazla sıkmadı.
Teknik Direktör Okan Buruk’un sistemi oturmuş. Defansı, orta sahası ve forveti olmak üzere bütün futbolcular rakibe baskı yapıp gol atmak istiyorlar.
Dün gece sahneye Mertens çıktı. Bu çocuk hem yıldız hem de çok büyük futbolcu... Oyunu istediği gibi hızlandırıyor, yavaşlatıyor, mükemmel asist yapıp Icardi’ye gol attırıyor, kendisi gol atıyor. Rakip ataklarda defansına gelip top çıkartıyor. Bir futbolcuda ne ararsanız, Mertens’te fazlası var. Tribündekiler, televizyonun başındakiler herhalde herkes Mertens’in ayağına top gelsin, oyun güzelleşsin istiyordur.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Alanyaspor - Galatasaray maçı sonrası büyük övgü Dans eder gibi

İkinci gözüme batan futbolcu; Adekugbe oldu. Kanadalı futbolcu resmen Mertens’ten sonraki maçın yıldızıydı. Sol çizgiyi hem defansif hem de ofansif olarak mükemmel kullandı. Sacha Boey’in sağ tarafta yaptıklarının aynısını yaptı. Ortaya müthiş bir performans ve bitmez tükenmez bir enerji koydu. Rashica’nın attığı golün de pasını verdi.
Artık kalan yedi maçta ben bu aradaki puan farkının kapanmasının çok zor olduğunu düşünüyorum. Defansta Nelsson ile Abdülkerim sanki yumurta ikizleri! O kadar iyi anlaşıyorlar ki, kolay kolay hata yapmıyorlar. Tabii ki ufak tefek hataları her futbolcu yapar. Fakat şu an ligdeki en iyi iki stoper oldukları bir gerçek.
Torreira’nın 1.65 görünen boyu var, herhalde göremediğimiz bir o kadar daha boyu var. Bu kadar enerjiyi nereden buluyor? Tekniği çok iyi, rakibe devamlı baskı yapıyor. Bir bakıyorsunuz hücumda, bir bakıyorsunuz defansın önünde. Neredeyse tek başına rakibin orta sahasıyla başa çıkıyor. Saygı duyuyorum.

Haberin Devamı

Kerem ve Rashica’nın Kayserispor karşısındaki performansları yoktu. Buna rağmen ilk golde Abdülkerim’in kafasına o topu Kerem gönderdi. Rashica’ya durgun diyoruz, durgun derken de utanıyoruz. Attığı dördüncü golde Adekugbe’nin ortasına öyle bir depar attı ki; ayaklarının ucuyla topa yetişerek fileleri havalandırdı. Çok zor bir pozisyondu. Demek ki 63. dakikada bile ne kadar güçlü ki öyle bir depar atabiliyor. Ona da saygı duymak lazım.
Icardi’nin ayağındaki sıkıntı nedeniyle hocası onu ikinci yarıda riske etmedi ve oyundan çıkardı. Arjantinli forvet golünü atarken, rakip defansa pres yaparken, top kendine geldiği zaman her şeyiyle Galatasaray’ın futboluna heyecan katan bir santrfor.

Alanyaspor - Galatasaray maçı sonrası büyük övgü Dans eder gibi

Sonuçta Galatasaray zorlanmadan farklı galip gelerek yoluna devam ediyor. Alanyaspor, Ersun Yanal gibi kaliteli bir teknik adam gelmesine rağmen bir türlü istenilen futbolu oynayamıyor. Takım olarak biraz kıpırdamazlarsa önümüzdeki haftalarda, kırmızı çizgiye iyice yaklaşıp büyük sıkıntı çekerler.

Haberin Devamı

İŞİN ADI, EĞLENCE OLDU / ATTİLA GÖKÇE

Mike Hammer polisiye romanlarının yazarı Mickey Spillane ilk eseri Kanun Benim’den sonra ikincisini yazarken çok zorlanmış. Ne yazsa bitirmeden çöpe atıyormuş. Sonunda üniversitedeki futbol antrenörünün sözlerini hatırlamış: “Kazanan takım değiştirilmez!”
Okan Buruk Mike Hammer maceralarını okudu mu, Spillane’i biliyor mu? Bilmiyoruz. Ayrıca futbolu Spillane’den öğrenecek hali de yok. O zaten biliyor sakatlık ve ceza durumları yoksa kazanan takımın kolay kolay değişmeyeceğini. Geçen hafta Kayserispor’a yarım düzine gol atan takım, aynen Alanya deplasmanında da sahadaydı. Koştu, zaman zaman duraladı ama yine de maçın patronu olmayı bildi Galatasaray…
Peki nedir sırları? Çözebildiğimiz kadarıyla Süper Lig ortalamasının üzerinde oyunculara sahipler. Uyumlu oynuyorlar. Birbirlerini okuyarak tamamlayarak empati bağlarıyla kimin ne yapacağını bilerek mücadele ediyorlar. O nedenle toplam değeri çok yüksek bir ekip var karşımızda. Alın işte Abdülkerim-Adekugbe, Mertens-İcardi, Toreira-Kerem ya da Adekugbe-Rashica… Hepsi de birbirini tanıyan dans eder gibi uyumla oynayan futbolcular.

Alanyaspor - Galatasaray maçı sonrası büyük övgü Dans eder gibi

Kerem’in duran topta Abdülkerim’in kafasına attığı top… Mertens’in İcardi’ye attırdığı gol… Ve de harika bir Mertens sayısı… Adekugbe asistiyle Rasicha da gösteriyor kendini. Bu takım oynadıkça üretiyor ürettikçe eğleniyor. Dünkü maç gollere rağmen süper bir gösteri miydi? Hayır… Daha iyi oynadıkları maçlar var. Ama sonucu güvence altına alan bir kaliteyi sergiliyorlar. İcardi keşke erken çıkmasaydı oyundan. Goller de keyif de katlanabilirdi.
Galatasaray’da farklılık yaratan önemli özelliklerden biri, savunmanın oyunu sürekli hücuma taşıması. Kazandıkları toplarla hücumun parçası olmaları. Dün Nelsson geride kalırken sağda Boey, solda Adekugbe kanatlardan sürekli bastıran adamlardı. Abdülkerim’in bir stoperden daha fazlası olduğunu da gördük. Sürekli oyun kurgusunun içindeydi. Mertens ve İcardi de takımın ekstra gücü.

Alanyaspor - Galatasaray maçı sonrası büyük övgü Dans eder gibi

Rashica, Toreira, Oliveira, Kerem… Alanyaspor’un oyun kurmasına fırsat vermediler. Alanyaspor eski havasını ve rüzgarını kaybetmiş. Ersun Yanal yönetiminde rakip savunmanın arkasına bir kaç topla gittiler. İlkinde penaltıdan attıkları gol geldi. Sonrasını değerlendiremediler. Korkarım ki gelecek haftalarda daha sıkıntılı maçlar oynayacaklar. Alttaki takımlarla aralarındaki makas daralıyor.
Süper Lig’in final haftaları oynanırken Galatasaray en zor etapta işi eğlenceye çeviren takım oldu. Öteki takımların henüz başaramadığı bir durum… Bakalım gerisi nasıl gelecek?

Yazarlar