Dünyadan Futbol "Alex de Souza çok farklı"

"Alex de Souza çok farklı"

05.12.2014 - 16:47 | Son Güncellenme:

Scolari Alex'in kariyerinin en karanlık dönemiyle ilgili konuştu, Luxemburgo eski öğrencisine övgüler yağdırdı

Alex de Souza çok farklı

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Alex de Souza'nın yaklaşan emekliliği Brezilya futbolunda gündemi kaplamış durumda bulunuyor. Brezilya futbolunun günümüzdeki en önemli teknik adamlarından ikisi oyuncu ile ilgili görüşlerini paylaştılar. 2014 Dünya Kupası'nda Brezilya Milli Takımı'nın başında olan ve şu an Gremio takımını çalıştıran teknik direktör Luis Felipe Scolari, eski öğrencisinden övgüyle söz etti.

Alex'in Palmeiras forması giydiği dönemde takımın başındaki isim olan, daha sonra 2001-2002'de de Sambacılar'ı çalıştıran ve o dönemde Alex'e milli takımda yer veren Scolari, "Alex o dönem gençti ama yaşına göre tecrübeli bir isimdi. Teknik olarak çok kaliteliydi ayrıca oyun zekası da müthişti. Normal hayatta da bence çok zeki bir insan. Ne zaman futbolu bırakacağını da iyi bildiğini düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Alex'in 'Kariyerimin en kötü anı' dediği 2002 Dünya Kupası kadrosuna alınmaması ile ilgili de Scolari ilk kez konuştu. Yıldız futbolcu o dönem elemelerde milli takıma sürekli çağrılsa da sonrasında Scolari tarafından Dünya Kupası kadrosuna alınmamıştı. Deneyimli teknik adam, "Benim için çok zor bir karar oldu. Ancak o dönem ben maçların durumlarına göre ve bizim işimize yarayacak bir takvime göre karar verdim. Üzücü olmakla birlikte o şekilde takıma yararlı olacağını düşündüm" diye konuştu.

'Alex hepsinden farklı'

Alex ile Cruzeiro'da büyük başarılara imza atan ve şu an Flamengo'yu çalıştıran Vanderlei Luxemburgo da eski öğrencisine övgü yağdırdı. Bugüne kadar içlerinde Brezilya Milli Takımı'nın da olduğu 30 takımı çalıştıran 62 yaşındaki teknik adam, "Alex büyük bir yetenek. Bugüne kadar çalıştığım en yetenekli oyunculardan bir tanesi ve hepsinden farklı. Cruzeiro'da oyun düzenini onun üzerine kurmuştum ve o sezon yılın futbolcusu seçilmişti.