Beşiktaş Alexis Perez suskunluğunu bozdu! 'Vincent Aboubakar tamamen saldırganca davrandı'

Alexis Perez suskunluğunu bozdu! 'Vincent Aboubakar tamamen saldırganca davrandı'

10.04.2023 - 20:22 | Son Güncellenme:

Giresunspor'un stoperi Alexis Perez, Beşiktaş maçının ardından ilk kez konuştu. Vincent Aboubakar ile sık sık tartışma yaşayan Kolombiyalı futbolcu, 'Aboubakar tamamen saldırganca davrandı' dedi.

Alexis Perez suskunluğunu bozdu Vincent Aboubakar tamamen saldırganca davrandı

Giresunsporlu futbolcu Alexis Perez, Beşiktaş karşılaşması sonrası suskunluğunu bozdu. Kolombiyalı stoper, siyah-beyazlılara 3-1 mağlup oldukları karşılaşmaya dair çarpıcı ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Alexis Perez, Galatasaray'ın transfer gündeminde olan vatandaşı Morelos ile ilgili de konuştu. Radyospor'a konuşan Alexis Perez'in açıklamaları ses getirdi.

ABOUBAKAR'IN MÜDAHALESİ ÇOK TARTIŞILDI

Beşiktaş'ın Kamerunlu santrforu Vincent Aboubakar'ın Giresunspor maçı içerisinde Görkem Sağlam ile topsuz alandaki müdahalesi büyük tartışma yarattı. Pozisyona dair eski hakemler değerlendirmelerde bulundu ve genellikle Aboubakar'ın kırmızı kart görmesi gerektiği belirtildi.

Alexis Perez suskunluğunu bozdu Vincent Aboubakar tamamen saldırganca davrandı

İşte o pozisyona dair yapılan yorumlar...

Deniz Çoban: Topsuz alanda beyazlı oyuncu, yeşilli oyuncuyu taciz ediyor. Bir, iki defa kafasını öne çıkararak. Kafa atıyor desem karşılayamaz. Fakat yokluyor oyuncuyu. Sonrasında top başka bir bölgede oynanırken, beyazlı oyuncunun kolunu rakibinin yüzüne doğru açıkça savurduğunu görüyoruz. Biz bunu bu şekilde büyüttük. VAR odasında da böyle bir teknoloji var. Onlar da böyle bakabiliyorlar. Bu bir kırmızı kart! Ve kırmızı kartı daha net hale getiren konu şu. Burada top yok, top başka bir yerde. Top için mücadele ederken yaşanmış bir şey değil. Top için mücadele ederken yaşanmayan olaylara "şiddetli hareket" diyor kural kitabı. Tam bu kitabın, 106'ncı sayfasında yazdığı şeklinde açık, net, bariz bir kırmızı kart. VAR'ın mutlaka karışması gereken bir kırmızı kart.

Haberin Devamı

Bülent Yıldırım: Üst düzey hakemlikte bazı şeyleri hissetmeniz lazım. Hakem kardeşimiz o kadar olaya uzak ki başlayan bir şeyin hiç farkında değil. Üstelik bunu yakalama şansı var. Redmond'ın ayağındayken top alan kontrolü yapmak çok değerli. Buraya göz atsanız bunu takip edebilirsiniz. Buraya yaklaşıp, oyuncuları taciz etseniz bunu yapmayacaklar. Ben de bunun yüzde 100 kırmızı kart olduğu fikrindeyim. Kırmızı kart daha doğru olurdu. Maç için de hakem için de çok büyük bir ihlal.

Alexis Perez suskunluğunu bozdu Vincent Aboubakar tamamen saldırganca davrandı

Bünyamin Gezer: Aboubakar, hiç masum olmayan hareketler yapıyor. İstese rakibini solundan geçer. Sen acımasızca bir hareket yapıyorsun. Benim görüşüm kırmızı kart.

Fırat Aydınus: Görmediğin bir pozisyon için Aboubakar'ı neden ikaz ediyorsun. Aboubakar bir şey yaptı, kırmızı kartlık değil sarı kartlık mı dediler kulağına, belki de yardımcısı demiştir. Görmediğin bir pozisyon üzerine Aboubakar'a ikazda bulunuyorsun. Kırmızıya yakınım bu pozisyonda şiddetli hareketten dolayı.

Haberin Devamı

Alexis Perez suskunluğunu bozdu Vincent Aboubakar tamamen saldırganca davrandı

"BEŞİKTAŞ DENGEYİ LEHİNE ÇEVİRDİ"

Giresunspor'un stoperi Alexis Perez, Beşiktaş maçının ardından ilk kez konuştu. Maçın dengesini penaltı pozisyonun değiştirdiğini belirten Kolombiyalı stoper, "Büyük takımlara karşı son 4 maçtır iyi sonuçlar alıyoruz, İstanbul'da. Bunun özgüveniyle sahadaydık. 1-0 öne geçince maçın bizim adımıza daha iyi gitmesini bekliyorduk. Defansif organizasyon açısında da iyiydik; ama şansızlık yaşadık. Ele çarpan bir top penaltı ve sonrasında Beşiktaş dengeyi lehine çevirdi. İyi oyunculara sahipler" dedi.

Aboubakar ile Görkem Sağlam arasındaki pozisyona dair konuşan Alexis Perez, "Bu davranış nasıl cezalandırılmaz anlamıyorum. Futbolun içerisinde bu yok. Tamam saldırı niteliğinde. Cezası da belli, kırmızı kart görmeliydi. Ama VAR'dan uyarı gelmedi, bize karşı büyük haksızlık yaptılar. Hâkem görmemiş olabilir; ama onu uyarmaları lazımdı, pozisyonu izileyip, doğru kararı vermeleri gerekirdi. Aboubakar saldırganca bir tutum sergiledi. Futbolda bunlar yok. Beşiktaş'ın galibiyetine gölge düşürmek istemiyorum. Beşiktaş galibiyeti haketti. Ama Aboubakar kırmızı kart görmeliydi. Bize karşı haksızlık yaptılar" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın transfer gündemindeki Alfredo Morelos hakkındaki soruya Alexis Perez, "Kendisini kişisel olarak tanımıyorum; ama futbolcu özelliklerini biliyorum. Potansiyeli çok yüksek bir oyuncu ve güçlü bir forvet. Rangers'ta hem Avrupa Ligi'nde hem de İskoçya Ligi'nde çok gol attı, önemli işler yaptı. Kolombiya milli takımındaki maçlarını takip ediyorum. Bence Galatasaray'a çok büyük katkısı olur. Galatasaray'da çok gol atar. Türkiye'ye ne kadar çok Kolombiyalı oyuncu gelirse ben o kadar çok sevinirim" cevabını verdi.