Fenerbahçe Ali Koç: Camiayı iyi bilen bir Türk hoca ile çalışacağız

Ali Koç: Camiayı iyi bilen bir Türk hoca ile çalışacağız

18.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gergin geçen Mali Genel Kurul’da Başkan Ali Koç isim vermedi ama gelecek sezon takımı kimin çalıştıracağını işaret etti, “Anlaşma olmadan hiçbir şey söylenemez. Camiayı iyi bilen bir Türk hoca ile çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Ali Koç: Camiayı iyi bilen bir Türk hoca ile çalışacağız

Fenerbahçe’de Olağan Mali Genel Kurul dün gerçekleşti. Gergin bir havada geçen genel kurulda Başkan Ali Koç’un konuşmasını yaptığı esnada tartışmalar had safhaya ulaştı. Üyeler birbirleriyle sert diyaloglar kurarken zaman zaman fiziki sataşmalar da yaşandı.

Haberin Devamı

Bu kavgalar sebebiyle kongreye ara verilmek zorunda kalındı. İşte Ali Koç’un konuşmaları ve gergin geçen genel kurulun satırbaşları şöyle:

- Aday çıkmayacak bir ortamda genel kurula gitmek, önümüzdeki sezonun bütün yapılanmasını ve planlamasını riske edecek bir durum. Bunu 3 yaşındaki çocuk bile anlar. Değişim isteyenler arkadaşlar neden bir aday çıkmıyor? Fenerbahçe kötü giderken, lokantalarda eğlenenlere sesleniyorum! Çıkartın bir aday! İçinde bulunduğumuz durumdan acı çekiyoruz. Biz bilerek mi yapıyoruz.

- Ben hepinizden şahsım adına özür diliyorum. Hoca şöyle yaptı, böyle yaptı değil. Başarısızlık varsa sorumluluk Ali Koç ve yönetim kurulunundur. Hepinizden özür dilerim.

- Buraya kaos yaratmak için gelen çok küçük bir grup vardı. Ne yapalım, onların tepki şekli böyleydi. Bize yakışmadı. Defalarca söyledim, yine söylüyorum... Aday ve adaylar bulun.

Haberin Devamı

- En büyük yatırımı dünyaca ünlü hocaya yaptık. 2019’da Portekiz’de bir kulüp başkanından hoca tavsiyesinde bulunmasını istedim. ‘Acil başarı istiyorum’ dedim. Acil başarı için Jorge Jesus ismini verdi, o zaman mümkün olmadı. Seneler sonra kısmetmiş geldi. Kimse sorgulamadı, herkes alkışladı. Şimdi gitsin diye mesajlar var.

Ali Koç: Camiayı iyi bilen bir Türk hoca ile çalışacağız

- Türkiye Kupası’nı almakla sanki ayıp etmişiz! 10 yıldır bu kupayı alamamışız! Ana hedef bu değil ama futbolcuların emeğine ayıp edildi. Rakiplerimizden 17 maç daha fazla oynadık. UEFA’da 107. sıradan 58. sıraya çıktık. Sevilla’yı salladık ama yıkamadık. Enner Valencia ve Michy Batshuayi’nin gol sayısı ortada. Hala, ‘Fenerbahçe’nin golcüsü yok!’ diyorsunuz.

- Camiayı bilecek, camianın evladı olacak, Samandıra’ya ruh aşılasın düşüncesi de var. Türkiye’yi bilen yabancı hoca 3’ü geçmiyor. Türkiye’yi bilen, burada yıllarca hocalık yapmış, bize uyabilecek hoca dediğiniz zaman 4’ü geçmiyor. Camiayı bilen, ruhu bilen 2 tane Türk hoca ortaya çıkıyor. İsim olarak söylemiyorum. Anlaşma olmadan hiçbir şey söylenemez. Camiayı iyi bilen bir Türk hoca ile çalışacağız.

"ARDA BELLİ DEĞİL"

Başkan Ali Koç, Arda Güler konusunda çıkan haberlere de değinerek, “Arda’nın ne olacağı belli değil. Arda’yı biz getirmişiz, parlatmışız, bizi yerden yere vuruyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Enner Valencia’ya da özel mesaj gönderen Koç, “Enner Valencia’dan Allah razı olsun. Ancak yeri geldi, onu da yerden yere vurduk. Her türlü kötülük, şanssızlık ve uğursuzluk başımıza geldi” diye de ekledi.

"ADAY OLUN YA DA BAŞIMIZDAN ÇEKİLİN"

Aziz Yıldırım’ın açıklamasına değinen Ali Koç, sert bir yanıt verdi. Başkan Koç, “Sayın Başkan Aziz Yıldırım... Aday olarak çıkmadılar. Buraya gelmediler, hep arkadan oynadılar. Onlardan ricam, bırakın şu sezonu Fenerbahçe için rahat geçirelim. Bizleri aşağıya çekmeyi çalışmayın. Genel kurala gelemediniz, gelmediniz değil gelemediniz. Sizi anlamakta güçlük çekiyorum. Bir dediğiniz, bir dediğinizi tutmuyor. Muhaliflere hep ‘Bir şey söyleyecekseniz buraya mertçe gelin, dedikodu yapmayın’ dediniz. Bize böyle öğrettiniz. Siz neden buraya gelmiyorsunuz? Size ihtiyacımız var. Size çok kez mektup yazdım” diye konuştu. Sözlerini daha da sertleştiren Ali Koç, “Ya aday olun, ya da başımızdan çekilin! Bir kere 5 yılda Fenerbahçe için bir şey yapmadınız! ‘Fener Ol’a katılmadınız. Düşün yakamızdan. Bırakın canınızdan çok sevdiğiniz Fenerbahçe şu sezonu huzur içinde geçirsin. Tribünleri kurcalamaya vaktinizi harcamayın” dedi.

Haberin Devamı

"SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL"

Fenerbahçe Kulübü’nün toplam borcunun 7 milyar 686 milyon TL olduğu açıklandı. Sarı-lacivertli kulübün başkanvekili Erol Bilecik de borcun 386 milyon euro olduğunu aktardı. Bilecik yaptığı konuşmada, “612 Milyon euro borç devraldık, bu rakamı 386 Milyon euroya düşürmüş olduk. Kur 3.5 katı artmışken bunu yaptık. Vergi borcumuzun hepsini ödedik. Diğer bazı kulüpler gibi vergi borcumuz için devletimizle pazarlık yapmayız. Olan vergimizi hakkıyla öderiz” dedi. Transfer gelirlerini de açıklayan sarı-lacivertli idareci, “2022 yılında oyuncu satışından kasamıza 25 Milyon euro girdi” bilgisini verdi. Bankalar Birliği’ne ödenecek rakamı da paylaşan Erol Bilecik, “Bankalar Birliği’ne bu sene için 576 milyon TL ödeyeceğiz. Devletimize ve yetkililerimize sesleniyoruz, bu sürdürebilir tablo değil. Hem bizim için hem de diğer kulüpler için değil” diye ekledi.

Haberin Devamı

Ali Koç: Camiayı iyi bilen bir Türk hoca ile çalışacağız

UĞUR DÜNDAR'A SERT TEPKİ

Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, hem kendisine yönelik tepkiler hem de çıkan olayların ardından görevinden istifa etmek istedi, twitter hesabından bir mesaj yayınladı. Ancak bazı kongre üyeleri araya girerek bu istifanın kabul edilmeyeceğini vurguladı. Bazı üyeler Dündar’a destek verirken bir kısım üyeler de tepki göstermeyi sürdürdü.

"5 YILDIZ TESCİLLENDİ"

Fenerbahçe’nin genel sekreteri Burak Kızılhan, hem gelecek sezon kullanılması istenen 5 yıldızlı formalar hem de kombine satışları hakkında bilgi verdi.

Burak Kızılhan, “25 bin koltuk kombine olarak, 16 bin 500 koltuk ise maç bileti olarak satılacaktır. Yeni sezon kombinelerinde devir hakkı 5 maç ile sınırlı olacaktır. Bu maçlara derbi ve Avrupa kupası maçları dahil olmayacaktır. Divan Kurulu koltuklarında ise devir hakkı 10 maç ile sınırlı olacak, bu maçlara derbi ve Avrupa kupası karşılaşmaları dahil olmayacak” dedi.

Ali Koç: Camiayı iyi bilen bir Türk hoca ile çalışacağız

5 yıldızlı logonun tescilinden de bahseden Kızılhan, “Kulübümüz 5 yıldızlı arma kullanımını hayata geçirdi ve armamız resmen tescillendi. 2020-2021 sezonunda TFF’ye yaptığımız başvuru hala cevaplanmadı. Biz artık beklemeyeceğiz ve her alanda 5 yıldızlı armayı kullanacağız” diye konuştu. 

Yazarlar