Fenerbahçe Ali Koç gözünü kararttı! Fenerbahçe, Dzeko'dan sonra bir transferi daha bitiriyor

Ali Koç gözünü kararttı! Fenerbahçe, Dzeko'dan sonra bir transferi daha bitiriyor

16.06.2023 - 11:17 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de gözler yeni teknik direktör ve transferlere çevrildi. Teknik direktörlük görevi için Vincenzo Montella ismi öne çıkarken Ryan Kent'i resmen kadrosuna katan Fenerbahçe, Edin Dzeko transferinde de geri sayıma geçti. Sarı-lacivertliler, Dzeko ile birlikte İtalya'dan bir transferi daha bitiriyor. Fenerbahçe 9 milyon euroluk resmi teklifini kulübe iletti.

Ali Koç gözünü kararttı Fenerbahçe, Dzekodan sonra bir transferi daha bitiriyor

Fenerbahçe'de yeni teknik direktör ve transferler netlik kazanmaya başlıyor. Jesus sonrası Vincenzo Montella'yı gündemine alan ve İtalyan teknik adamı resmen açıklamaya hazırlanan sarı-lacivertliler, Ryan Kent'in ardından diğer transferleri de bitirme aşamasına getirdi.

Haberin Devamı

Inter ile sözleşmesi sona eren Boşnak yıldız Edin Dzeko'da geri sayıma geçen Fenerbahçe, İtalya'dan bir transferi daha bitirmek için görüşmelere başladı. Fenerbahçe 9 milyon euroluk teklifi yaparak beklemeye geçti. İşte transferin ayrıntıları...

FENERBAHÇE, ARDA GÜLER İÇİN B PLANINI HAZIRLADI

Sezonun bitimiyle beraber Fenerbahçe’de en önemli gündem maddelerinden biri Arda Güler oldu. 18 yaşındaki yıldızın geleceği konusunda herkes beklemeye geçti. Avrupa’da Ajax ve Borussia Dortmund gibi kulüpler başta olmak üzere birçok takımın radarında olan genç yeteneğin 2023-24 sezonunda takımda kalıp kalmayacağı en büyük merak konusu.

Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç ve yönetim, Arda’nın en az 1 sene daha kalmasından yana görüş bildiriyor. Hatta başarılı futbolcunun da 1 yıl daha kalacağı görüşü hakim.

Haberin Devamı

Ancak 17.5 milyon euroluk serbest kalma maddesi bir Avrupa kulübü tarafından devreye alınırsa burada da Fenerbahçe’nin atacağı adımlar belli. Avrupa’da son dönemde birçok kulüp böyle yetenekli genç yıldızların transfer edildiği kulüpte 1 sene daha kalmasına sıcak bakıyor. Fenerbahçe de böyle bir durumda Arda’yı transfer edecek kulüple görüşerek, 1 yıl daha sarı-lacivertli formayı giymesini sağlayacak. Zaten Fenerbahçe’de takım planlaması Arda Güler’in üzerine kurulu ve genç oyuncu da bu durumun farkında.

Ali Koç gözünü kararttı Fenerbahçe, Dzekodan sonra bir transferi daha bitiriyor

MONTELLA ÖN PLANDA

Jorge Jesus’un ayrılmasıyla beraber Fenerbahçe’de artık tüm gözler yeni gelecek teknik direktöre çevrildi. Kupa finalinden bu yana 4 gün geçmesine karşın henüz resmi bir açıklama gelmedi. Haziran ayının son haftasında sezon başı hazırlıklarına başlamak zorunda olan ve kısıtlı bir süresi bulunan sarı-lacivertlilerde en yakın adayın Vincenzo Montella olduğu vurgulanıyor. Adana Demirspor’a veda eden Montella’nın da Fenerbahçe’ye sıcak baktığı biliniyor.

Başkan Ali Koç da yabancı teknik adamla çalışmaya devam etmeye daha sıcak bakıyor. Montella’nın yanısıra Mircea Lucescu ismi de adaylar arasında geçiyor. Yerli alternatifler konusunda Abdullah Avcı ismi daha ön planda duruyor. Kısa süre içerisinde Fenerbahçe’de teknik direktörün resmileşmesi de bekleniyor.

Haberin Devamı

Transfer çalışmalarının devam ettiği sarı-lacivertlilerde tüm hazırlıkların yeni teknik direktörle beraber sürdürülmesi hesaplanıyor.

Ali Koç gözünü kararttı Fenerbahçe, Dzekodan sonra bir transferi daha bitiriyor

EDIN DZEKO'DA GERİ SAYIM

Enner Valencia'nın ayrılmasının ardından forvet pozisyonuna dünyaca ünlü Edin Dzeko'yu düşünen Kanarya, oyuncunun menajeri Alessandro Lucci'yi İstanbul'a davet etmişti. Aynı zamanda teknik direktör Vincenzo Montella'nın da menajeri olan Lucci'ye, Dzeko teklifi bu görüşmede yapıldı.

Inter'le kontratı biten Boşnak golcüye, 2 yıllık sözleşme karşılığında imza parası hariç, senelik 4.5 milyon Euro teklif edildi. İtalya'da yıllık 9.5 milyon Euro (Vergiler dahil, neti 5 milyon Euro civarında) kazanan tecrübeli forvetin menajerinin, düşünmek için süre talep ettiği bildirilmişti.

Dzeko, Sarı-Lacivertliler’in önerdiği şartları büyük ölçüde kabul etti. Sözleşme detayları konusunda sadece küçük pürüzler söz konusu. Yani Bosnalı yıldız, Fenerbahçeli olmaya artık çok yakın. Ancak Dzeko’nun Kanarya’dan tek ve özel bir isteği var. Dünyaca ünlü oyuncu, sözleşme detaylarından Fenerbahçe’nin projesini önemsiyor.

Haberin Devamı

ariyer finalinde hem Avrupa’da hem de bulunduğu ligde adından söz ettirmek, yani şampiyonluk yaşamak isteyen tecrübeli golcü, bu nedenle kendisinin dışında yapılacak diğer transferleri de önemsiyor, güçlü bir kadro yapılanmasının içerisinde yer almak istiyor.

Ali Koç gözünü kararttı Fenerbahçe, Dzekodan sonra bir transferi daha bitiriyor

FENERBAHÇE, ORSOLINI İÇİN RESMİ TEKLİFİNİ YAPTI

Fenerbahçe'de Ryan Kent transferi resmen açıklanırken Edin Dzeko görüşmeleri de devam ediyor. Sarı-lacivertliler, Dzeko dışında İtalya'dan bir transferi daha bitirmeye kararlı. Fenerbahçe, Bologna forması giyen Riccardo Orsolini için Bologna'ya 9 milyon euroluk resmi teklifte bulundu.

La Gazzetta dello Sport'ta yer alan habere göre Bologna, Orsolini'yi bırakmak istemese de genç yıldızın bonservis bedelini 15 milyon euro olarak belirledi. Haberde Bologna'nın Fenerbahçe'den gelen 9 milyon euroluk teklifi geri çevirerek sarı-lacivertlilerden Orsolini için yaptığı teklifi güncellemelerini talep etti.

Haberin Devamı

Ali Koç gözünü kararttı Fenerbahçe, Dzekodan sonra bir transferi daha bitiriyor

La Gazzetta dello Sport'un haberinde şu ifadeler yer aldı:

"Riccardo Orsolini bu yıl 11 gol atarak kişisel rekor kırdı ve çok yüksek profilli bir sezonu geride bıraktı. Oyuncunun adı çeşitli takımlarla ilişkilendiriliyor. Orsoli'nin 2024'te Bologna ile sona eren sözleşmesini yenileme olasılığı gittikçe uzaklaşıyor. İmkansız değil ama çok uzak. Kulübe minnettarlığından dolayı kanat oyuncusu asla bedava transferle ayrılmak istemeyecek. Bu nedenle, adının zaten Juventus, Fiorentina, Napoli ve Lazio'nun katıldığı bu pazarda ya sözleşmesini yenileyecek ya da ayrılacak."

"ORSOLINI'YE 2 MİLYON EURO! BOLOGNA 13-15 MİLYON EURO İSTİYOR"

"Ancak Bologna'nın masasına gelen ilk teklif Fenerbahçe'den oldu. Fenerbahçe, Bologna'ya 9 milyon euroluk resmi teklifte bulunurken oyuncuya ise 2 milyon eurounun biraz altında yıllık ücret teklif etti. Transfer mümkün mü? Oyuncu ve Bologna her şeyi değerlendirecek, ancak kulüp kesinlikle 13 ila 15 milyon avro isteyecek. Bu da 2019'daki satın alma değeridir."

Ali Koç gözünü kararttı Fenerbahçe, Dzekodan sonra bir transferi daha bitiriyor