Basaksehir Alırken kazandılar!

Alırken kazandılar!

20.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de lider Beşiktaş’ı takibini sürdüren Başakşehir, kupada ise Fenerbahçe’yi eleyerek finale çıktı.

Alırken kazandılar

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Süper Lig’de lider Beşiktaş’ı takibini sürdüren Başakşehir, kupada ise Fenerbahçe’yi eleyerek finale çıktı. Yoluna iki kulvarda birden devam eden tek takım olan turuncu-lacivertlilerin yükselişinde, kulübün izlediği doğru transfer politikasının önemli payı var.

Yaptığı hemen her oyuncu tercihinde haklı çıkan Başakşehir cephesi, takımın yıldızlarından Edin Visca’yı altı yıl önce sadece 300 bin euroya kadroya katmıştı. Boşnak futbolcunun piyasa değeri bugün en az 8 milyon euro olarak gösteriliyor. Kaleci Volkan Babacan üç yıl önce Manisaspor’dan bedelsiz olarak alındı. Tecrübeli file bekçisi aradan geçen zamanda, milli takıma kadar yükseldi, ay-yıldızlıların kalecisi oldu.

Kimsenin hakkında bir şey bilmediği Stefano Napoleoni, Yunanistan’da keşfedildi. Kritik zamanlarda takımı kurtaran golleriyle dikkat çeken İtalyan forvet için Atromitos’a sadece 400 bin euro ödendi, karşılığı fazlasıyla alındı. Takımın en etikili isimlerinden olan Mossoro ise Arabistan’da keşfedildi. Brezilyalı futbolcu Al Ahli’den bedelsiz alındı. Fenerbahçe ile yollarını ayırmasının ardından bonservissiz transfer edilen Emre Belözoğlu takımın beyni olurken, dünya yıldızı Emmanuel Adebayor’un kadroya katılması transfer pasta sının üzerindeki çilek oldu.