Galatasaray "Allah bize, biz futbolculara!"

"Allah bize, biz futbolculara!"

01.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

TRT Spor’a konuşan Galatasaray Başkanı Yarsuvat, futbolcuların borçlarının ne zaman ödeneceği sorusuna, “Allah bize, biz futbolculara... Kaynaklarımız tabii ki var. Kasım ayında senetlerin vadesi doluyor. Her gün toplantı halindeyiz, her gün bunu temin etmek için sokaklarda dolaşıyoruz” dedi.

Allah bize, biz futbolculara

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, açık sözlü tavrı ve yapıcı konuşmalarıyla herkesin takdirini topluyor. Takımın son durumuyla ilgili olarak TRT Spor’a konuşan Yarsuvat, oldukça ilginç açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılıların yeni başkanının konuşmasından satır başları şöyle:

- (Prandelli ile ilgili) Dışarıdan, kulübün içinde olmadan ahkam kesiyorlar. Yaşayıp görmek lazım. Hoca tarafını dinliyorlar mı? Kişiler, bunları nereden çıkartıyor, benim böyle bir niyetim yok. Teknik heyetin de böyle bir niyeti yok.

- Yerli hocalar içinde Galatasaray’da çok çalışmak isteyen olabilir. Nasıl Galatasaray’da herkes başkan olmak istiyorsa, hocalar arasında da böyle bir rekabet vardır. Yerli hocanın da Galatasaray’ı tanıması lazım. Galatasaray, kendine has düşünceleri olan bir camiadır.

- Ersun Yanal olsa olsa yakıştırma olur. Yanal ile ileride, 1 sene ya da 6 ay sonra kulübün başında antrenör ya da teknik adam olarak yer alabilir. Ama şu an için Ersun Yanal’ın adı aramızda geçmedi.

Haberin Devamı

Yatırım beni etkiledi

- Federasyon Başkanı ile herhangi bir zıtlaşmaya girmenin normal olmadığını düşünüyorum. Başkan çok güzel bir yatırım yapmış orada. Bu yatırım beni çok etkiledi. O da Türk futboluna faydalı olmaya çalışıyor. Ziyaretten çok memnunum. İnsanlar konuşa konuşa anlaşır.

- Aziz Yıldırım ile tabii ki birlikte maç izlerim. İlk milli maç, Brezilya ile hazırlık maçı. Saracoğlu Stadı’nda yapılacak, o maçta federasyon başkanının davetlisi olarak bulunacağım. Ben niye Fenerbahçe’nin maçlarına gitmeyeyim, o niye bizim maçlarımıza gelmesin. Beşiktaş için de aynı. Bu futbol hepimizin, çok güzel bir oyun. Baktıkça bundan zevk alıyoruz, bu zevki düşmanlığa çevirmenin anlamı yok.

- (Futbolcuların parası ne zaman ödenecek sorusuna) Allah bize, biz futbolculara. Kaynaklarımız tabii ki var. Kasım ayında senetlerin vadesi doluyor. Bunun hazırlığı için dolaşıyoruz. Her gün toplantı halindeyiz, her gün bunu temin etmek için sokaklarda dolaşıyoruz.”

- Transfer düşüncemiz yok şu anda. Ama onlardan (Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak) bir teklif gelirse düşünürüz. Benim kafamda bir transfer programı yok. Benim kafamdaki düşünce şu; ocak ayında yapılan transfer yanlış transferdir. Bütün kulüpler oyuncularını elinde çıkarmaya çalışır.

Haberin Devamı

- Mayıs ayında asla devam etmeyeceğim. Çünkü bir kere söz verdim ve beni seçenler bu sözün üzerine seçtiler.

Yazarlar