Almanya Bundesliga Allianz Arena yolunda Bayern itirafları

Allianz Arena yolunda Bayern itirafları

08.05.2023 - 12:06 | Son Güncellenme:

Bundesliga'nın 30. haftasında oynanan Bayern Münih-Hertha Berlin maçı öncesinde, Münih şehir merkezinden Allianz Arena'ya giden metroda genç bir Bayern taraftarından takımıyla ilgili değerlendirmelerini, İstanbul'daki finali kaçırmaları hakkındaki düşüncelerini ve Napoli'ye yönelik görüşlerini dinledik.

- Bayern Münih açısından Bundesliga sezonunu nasıl değerlendirirsin?

Haberin Devamı

Aslında bu sezona gayet iyi başladık. Ancak altıncı, yedinci haftadan itibaren takımdaki eksikler gün yüzüne çıktı. Gerçek bir santrforumuz olmadığını gördük. Çıktığımız her maçta bu problemlerin üstesinden gelmeye çalışıldı. Bayern Münih Kulübü Başkanı olsun, Oliver Kahn olsun... Neyse onlardan söz etmek istemiyorum ama sonuç olarak sezon başında gördük ki, takım eskisi kadar iyi değildi. Artık son haftaya hep birinci sıradaki yeri korumaya çalışmakla geçti. Neyse ki gelecek sezon ve Şampiyonlar Ligi için de bir sıralama elde edilmişti sonunda.

- Peki bu sezonun Bayern Münih için biraz çetrefilli ve zor geçmesinin sebepleri neler?

Savunmada zayıf noktalar vardı. Bayern Münih'te ihtiyaç duyulan ve olması gereken kadar güçlü bir dokuz numara yoktu. İyi oynayan oyuncuların bir anda kötü işlere imza atmaya başladığını da gördük ama buna anlam veremedik. Sıkıntı bizlerin düşündüğünden daha derindi belki de. Ancak umarım sezon sonunda şampiyonluğa ulaşan taraf biz oluruz ve gelecek seneye aynı sıkıntıları taşımayız.

Haberin Devamı

- Thomas Tuchel hakkında düşüncelerin nasıl? Nagelsmann'dan daha iyi bir tercih mi kendisi?

Bana soracak olursanız ben Nagelsmann'dan yanayım ve görevine son verilmiş olması da beni çok üzmüştü. Öte yandan Thomas Tuchel de başarılı ve üst düzey rekabetçi bir teknik adam. Yapmak istediği şeyler konusunda net, basın toplantılarında kendisini son derece iyi ifade ediyor. Komplike konular içerisinde ve teknik detaylar içerisinde kaybolmuyor. Bu önemli bir avantajı. Nagelsmann da iyi teknik adamdı, gönderilmeseydi takımı Şampiyonlar Ligi'nde yola devam ettirme şansı vardı.

- Bayern'in bu sezon İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi finalini kaçırması seni hayal kırıklığına uğrattı mı?

Evet elbette orada olmayı umuyorduk ama ne var ki umutlarımız Pep Guardiola'nın takımı karşısında fazla uzun sürmedi. Manchester City'nin dünyadaki en iyi takım olduğu, sonuç olarak hep aklımızın bir ucundaydı. Karşımızdaki manzara işlerin zorluğunu ortaya koyuyordu. Şampiyonlar Ligi'ni kazanamadık diye karalar bağlamıyorum çünkü City'ye elendik ve bunu doğal karşılıyorum. Zaten her sene Şampiyonlar Ligi kazanmak, Bayern Münih'in ana hedefi değildir. Yine de bu sezon Devler Ligi'nde iyi bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Manchester City'nin de hakkını teslim etmemiz gerekir.

Haberin Devamı

- Sadio Mane hakkındaki düşüncelerin neler?

Sadio Mane'nin Bayern Münih'e transfer olacağını ilk duyduğumda bu beni heyecanlandırmıştı. Allianz Arena'ya ilk çıktığında ve ismi okunduğunda oradaydım. Arkadaşımla birlikte bundan duyduğumuz coşkuyu hatırlıyorum. Bu bizi gerçekten mutlu etmişti. İlk maçında da gerçekten iyi bir futbol ortaya koydu. Ne var ki yeni bir kulüp ve tamamen yeni bir ortama alışmak onun için hiç de kolay değildi. Sonuç olarak yeni bir futbolcuya alışması için belli bir zaman tanımanız gerekir. Takım içinde kavga olayına karışmaksa tabii işleri kendisi için zorlaştırdı. Mane kilit bir oyuncu ama durum böyle olunca ilk 11 için daha iyi bir seçeneğiniz olması gerekiyor.

- Son soru Almanya'nın dışından... Napoli'yi bu sezon takip ediyor musun? İtalya'da sürpriz bir şampiyonluğa yol aldılar...

Haberin Devamı

Napoli gerçekten rekabet gücü yüksek çok iyi bir futbol oynuyor. Hemen her maç istedikleri oyunu sahaya yansıtabildiklerini, oynadıkları futbolun keyif verdiğini, açık futbol mentaliteleriyle futbol şansını da yanlarına çektiklerini söylemem gerek.
Napoli görkemli tarihe sahip bir kulüp ve onları bu şekilde görmek açıkçası beni mutlu ediyor. Juventus dışında başka bir kulübün Serie A'da şampiyonluğa ulaşıyor olmasını görmek de ayrıca keyif verici.

- Belki de bu sezon İstanbul'da bir Napoli-Bayern Münih finali gerçekleşebilirdi ama olmadı.

Bakalım belki gelecek sezon olur.