Dünyadan Futbol Alman efsaneden Mesut Özil hakkında skandal sözler: Tam bir yüzsüz!

Alman efsaneden Mesut Özil hakkında skandal sözler: Tam bir yüzsüz!

10.11.2023 - 08:10 | Son Güncellenme:

Bayern Münih ve Werder Bremen'in unutulmaz oyuncusu Mario Basler, Mesut Özil hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Alman efsaneden Mesut Özil hakkında skandal sözler: Tam bir yüzsüz

Alman basının son günlerde Mesut Özil manşetleri süslüyor. Mesut Özil'in babası Mustafa Özil'in Bild'e yaptığı açıklamaların ardından bu kez Alman efsane Mario Basler, Sport1'e Mesut Özil hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Bayern Münih ve Werder Bremen'in unutulmaz oyuncularından Mario Basler, Mesut Özil'in bir daha Almanya'ya girişine izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Mario Basler, "Söyleyecek bir şeyim olsaydı, onu Almanya'ya geri almazdım." ifadelerini kullandı.

Alman efsaneden Mesut Özil hakkında skandal sözler: Tam bir yüzsüz

Bild gazetesi ise Mario Basler'in bu sözlerini "Sert bir açıklama! Özil gibi bir Alman vatandaşının ülkeye girişinin yasaklanması elbette yasal olarak mümkün değil." şeklinde yorumladı.

Mario Basler, Mesut Özil hakkında skandal sözlerine şu şekilde devam ederken dünyaca ünlü yıldıza tepkisinin milli takımdan ayrılma şekli olduğunu söyledi. Basler, "Yaptığı çıkış olabildiğince kötüydü. Eğer söyleyecek bir şeyim olsaydı, Almanya'ya geri dönmesine izin vermezdim. DFB'de ırkçı hakarete uğradığı gibi şeyler iddia ediyor. Bence bu çok zorlama. Tam bir yüzsüz!" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Alman efsaneden Mesut Özil hakkında skandal sözler: Tam bir yüzsüz

MUSTAFA ÖZİL BABASINDAN ALMANYA İTİRAFI

Mesut Özil'in babası Mustafa Özil, geçtiğimiz günlerde Bild'e verdiği demeçte Mesut Özil'in Türkiye'de oynamak istediğini fakat kendisinin devreye girerek Almanya için Özil'i ikna ettiğini söylemişti.

Mustafa Özil, "Bir menajer olarak her zaman bir vizyona sahip olmanız gerekir. Bir örnek: Alman milli takımı için oynama kararı. Ailemdeki neredeyse herkes Mesut'un Almanya için oynamasına karşıydı. Hatta onun ülkesine ihanet ettiğini bile söylediler. Mesut bana geldi, bu konu hakkında konuştuk ve onun şüphelerini anladım: O zamanlar sadece 18 yaşındaydı, genç bir delikanlıydı ve arkadaşları Türkiye için oynuyordu. Mesut dedi ki: 'Benim kanım kırmızı'. Ona dedim ki: Hepimizin kanı kırmızı! Yine de onu Almanya için oynaması konusunda argümanlarla ikna ettim. Bu en iyi karardı. Almanya için 2018'e kadar 92 uluslararası maç oynadı ve 2014'te dünya şampiyonu oldu. Bu bir futbolcu için en büyük onurdur, tamamen doğru bir karardı." ifadelerini kullanmıştı.

Alman efsaneden Mesut Özil hakkında skandal sözler: Tam bir yüzsüz