Beşiktaş Alman muhabir, Bayern Münih'in şifrelerini verdi

Alman muhabir, Bayern Münih'in şifrelerini verdi

20.02.2018 - 12:09 | Son Güncellenme:

Bild gazetesi Bayern Münih muhabiri Philipp Kessler, Allianz Arena’daki karşılaşma öncesinde Skorer’e değerlendirmelerde bulundu.

Alman muhabir, Bayern Münihin şifrelerini verdi

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Alman ekibinin içinde bulunduğu durumu anlatan Kessler, Beşiktaş’ın neler yapması gerektiği yönündeki tavsiyelerini de sıraladı “Ancak ne olursa olsun Bayern bence bir şekilde bu turu geçen taraf olacaktır” dedi. Bild muhabirinin anlattıkları şu şekilde:

Yenemeyecekleri takım yok düşüncesi

Bayern Münih şu an formunun zirvesinde. Paris Saint Germain'i 3-1 yendikleri karşılaşmanın ardından başlayan çıkışları kesintisiz sürüyor. PSG zaferinin ardından artık yenemeyecekleri takımın olmadığına tam olarak inanmaya başladılar. Jupp Heynckes'in disiplini takıma da yansımış durumda, sıkı çalışmalar Beşiktaş maçı öncesinde de devam ediyor.

‘Bayern rakibini küçümsemiyor’

Almanya'da pek çok futbolsever bu eşleşmenin kolay bir eşleşme olduğunu düşünse de Bayern Münih rakibini küçümsemiyor ve çalışmalarını ciddiyetle sürdürüyor. Şampiyonlar Ligi'nde şu ana kadar henüz maç kaybetmemiş bir ekiple karşılaşacaklarının bilincindeler.

Haberin Devamı

‘Hücum kombinasyonları çalışıyorlar’

Beşiktaş maçı için çoğunlukla hücum kombinasyonları üzerinde duruluyor. Kanatlardan ve ortadan topu ileri taşımak ve boşlukları bulup sonuca ulaşmak üzerine taktik varyasyonlar gerçekleştiriliyor. Bayern'e geride eksik yakalanmasanız bile, set hücumlarında aradıkları boşlukları bulabiliyorlar. Yaptıkları çalışmalar bu etkili set hücumlarını hazırlamak üzerine yoğunlaşıyor.

‘Duran toplardan çok gol atıyorlar’

Bu sezon attıkları gollerin yüzde 20'den fazlasını duran toplardan buldular. Beşiktaş'ın bu vuruşlarda Boateng, Hummels ve Martinez gibi hava toplarına hakim isimlere çok dikkat etmesi gerek. Takımdaki bir çok önemli ismin şu an çok formda olması Beşiktaş adına şanssızlık. Hemen her maç gol atan Lewandowski'nin yanında, sezona kötü girse de son dönemde formunun zirvesinde olan James Rodriguez bunlardan ikisi.

‘Beşiktaş’ın yapması gereken…’

Beşiktaş bu maçta Bayern Münih'e gol atmak istiyorsa, Bundesliga'da bu sezon Bayern'e gol atmış diğer ekiplerin yaptıklarını yapmalı. Topu ileri taşıdıktan sonra ön bölgede soğukkanlı olmalılar. Ve eğer iyi savunma yapabilirlerse istediklerini alabilirler. Bayern 90 dakikaya yakın maç konsantrasyonu olan bir ekip. Oyundan düştüklerine çok nadir şahit olunur. Dolayısıyla bunu ekarte etmek için karşısındaki ekibin de en az bu kadar üst düzeyde konsantrasyonla oynaması gerektiği bir diğer önemli nokta.

Haberin Devamı