Futbol ALMAN USULÜ!

ALMAN USULÜ!

22.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Alman Ligi’nin güçlü rakiplerinden Schalke 04 ile berabere kalırken, hazırlık maçlarındaki ilk golünü buldu. Rakibi karşısında pozisyon da yakalayan Kartal’ın kahramanı kaleci Cenk oldu. 57’de Schalke’yi öne geçiren Draxler’e karşılık veren de Pedro Franco’ydu

ALMAN USULÜ

MİLLİYET AVUSTURYA KAMPINDA SERDAR?SARIDAĞ - CENGİZ?MALGIR

Haberin Devamı

Avusturya kampındaki ikinci hazırlık maçını Schalke 04’e karşı oynayan Beşiktaş sahadan 1-1 gibi bir skorla ayrıldı. Her ne kadar adı hazırlık maçı olsa da, taraftar penceresinden baktığınız zaman insan böyle maçlarda, sezon öncesinde takımını galip görmek ister. Ama futbolun pazarlama yönünü bırakarak işin teknik tarafından yani Bilic’in penceresinden baktığımız zaman, geçen senenin arızaları giderilmiş mi onu incelemek gerek.
Oğuzhan’ın hatalı pası nedeniyle 57. dakikada Draxler’in attığı gol dışında, 10. ve 25. dakikalardaki Huntelaar’ın vuruşları, Beşiktaş’ın daha çok çalışması gerektiğini gösteriyordu.
38 ve 87’de önce Farfan, sonra Draxler’in yüzde yüzlük gol şanslarını, yaptığı kurtarışlarla engelleyen Cenk, yönetimin çok istediği Tolga Zengin’in bonservisini bile düşürdü diyebiliriz.

Haberin Devamı

Pozisyon zenginliği
Beşiktaş’ın gol yememesi için çalışan Bilic’in öğrencileri, hücumda neler yaptı diye bakacak olursak, pozisyon zenginliği yaşadı diyebiliriz. 22. dakikada Gökhan Töre’nin ortasındaki zamanlama hatası Almeida gibi bir oyuncuya yakışmayabilir ama Portekizli’nin 43’te Olcay’a attığı asist ise ayakta alkışlanacak cinstendi.
Böylesine kombinasyonlardan gol bulamayan Beşiktaş, golü ummadığı bir pozisyonda buldu. 67’de Fernandes’in köşe vuruşunda, Schalke kalesi önündeki karambolü iyi takip eden Franco, attığı golle takımına sadece eşitlik getirmedi, oyuncu için, uyum sürecini hızlandıran çok önemli bir gol oldu.

MAÇIN?KARNESİ

HAKEMLER: Eisner, Hübler, Hasanovic
BEŞİKTAŞ: Cenk (7)- Tanju (6), Sivok (6), Escude (6)(Dk.66 Pedro Franco 7), Ersan (5) - Gökhan Töre (5)(Dk.58 Muhammed 6), Oğuzhan (5), Fernandes (6), Veli (6), Olcay (6) - Almeida (5)(Dk.66 Mustafa 5)
SCHALKE 04: Fahmann (6)(Dk.46 Unnerstall 5) - Höger (5)(Dk.46 Uchida 5), Matip (6)(Dk.74 Santana), Höwedes (6), Fuchs (6) - Farfan (6)(Dk.68 Goretzka 5), Neustadter (5), Jones (6)(Dk.68 Clemens 5), Draxler (7) - Szalai (5)(Dk.46 Bastos 5), Huntelaar (5)(Dk.68 Pukki 5)
GOLLER: Draxler (Dk.57), Pedro Franco (Dk.67)
SARI KARTLAR: Ersan, Mustafa (Beşiktaş)

Haberin Devamı

ÖNE ÇIKANLAR

FERNANDES: Sahaya kaptan olarak çıktı. Kolundaki bantın sorumluluğu nedeniyle daha istekli ve güzel oynadı diyebiliriz.
OLCAY: Karşılaşmada her ne kadar gol kaçırmış olsa da, o pozisyonlara girmek çok kolay değil. Bu nedenle onun için iyi oynadı yorumunu çok rahat yapabiliriz.
ALMEİDA: Sanki küskün ve isteksiz gibiydi ama Olcay’a yaptığı asist birçok 10 numaranın yapamayacağı türdendi.
MUHAMMED: Fernandes ve Oğuzhan gibi yaratıcı isimlerle yanyana oynadı. Kimi zaman sağ kanat kimi zaman da orta sahada görev aldı. Elinden geleni yapmaya çalıştı.
TANJU: Samet Aybaba’nın hiç şans tanımadığı Tanju, Schalke gibi bir Alman takımı karşısında başarılıydı.
FRANCO: Kolombiya’da böylesine goller attığını duymuştuk. İzleme Komitesi’ni utandırmayacak gibi gözüküyor.

Lienz’de yürüyüş
Schalke maçı nedeniyle dün sabah antrenman yapmayan Beşiktaşlı futbolcular sabah yürüyüşüyle güne başladı. Sabah kahvaltısının ardından Lienz’de yürüyüşe çıkan siyah-beyazlılar, otel çevresinde bulunan nehrin kenarında yürüyüş yaptı, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

Kombineler satışa çıktı
Beşiktaş’ın Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda yapacağı maçların kombine kartları bugün satışa başlıyor. Kombine kartlar, 28 Temmuz’a kadar kongre üyeleri, Siyah Kart 1903 ve Beyaz Kart 1903 sahipleri, Beşiktaş markalı kredi kartı sahipleri için satışa sunulacak. Kartların genel satışı ise 29 Temmuz-30 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynanacak maçlar için sadece kombine kart satışı yapılacak, sezon içerisinde bilet satışı olmayacak.

Yusuf Tunaoğlu bugün anılıyor
Kartal’ın unutulmaz futbolcularından Yusuf Tunaoğlu, vefatının 13. yıl dönümünde bugün anılacak. Tunaoğlu’nun Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında saat 18.00’de anma töreni düzenlenecek.

Yazarlar