Galatasaray Alman yetkililer failleri tespit etti

Alman yetkililer failleri tespit etti

17.11.2014 - 14:24 | Son Güncellenme:

Dortmund-Galatasaray maçında yaşanan olaylarla ilgili kamera görüntülerini inceleyen Alman yetkililerin failleri tespit ettiği bildirildi.

Alman yetkililer failleri tespit etti

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Almanya'da oynanan Borussia Dortmund-Galatasaray karşılaşmasında çıkan olaylarla ilgili soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. Sarı kırmızılı taraftarlar Şampiyonlar Ligi mücadelesinde sahaya ve rakip takım taraftarlarının bulunduğu tribüne meşale atmış, karşılaşmaya bir süre ara verilmiş ve UEFA disiplin soruşturması başlatmıştı.

Alman polisini kendi yürüttüğü soruşturmada ise yabancı madde atan taraftarların tespit ğedildiği ortaya çıktı. Polisin yüksek çözünürlüklü kameralarla bir süredir izlediği görüntülerde başarılı olduğu ve sonuç aldığı bildirildi. Elde edilen bulguların savcılıkla paylaşıldığı bilgisi verildi.

Süren soruşturmanın oldukça ciddi olduğu, bazı taraftarların rakip taraftarın üzerine yabancı cisim fırlattıkları gerekçesiyle adam öldürmeye teşebüsten 5 yıla kadar hapis ile yargılandıkları hatırlatıldı. Son olarak Arsenal-Galatasaray maçında yaşanan olaylar nedeniyle İngiliz polisi aradığı 9 Türk taraftarın fotoğraflarını yayınlamıştı.

Yazarlar