Beşiktaş Almeida'dan iyi haber

Almeida'dan iyi haber

08.02.2014 - 14:55 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Kulüp Doktoru Ertuğrul Karanlık, "Sağlık ekibi olarak Tolga'yı bir haftada takıma verdik, mutluyuz. Almeida'nın salı günü Kasımpaşa maçında oynayacağını umuyoruz" dedi.

Almeidadan iyi haber

Beşiktaş Kulübü Doktoru Ertuğrul Karanlık, sakatlıkları bulunan futbolcular Tolga Zengin, Hugo Almeida, Jermaine Jones, Necip Uysal ve Ersan Adem Gülüm'ün son sağlık durumlarıyla ilgili BJK Televizyonu'na açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Kaleci Tolga Zengin'in normal süreden çok daha kısa bir zamanda sahalara döndüğünü vurgulayan Karanlık, şu ifadeleri kullandı: "Tolga, Kayseri Erciyesspor maçında forma giydi. Sağ kasığında ikinci derece yırtık vardı. MR çektik, teşhis koyuldu ve yoğun bir tedavi süresi geçirdi. Sağlık ekibimiz tarafından perşembe günü kontrolden geçirildi. Son antrenmandan sonra onay verdim, Gaziantepspor maçında oynattık. Kasımpaşa maçında da oynayacak. İkinci derece yırtıklarda, oyuncu normalde dört hafta futboldan uzak kalır. Beşiktaş sağlık ekibi olarak, Tolga'yı bir haftada geri verdik, mutluyuz."

Almeida, Kasımpaşa maçında oynayabilir

Hugo Almeida'nın salı günü oynanacak Kasımpaşa maçında forma giyme şansı bulunduğunu kaydeden Ertuğrul Karanlık, golcü futbolcunun son durumunu şu şekilde açıkladı: "Almeida geçen salı günü antrenmanı yarıda bıraktı. Osteitis Pubis (kasık ve uyluk iç kısmında ağrı) belirtileri var. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar, durumun ne derece ciddi olduğunu anlayacaktır. Gaziantepspor maçını düşünerek bir tedavi modeli uyguladık. Bir günlük istirahatten sonra ikinci gün antrenmana çıktı. Herhangi bir sıkıntısı olmadı. Dünkü maça çıkması ve 70 dakika oyunda kalması bile son derece sevindirici bir olay. Maç sonu tekrar değerlendirdik. Bu sıkıntı yüzünden bazı oyuncular aylarca oynamadı. Almeida'nın salı günü de Kasımpaşa maçında oynayacağını umuyoruz."

Haberin Devamı

Jones'un durumu

Almanya'nın Schalke 04 takımından transfer edilen ABD'li orta saha oyuncusu Jermaine Jones'un tedavisine tüm hızıyla devam ettiklerini belirten Dr. Karanlık, tecrübeli futbolcunun basına yansıdığı şekilde kronik bir sakatlığı olmadığının altını çizdi. Ertuğrul Karanlık, yeni transfer edilen bir oyuncunun bu tarz bir sıkıntı yaşamasının hoş olmadığını dile getirerek şunları söyledi: "Jermaine Jones'un Türkiye'ye sakat geldiği yazılıp çizildi. Yeni bir transfer ve bu tarz bir sıkıntı yaşaması hoş değil. Durumu araştırdık. Kendi milli takımıyla Avusturya'ya karşı geçen senenin sonuna doğru bir maç yaptı. Yapılan maçta sol kasık bölgesinde ağrı hissetmiş ve bu sıkıntı çözülememiş, ne olduğunu anlayamamışlar. Antrenmanlara çıkmış, maç kaçırmamış. Rahatsızlığı olduğunu söylüyordu. Sakatlığının geçmişle bağlantısı olabilir de olmayabilir de. Gerçek şu ki, biz sağlık kontrolünde herhangi bir problemle karşılaşmamıştık. Geçen hafta salı günü antrenmanda ağrıları başladı ve arttı ama o antrenmanı tamamladı. Bir futbolcu yeni transfer olduğu zaman, birkaç antrenman sonra çalışma bırakmak istemez. MR sonucunda kasığında yırtık olduğu anlaşıldı. Sakat olan bölgeye iğne tedavisi uyguluyoruz. Kendisi tedavinin gidişatından çok memnun. Oynayabileceği tarihle ilgili bir zaman veremiyoruz. Elimizden geldiği kadar teknik heyete yardımda bulunmak istiyoruz. Yani her zaman gelecek maçı düşünüyor, o yönde tedavi uyguluyoruz. Jones'un Kasımpaşa maçında oynaması zor ama son durumundan memnunum."

Haberin Devamı

Necip ve Ersan iyileşti

Trabzonspor maçında sakatlanan Necip Uysal'ın tamamen iyileştiğini kaydeden kulüp doktoru Karanlık, genç futbolcunun adalesinde bir yırtık ve zorlama yaşandığını söyledi.

Haberin Devamı

Necip'in, rehabilitasyon uzmanı Dolu Arslan yönetiminde, uygun görülen çalışma programına devam ettiğini belirten ve "İhtiyaç olsaydı Necip'i Gaziantepspor maçında bile oynatırdık" diye konuşan Ertuğrul Karanlık, Ersan Adem Gülüm için de şu değerlendirmede bulundu: "Ersan, Kayseri Erciyesspor maçı öncesi antrenmanda bir darbe almıştı. Maalesef, Kayseri Erciyesspor maçında da darbe aldığı kalçası üzerine düştü. Ciddi şekilde kanama ve yumuşak doku zedelenmesi vardı. Mücadelesini her türlü engelleyen bir sıkıntısı mevcuttu, yoğun tedavi uyguladık. Takımla çalışıyor, salı günü oynayabilecek durumda. Herhangi bir problemi kalmadı."

"Türkiye'nin en iyi sağlık ekibi Beşiktaş'ta" Türkiye'nin en iyi sağlık ekibine sahip kulübünün Beşiktaş olduğunu savunan siyah-beyazlı takımın doktoru sözlerini şu şekilde noktaladı: "Konuşmakla iş yapılmıyor. Jermaine Jones örneği var. Avrupa'nın en üst düzey liginde oynamış, tıpta bir numara olan ABD vatandaşı bir oyuncu. Kendisi Beşiktaş sağlık heyetinin ne kadar profesyonel olduğunu söyledi. Schalke 04 sağlık ekibinden daha profesyonel olduğumuzu ifade etti. Bu çok güzel bir şey. Futbolcular bizim tavsiyelerimize uyuyorlar, özel hayatlarından beslenmelerine, uykularına kadar her şeylerine dikkat ediyorlar. Size inandıkları anda tavsiyelerinize uyuyorlar. Altı aydır Beşiktaş'tayım. Farklı sakatlıklarla karşılaştık. Ben iddia ediyorum ki Türkiye'nin en iyi sağlık ekibi Beşiktaş'ta bulunuyor. Çok iyi işler yaptığımıza inanıyorum. Rehabilitasyon hocamız Dolu Arslan bence Türkiye'nin en iyisidir. Ülkenin en iyi fizyoterapisti Aşkın Dede de bizim ekiptendir. Bu konuda çok iddialıyız."