NBA Alperen Şengün, NBA'de ilk şampiyonluğunu kazandı!

Alperen Şengün, NBA'de ilk şampiyonluğunu kazandı!

19.02.2022 - 12:16 | Son Güncellenme:

NBA All-Star Yükselen Yıldızlar Turnuvası'nı Alperen'in oynadığı takım kazandı. İki maçın toplamında 18 sayı, 9 asist, 7 ribaunt ile oynayan Cade Cunningham, turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.

Alperen Şengün, NBAde ilk şampiyonluğunu kazandı

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) All-Star 2022 organizasyonunun ilk günündeki Yükselen Yıldızlar Turnuvası'nı, Alperen Şengün'ün de kadrosunda yer aldığı Rick Barry'nin Takımı kazandı.

Haberin Devamı

ABD'nin Cleveland kentinde düzenlenen 2022 NBA All-Star Hafta Sonu, formatının yenilendiği Yükselen Yıldızlar Turnuvası ile başladı.

7'şer kişilik 4 takım mücadele etti

Turnuvada, lig tarihinin unutulmaz isimleri Gary Payton, Isiah Thomas, James Worthy, Rick Barry'nin, çaylak ve ikinci sezonunu geçiren 12'şer oyuncu ile NBA Gelişim Ligi'nden 4 basketbolcunun bulunduğu havuzdan seçtiği 7'şer kişilik 4 takım mücadele etti.

50 sayıya ulaşan takımın tur atladığı yarı finallerde Thomas'ın Takımı, Worthy'nin Takımı'nı 50-49, Barry'nin Takımı ise Payton'ın Takımı'nı 50-48 yendi. Barry'nin antrenörlüğünü yaptığı takım, hedef skorun 25 olduğu finali de 25-20 kazanarak şampiyon oldu.

Alperen'den toplam 7 sayı, 4 asist, 1 ribaunt, 2 blok

Haberin Devamı

Şampiyon ekibin formasını giyen milli basketbolcu Alperen Şengün (Houston Rockets) Alperen Şengün, NBA All-Star Yükselen Yıldızlar maçlarında toplam 7 sayı, 4 asist, 1 ribaunt ve 2 blokla oynadı.

Cade Cunningham en değerli oyuncu seçildi

İki maçın toplamında 18 sayı, 9 asist, 7 ribaunt, 2 top çalma ve 2 blokla oynayan Cade Cunningham (Detroit Pistons), turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.