Basketbol Alperi Onar: Organizasyonun Türkiye’de olması da bir avantaj!

Alperi Onar: Organizasyonun Türkiye’de olması da bir avantaj!

10.04.2024 - 21:35 | Son Güncellenme:

EuroLeague Women Final Four yarı final maçında Çukurova Basketbol ile karşı karşıya gelecek Fenerbahçe Alagöz Holding'de Alperi Onar açıklamalarda bulundu.

Alperi Onar: Organizasyonun Türkiye’de olması da bir avantaj

Çukurova Basketbol ile EuroLeague Women Final Four'da karşı karşıya gelecek Fenerbahçe Alagöz Holding'de Alperi Onar konuştu.

Haberin Devamı

Mersin'de kendilerini karşılayan taraftarlara teşekkür eden Alperi Onar, "Öncelikle gittiğimiz her yerde, ülke ya da şehir fark etmeksizin taraftarımızın yanımızda olduğunu bilmek bizim için çok önemli, çok değerli. Bizi burada çok iyi ve güzel bir şekilde karşıladılar. Geçen yıl Prag’daki Final Four'da da taraftarımız bizi yalnız bırakmamıştı. Aynı şekilde Adana’da, Mersin’de onları görmek bizim için inanılmaz bir motivasyon kaynağı oldu" dedi.

Çukurova Basketbol'un güçlü bir ekip olduğunu belirten Alperi Onar, "Şu an için hazırlıklarımız iyi gidiyor ve her şey yolunda. Burada ilk antrenmanımızı bugün gerçekleştirdik. Nitekim buraya gelmeden Türkiye Ligi final serisinde Çukurova Basketbol ile iki tane maç oynamıştık. Tabii EuroLeague çok daha farklı bir ortam ve daha farklı bir atmosfer. Organizasyon Çukurova Basketbol'un ev sahipliğinde ve bizim yarı finaldeki rakibimiz Çukurova Basketbol. Lige ve EuroLeague’e göre kadro yapıları daha farklı. Ancak biz, koçumuzun da dediği gibi kendimizi 5 tane finale hazırlamıştık. 3’ü ligde final serisi, 2’si de Final Four’da oynayacağımız finaller. Geride kalan iki maçta çok iyi iş yaptık ve şu an ikinci kısımdayız. Aslında 40 dakikalık çok önemli bir final maçına çıkacağız. Takımın motivasyonu, konsantrasyonu her zaman olduğu gibi çok iyi. Takım içindeki herkes birbirini destekliyor ve birbirine inanıyor. Rakibimizi de tanıyoruz ki Çukurova Basketbol güçlü bir ekip ve bunun farkındayız. Hazırlıklarımız çok güzel gidiyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Final Four organizasyonunun Türkiye’de düzenleniyor olmasına da ayrı bir parantez açan Alperi Onar, Fenerbahçe taraftarının yaratacağı atmosfere dair beklentisini şu şekilde aktardı:

"Çok güzel bir atmosfer olacağını düşünüyorum. Taraftarımız bizimle her yerde. Bizi yalnız bırakmayacaklardır. Salonu dolduracaklarına eminim. Şimdiden taraftarımıza teşekkür ederim. Aslında bu organizasyonun Türkiye’de olması da bir avantaj. Evet, yurt dışında da taraftarımız bizim yanımızda ama burada daha çok insana ulaşabileceğiz. Taraftarımızın yanımızda olacağını bilmek, salonu dolduracağını bilmek bizi en zor anlarda bile motive edecektir. Dünyanın en büyük spor kulübünün kadın basketbol takımı olarak taraftarımızın gücünü arkamızda hissetmek, tezahüratlarını duymak bize inanılmaz güç veriyor. Heyecanla maçı beklediğimizi söyleyebilirim."

Yazarlar