Fenerbahçe ALTIN ÇOCUĞUN DÖNÜŞÜ!

ALTIN ÇOCUĞUN DÖNÜŞÜ!

29.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

5719 gün sonra Couto Pereira Stadı’na ayak basacak olan Fenerbahçe’nin eski kaptanını yeniden görebilmek, ondan imza alabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren insanlar sıraya girmişti. Brezilya’daki atmosfer Türkiye’yi hiç aratmıyordu. Alex de aynı fikri taşıyordu; Ha Şükrü Saracoğlu, ha burası, özünde aynı.”

ALTIN ÇOCUĞUN DÖNÜŞÜ

ASLI?PELİT - ÖZEL RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Alex de Souza, Coritiba taraftarı için yaşayan bir efsaneydi... Fenerbahçe macerasını tamamlayıp ülkesine geri döndükten sonra herkes yeşil-beyazlı formayla sahaya çıkacağı ilk maçı beklemekteydi. Ve o gün gelip çatmıştı. Dile kolay Alex 5719 gün sonra tekrar Coritiba için oynayacaktı ve bu anı yaşamak için hayranları Couto Pereira Stadı’ndaki yerlerini çoktan almıştı. Ve kaptan 10 numarası ise hafta sonu yeniden yeşil sahalardaydı.

Alex’in ilk maç heyecanı geçtiğimiz cuma günü başladı: Kulübün sezona başlangıç aktiviteleri kapsamında stadın içindeki dükkanda düzenlenen imza törenine binlerce taraftar geldi. Kaptan’dan imza almak için sabahın erken saatlerinde kuyruğa giren Coritibalıların çoğu 12 saat sonra isteklerine kavuşabildi. Kulübün marketing direktörü Alex sayesinde üye sayısının ve maça gelen seyircilerin artacağını ve bunun da Coritiba’ya ihtiyacı olan ekonomik seviyeyi sağlayacağını düşünüyor. Nitekim üye sayısında %30’luk bir artış olmuş bile. Sadece imza günü için satılan forma sayısı ise 10 binin üzerindeydi.

Haberin Devamı

Saatler süren imza gününün ardından cumartesi günü Arjantin’in Colon takımı karşısında yapılacak olan dostluk maçı için tüm hazırlıklar tamamlandı. İki takım da gerek genç takmımlarından, gerekse A takımından oluşan karma ilk 11’leri ile saat 17’de sahaya çıkmayı bekliyordu. Beraber yenilen öğlen yemeğinin ardından stada gelen takımlar için Couto Pereira bayraklarla donatılmıştı. Seyirciler arasında birçok Brezilyalı’nın Fenerbahçe forması ile maça gelmesi dikkatlerden kaçmıyordu.

ALTIN ÇOCUĞUN DÖNÜŞÜ

Stadın her köşesinden atılan havai fişekler ve taraftarların Alex için söyledikleri şarkıların ardından kaptan çocukları ile yeşil zemine adımını attı. Felipe’nin başında Fenerbahçe, kızlarının başında ise Coritiba şapkaları vardı. İki takım Alex sayesinde ister istemez kardeş takım olmuştu bile.Bu inanılmaz karmaşa içinde

Brezilyalı yıldızla sohbet etme şansını da yakaladık tabii.
Sevgili Alex; bu kadar yol gelmeye değdi. Sürprizler bitmek bilmedi diyebilrim. Öncelikle taraftarların maça FB forması ile gelmesi, kulübün yaptırdığı Türkçe pankartlar. Neredeyse Türkiye’de maç izliyor gibiydik. Senin sayende iki kulüp hatta iki ülke daha da yakınlaştı sanırım. Ne dersin?

* “Evet iki takımın taraftarları da birbirlerinin forması ile geliyorlar. Artık Fenerliler’in Coritiba, Coritibalılar’ın Fenerbahçe forması ile dolaşması artık çok doğal karşılanıyor. Bu beni tabii ki çok mutlu ediyor. İki takımı da ne kadar sevdiğimi biliyorsunuz. Bugün Kadıköy’de Coritiba formasıyla dolaşanlar bile var.”

Haberin Devamı

Takımda eski arkadaşın Deivid ve Galatasaraylı Lincoln ile berabersin. Onların burada olması senin Brezilya Ligi’ne ve futboluna tekrar adapte olma sürecinde oldukça yardımcı oldu sanırım. İki lig birbirinden farklı, oyun stili olarak da farklar büyük. Öyle değil mi?
* “Evet çok farklı, çok. Geri döndüğümden beri gerek onlarla gerek diğer oyuncularla konuşuyorum, beraber antreman yapıyoruz. Tekrar Brezilya futboluna adapte oluyorum.”
Eğer bir gün teknik direktör olarak çağırılırsan FB’ye döner misin?
* “(Gülüyor!) Ben teknik direktör değilim, eğer bir gün olursam o zaman cevap veririm bu soruya!
Seni görebilmek ve senden imza alabilmek için binlerce taraftar saatlerce bekledi. Neler hissediyorsun bu inanılmaz sevgi gösterisi karşısında?
* “Aslında bu bir sürpriz değil, ben de onlardan biriyim aslında. Coritiba taraftarıyım, profesyonel hayatım yüzünden onlardan uzak kaldım ama tekrar buradayım. Bu sevgi gösterisi benim için çok büyük bir değer taşıyor.”
Maçtaki performansın ve Coritiba ilgili neler söyleyebilirsin?
*“Burada büyüdüğüm için tekrar burada sahaya çıkmak duygusal bir andı benim için. Buraya ilk geldiğimde 9 yaşındaydım. Maçta beklendiği gibi gol olmaması beni çok rahatsız etmiyor. Önemli olan takımın beraber oynaması ve büyümesi.

Haberin Devamı

ALTIN ÇOCUĞUN DÖNÜŞÜ

Peki takımı nasıl buluyorsun? Copa do Brasil ve Brasleirao’da şansınız var mı?
* “Önümüzde takımın oturması için 4 ay var. Bence potansiyel ortada, beraber çalışırsak güçlenmemek ve yükselmememiz için bir neden göremiyorum!”
Fenerbahçe ve Coritiba taraftarlarının benzerlik ve farkları nedir?
* “Ooo, çok farklılar. Bir takımın 30 milyon taraftarı var ve tüm ülke çapındalar. Coritiba ise daha küçük. Sadece Parana eyaletinden, bu şehirden. Ama hisssiyat aynı diyebiliriz. İki takımın taraftarları da stadları inleten, takımı destekleyen ve her zaman yanınızda olan taraftarlar. Şükrü Saracoğlu veya Couto Pereira, özünde aynı.

Haberin Devamı

Türkler her yerde
Statta gördüğüm Fenerbahçe formalı Brezilyalılar dışında, iki tane Türk denizcisi de Alex’i ilk maçında yalnız bırakmamıştı. Kaptan Tolga Çetin ve arkadaşı, bir gün once Curitiba’nın biraz dışındaki Paranagua limanına yanaşıp Alex’in maça çıkacağını öğrenince şanslarına inanmışlar ve tabii ellerinde Türk bayrakları ve üzerlerinde formaları ile stada gelmişlerdi.

Arkadaşları ne söyledi?
Lincoln: Alex ile oynayacağım için çok mutluyum. Gücümüze güç katacaktır.
Deivid: Tekrar beraberiz, birbirimizi tamamlayacağız her zamanki gibi!

Hepimiz Alex’iz
Stada girdiğim an çok şaşırdım. Herkes Alex’ti! Hemen hemen tüm taraftarlar Coritiba ve Coca Cola’nın beraber hazırladığı Alex maskelerini takarak içeri giriyordu. Stadın içinde Alex patlaması olmuştu!

Türkiye’ye bir mesajın var mı?
* “Sevgiler gönderiyorum. İletişim halindeyiz zaten, facebook ve twitter, haberleşmeye devam edeceğiz bu yollardan.”

İLGİNÇ AMA GERÇEK

Coritiba’nın facebook hesabını takip edenlerin yaklaşık % 25’i Türk. Kulüp bu ilginin farkında olsa gerek statta kale arkasında Türkçe olarak YAKINDA ÜYE OLUNUZ pankartları asmıştı.

ALTIN ÇOCUĞUN DÖNÜŞÜ


Yönetim bu potansiyelin farkında olmuş olacak ki bir tercümanlık şirketi ile anlaşarak Türk taraftarlarla iletişim kurmak üzere çalışmalar başlatmış. Geçtiğimiz hafta boyunca takımın facebook sayfasına girenlerin %80’inin Fenerbahçeli taraftarlardan oluştuğu açıklandı.

Hayranları ne söyledi?

Regina Maria: Saat 9’dan beri bekliyorum, Alex bir deha!
Marcos Aurelio Cardozo de Lima: Alex’i ilk kez 11 yaşında seyrettim, Coritiba’da salon futbolu oynadığı zamanlardı. Daha o zamandan yeteneği belliydi.
Caio Curi: Fenerbahçe forması ile maça gelmişti. “Onu çok seviyoruz” dedi.
Celio Bonfim: Buradan aldığı formaları arkadaşları Mehmet Akif Postacı ve Cihan Tekbaş’a yollacağını söyledi. Anlayacağınız saatlerce sırada bekleyen Coritiba taraftarı Türk arkadaşları için büyük fedakârlık yapmış!
Amanda Dubiel German: İzmir’i, Fenerbahçe’yi, Türkiye’yi çok seviyorum ve özlüyorum.

Yazarlar