Diğer Altın Konak, gümüş Taylan

Altın Konak, gümüş Taylan

12.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye, Avrupa Halter Şampiyonası’na hızlı girdi, ilk gün 6 madalya kazandı. Kadınlar 48’de Sibel Özkan Konak koparmada bronz, silkmede ve toplamda altın, Nurcan Taylan ise koparmada altın, toplamda gümüş madalya alırken erkekler 56 kiloda İsmet Algül bronzu boynuna taktı.

Altın Konak, gümüş Taylan

Gürcistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası dün başlarken sporcularımız 6 madalya kazandı.

Haberin Devamı

Müsabakaların ilk gününde bayanlar 48 kiloda iki madalya umudumuz Nurcan Taylan ve Sibel Özkan Konak podyuma çıktı. Sibel Özkan Konak altın madalyayı boynuna takarken, Nurcan Taylan ise gümüş madalyanın sahibi oldu. Koparmada 80 kiloyla bronz madalya kazanan Sibel Özkan Konak, silkmede ilk hakkında 99 kiloda başarılı oldu. İkinci hakkında 100 kiloyu kaldıramayan milli halterci, hafif sakatlık geçirdiği için üçüncü kez podyuma gelmedi ve toplamda 179 kiloya ulaşarak altın madalya aldı.

Şampiyonayı koparmada bronz, silkmede ve toplamda altın olmak üzere 3 madalyayla tamamlayan Konak’ın yanı sıra Nurcan Taylan da başarılı bir dereceyle bitirdi.

Aynı sıkletteki Taylan koparmada 81 kiloyla altın madalyaya uzandı. Silkmede ilk denemesinde 94 kiloyu omuzlayan Taylan, ikinci hakkında da 97 kiloyu kaldırdı, üçüncü hakkında ise 99 kiloda başarılı olamadı.

Haberin Devamı

Koparmada zirvede yer alan Taylan, silkmede 97 kiloyla 4. sırada kalırken, toplamda 178 kiloluk derecesiyle gümüş elde etti.

Algül’den bronz

Erkekler 56 kiloda ise İsmet Algül, koparmada 114 kiloyla bronz madalya kazandı. Akgül silkmede ve toplamda 5. oldu. Bu kilodaki diğer temsilcimiz Sevket Kardeş dereceye giremedi.

Altın Konak, gümüş Taylan