Diğer "Altına ok atacağım"

"Altına ok atacağım"

28.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya'daki Okçuluk Dünya Kupası'nda kürsüye çıkmayı başaran Mete Gazoz hedeflerini anlattı.

Altına ok atacağım

Organizasyonun hem kendisi hem de diğer sporcular için önemli olduğunu belirten milli okçu, “Dünya kupasında iki madalya aldığım için çok mutluyum. Sırada Dünya Şampiyonası var. Önce orada, ardından da Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya için ok atacağım” dedi

Haberin Devamı

Okçuluk Dünya Kupası 3. ayak müsabakasında iki bronz madalya kazanan Mete Gazoz, “Önce Dünya Şampiyonası’nda ardından da Tokyo’da altın için ok atacağım” diye konuştu.Kazandığı başarı sonrası büyük sevinç yaşayan Mete Gazoz, başarısını “Mutluyum, gururluyum” sözleriyle anlattı. Okçuluk Dünya Şampiyonasına 12 gün kaldığını hatırlatan Gazoz, “Dünya kupasında iki madalya aldığım için çok mutluyum. Şampiyona öncesinde dünya kupası geçirmek hem benim hem de Türkiye Milli Takımı adına çok önemli” dedi.

Dünya Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda hedeflerini anlatan Mete Gazoz, “Dünya şampiyonasında bronz madalya için değil de altın madalya için ok atacağım. Daha da önemlisi 2020 Tokyo Olimpiyatları için takım halinde kota almak amacıyla Dünya Şampiyonasına gedeceğiz. Kota aldıktan sonra o gururla olimpiyatta hem takımda hem ferdi olarak altın madalya almayı hedefliyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Sevincimi yapacağım’

Uluslararası müsabakalardaki başarısı sonrası kendine özgü hareketiyle tribündeki destekçilerini selamlayan Mete Gazoz, sevinç gösterisinde eliyle yüzünü perdeleyerek parmaklarını aşağı kaydırdığını anlattı. Bu hareketin özel bir anlamı olmadığına değinen milli sporcu, 6 yıl önce bu hareketi yapmaya karar verdiğini söyledi. Gazoz, Dünya Şampiyonası’nda ve olimpiyatta aynı şekilde tribündekileri selamlamak istediğini dile getirdi.

‘Sonuçlar umut verdi’

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin, Antalya’da sona eren Okçuluk Dünya Kupası 3. ayağının Dünya Şampiyonası öncesinde kendileri açısından ümit verici geçtiğini söyledi.
Kupada iki madalya eksik aldıklarını belirten Ergin, “Eksiklerimizi gördük. Bu eksiklere rağmen bu kadar yüksek kaliteli bir katılımın olduğu yerde bir gümüş, 3 bronz madalya kazanmış olmamız ümit verici. Kendi evimizde, Antalya’da yarışmak bizim için ayrı güzel. Her zaman dünyanın en iyi organizasyon yapan ülkesi olarak adımız geçiyor. Artık hem iyi organizasyon yapan hem de kendi evinde rakiplerine karşı madalya kazanabilen bir ülke olarak gelişimimizi sürdürüyoruz” dedi.

Yazarlar