Skorer Aman bre Deryalar!

Aman bre Deryalar!

02.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uluslararası arenada başarılı olamayan yüzücülerimiz, Londra havuzundan da çıkamadı. Olimpiyatlarda 6. kez yarışıp bir rekora imza atan Derya Büyükuncu’nun yanı sıra, bayanlarda Burcu Dolunay ve Dilara Buse Günaydın seçmelerde elendi

Aman bre Deryalar

Yüzmenin dünya çapı organizasyonlarında hedeflenen başarıyı bir türlü yakalayamayan yüzücülerimiz, Londra Olimpiyatı’nda da makus talihi ve hüsranı yaşadılar.
Londra’ya önceki gün veda eden Hazal Sarıkaya ve Kemal Arda Gürdal’ın ardından dün 6. olimpiyatına katılarak tarihe geçen Derya Büyükuncu’nun yanı sıra Burcu Dolunay ve Dilara Buse Günaydın serilerini ilk sırada tamamlamalarına rağmen genel klasmanda alt sıralarda kalarak elendiler.
Olimpiyat tarihine bu branşta 6. olimpiyatına katılan ilk yüzücü olarak adını yazdıran Derya Büyükuncu, erkekler 200 metre sırtüstünde yarıştı. Serisini 2.01.68’lik derecesiyle ilk sırada tamamlayan Derya Büyükuncu, 35 sporcunun mücadele ettiği bu klasmanda genel sıralamada 33. sırada yer alarak, yarı finale kalamadı ve olimpiyatlara veda etti.

Haberin Devamı

Derya (7) dedi
Büyükuncu, mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, kendisine destek verilmesi halinde 7. kez de oyunlarda yarışabileceğini söyledi. Büyükuncu, “Geçen yıl 6. kez olimpiyatlara katılıp Türkiye’yi rekorlar kitabına sokmak istiyorum demiştim. Bunu kendi imkanlarımla başardım. Mutluyum, gururluyum” diye konuştu.
27 yıldır milli takımda mücadele verdiğini söyleyen milli yüzücü, 2016 Rio Olimpiyatları için “Sponsor bulunursa Rio’ya da gitmem hiç zor değil” dedi.

Burcu ve Dilara elendi
Kadınlar 100 metre serbest elemelerinde havuza giren milli sporcumuz Burcu Dolunay kendi serisini 55.35’lik derecesiyle ilk sırada tamamlamasına rağmen, genel klasmanda 22. olarak yarı finale kalamadı.
Havuzdaki diğer temsilcimiz Dilara Buse Günaydın ise Kadınlar 200 metre kurbağalamada seçme müsabakalarına katıldı. Günaydın, 34 sporcunun mücadele ettiği 200 metre kurbağalama elemelerinde 2. seride yarıştı. Serisini 2.30.64’lük derecesiyle 4. sırada tamamlayan sporcumuz, klasmanda ise 30. sırada yer alarak elendi.

Haberin Devamı

Twitter’de kapışma!
Derya Büyükuncu, 35 sporcu arasında 33. olarak elenince sosyal medyanın da gündeminde ilk sıraya oturdu.
Yüzme Federasyonu ile maaş kavgasına giren ve olimpiyatlara hazırlanma yerine Dans yarışması ve Survivor yarışmalarına katılmakla suçlanan Büyükuncu’ya ilk sataşma adadaki takım arkadaşı Nihat Doğan’dan geldi.
Yarışın sonucunu twitter üzerinden attığı “derya büyükuncu’nun 33 kişinin içinde 33. olduğu yarışmada, 32.liği ise 4 tarafı ÇÖLLERLE kaplı Arabistanlı yarışçı almış.hahahahahahahahaha” twitiyle alaya alan Doğan’a en ilginç tepkiyi kaliteoman “Derya Büyükuncu 6 olimpiyatta üst üstte eli boş döndü diyen Nihat Doğan’ı gören de 6 kere Eurovision kazanmış sanacak” twitiyle verdi.

Yazarlar