Skorer Amatör liglerden Süper Lig’in zirvesine

Amatör liglerden Süper Lig’in zirvesine

26.12.2011 - 11:54 | Son Güncellenme:

.

Amatör liglerden Süper Lig’in zirvesine

Eskişehir amatör liglerinde mücadele eden Çiftelerspor’dan 2005 yılında Eskişehirspor’a transfer olan Alper Potuk, şimdi Süper Lig takımlarını peşinden koşturuyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 8 Nisan 1991’de Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde fabrika işçisi baba ile ev hanımı bir annenin üç çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Alper Potuk, Eskişehir’in Çifteler ilçesinde 2002’de Çiftelerspor’un altyapısında futbola başladı.

Burada Eskişehirspor ile yapılan bir maçta takımının tek golünü atan Potuk, Eskişehirspor yöneticilerini dikkatini çekti. Potuk, bu maçın ardından 2005 yılında Eskişehirspor’un altyapısına transfer oldu.

Eskişehirspor’un 2008 yılından Süper Lig’e yükselmesinin ardından kendisine A takımda yer bulan Potuk, 29 Mayıs 2009’da, 2008-2009 sezonunun son haftasında, Gaziantepspor ile oynanan ve 1-1 biten karşılaşmada ilk kez forma giydi.

Bu haftadan sonra 58 maçta Eskişehirspor formasını terleten Potuk, 15 kez de Genç Milli Takıma seçildi.

"Alper Potuk için pazarlıklar devam ediyor"

Haberin Devamı

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Alper Potuk için Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray’dan transfer tekliflerinin geldiğini belirtti.

Şartların uygun olması durumunda Potuk’un da 3 büyük takımdan birine transfer olmak istediğini ifade eden Ünal, "Alper’in transferinde Eskişehirspor’un menfaatlerini de göz önünde bulunduracağız. Üç takımla pazarlıklarımız sürüyor. Alper için en fazla parayı veren kulüple anlaşacağız.

Alper’i de üzmek istemiyoruz. Alper, kentin yetiştirdiği en iyi futbolculardan biridir" dedi.

Kulübün basın sözcüsü Erdal Şahbaz da Alper’in Ferenbahçe’ye transfer olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, bazı kulüplerle bu konudaki görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.