Diğer Amerikan Express

Amerikan Express

26.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu sezon müthiş bir form yakalayan Serena Williams, İstanbul’da da tutulmuyor. ABDli raket dün Dünya sıralamasının bir numarası Victoria Azarenka’yı da 2-0 ile geçti, 3’te 3 yaparak grup lideri olarak yarı finale yükseldi

Amerikan Express

TEB-BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda Kırmızı Grup’taki karşılaşmada ABD’li Serena Williams, Belaruslu Victoria Azarenka’yı 2-0 yendi.
Sinan Erdem Spor Salonu’nda devam eden turnuvada, günün ikinci maçında dünya sıralamasında 1 numara olan Belaruslu Victoria Azarenka ile dünya sıralamasında 3 numara olan ABD’li Serena Williams karşı karşıya geldi.
Bu yıl Serena Williams’ın şampiyonluğa ulaştığı Amerika Açık’ın finalinde de karşılaşan ikili için rövanş niteliği taşıyan mücadelede, birinci setin ilk oyunlarında karşılıklı birer servis kırıldı. Oldukça çekişmeli geçen ilk setin son oyununda Azarenka’nın servisini kıran Williams, 43 dakika süren ilk seti 6-4 üstün geçti.
Setin son oyununda iki serviste üst üste hata yapan Belaruslu Azarenka, sinirlenerek raketini yere vurdu. Azarenka, ikinci sete rakibinin üst üste servisini kırarak başladı ve 3-0 öne geçti. Ancak oyundan kopmayan Williams, iki defa rakibinin servisini kırarak aldığı 4 oyun sonucunda 4-3 öne geçti. Daha sonra Azarenka’nın maçı çevirmeye yönelik çabaları sonuçsuz kalınca, son oyunda servis kıran Williams seti 6-4, maçı da 2-0 kazandı.
Bu sonuçla, yarı finali önceki gün garantileyen Williams grupta 3’te 3 yapmış oldu. Grupta birer galibiyeti bulunan Azarenka ile Çinli Li Na arasında bugün oynanacak karşılaşmayı kazanan sporcu, yarı finale yükselecek.

Haberin Devamı

Serena’nın büyük sırrı
Azarenka’ya karşı oynadığı karşılaşmanın ikinci setinde 3-0 geriye düşen Serena Williams, verilen arada çantasından bilinmeyen bir not kağıdı çıkardı. Daha önceki maçlarında da buna benzer bir defter taşıyan Williams, kağıda kısa bir süre göz attı ve daha sonra kimsenin görmemesi için üzerine havlusunu örttü. Williams’ın okuduğu notun koçunun maçın gidişatına göre hazırladığı taktiksel bir bilgi veya ilham verici sözlerle dolu olduğu tahmin ediliyor. Her ne olursa olsun bu kağıdın Williams’ın işine yaradığı söylenebilir zira ABD’li tenisçi bu aradan sonra seti çevirmeyi başardı.

İstanbullu mu oluyor?
İstanbul’a ilk kez gelen Serena Williams, şehri çok sevdiğini ve buraya yerleşmek isteyebileceğini ifade etti. Azarenka’yla oynadığı maçtan sonra Williams, “Buraya yerleşmeliyim. Burada size çok fazla sevgi gösteriliyor ve herkes çok nazik. Herkese imza veremediğim için çok üzgünüm çünkü insanlar bunun için ön sıralarda çılgına dönüyor. Fakat buraya yerleşmek güzel olabilir. Çünkü çok sevdim” diye konuştu.

Ulaş Gürşat

Yazarlar