Turkish Airlines Euroleague Anadolu Efes'te Erdem Can'dan çarpıcı Larkin itirafı! 'Bizi zor duruma soktu'

Anadolu Efes'te Erdem Can'dan çarpıcı Larkin itirafı! 'Bizi zor duruma soktu'

25.09.2023 - 11:48 | Son Güncellenme:

Ergin Ataman sonrası yeni bir yapılanmaya giren ve yeniden EuroLeague'de zirve mücadelesi vermek isteyen Anadolu Efes'te başantrenör Erdem Can, sezon öncesi dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Başarılı çalıştırıcı, Shane Larkin'in Türk statüsünü kaybetmesine değindi. İşte detaylar...

Anadolu Efeste Erdem Candan çarpıcı Larkin itirafı Bizi zor duruma soktu

Geçtiğimiz yıl Türk Telekom’u EuroCup finaline taşıyan ve Ergin Ataman sonrası Anadolu Efes'in başına geçen Erdem Can, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Haberin Devamı

Eurohoops'a konuşan Erdem Can, yeni sezon hedeflerinden bahsederken NBA hayaline değindi. Başarılı çalıştırıcı Shane Larkin'in Türk statüsünü kaybetmesi hakkında da açıklamalarda bulundu.

Erdem Can'ın açıklamalarından ön plana çıkanlar şu şekilde:

'ÇOK FAZLA DÜŞÜNMEME GEREK KALMADI'

"Anadolu Efes, yeni sezon için bir koç ihtiyacının olduğunu hissettikleri anda benimle bir iletişim kurdular. Ben de tercihlerden biriydim. Kendileriyle bir görüşmemiz oldu. Ben de çok istekliydim, motiveydim. Çok fazla düşünmeme gerek kalmadı açıkçası. O süreçten sonra da çok çabuk ilerledik. Tabii bu görüşmelerin tamamı, o anki kulübüm olan Türk Telekom’un bilgisi ve izni dahilinde oldu. Buna çünkü hem ben hem de Anadolu Efes tarafı çok önem veriyordu ve ben de Anadolu Efes’in bir parçası oldum. Efes’ten de böyle bir teklif almak benim için çok onur vericiydi."

Haberin Devamı

BAŞANTRENÖRLÜĞE GEÇME KARARI

"NBA’deyken ne amaçla orada olduğunuz çok önemli. Orada edindiğim deneyimin basketbol görüşüme, kendi kafamdaki sistem ve yapacaklarım anlamında bana büyük katkısı oldu. Ancak ben her zaman başantrenörlük isteği ve motivasyonunda biriydim. Dolayısıyla o süreçten sonra artık başantrenörlük için hareket etmem gerektiğini hissettim."

'NBA'E GİTMEK İSTİYORUM'

"Quin Snyder ile konuştuk ama o Hawks ile anlaştığında ben zaten kararımı vermiştim. Onunla hala konuşuyorum. NBA’deki diğer antrenörlerle, yöneticilerle, genel menajerlerle de devam ediyor ancak ben başantrenör olarak daha güçlü şeyler başarmak ve ardından daha güçlü bir şekilde NBA’e gitmek istiyorum."

Anadolu Efeste Erdem Candan çarpıcı Larkin itirafı Bizi zor duruma soktu

'SHANE'İN TÜRK STATÜSÜYLE İLGİLİ SIKINTISI VAR'

"Takımı erken tamamlamanın bir faydasını pek göremedik. Çünkü Doğuş erken sakatlandı ve bildiğiniz gibi Shane’in de Türk olma statüsüyle ilgili bir sıkıntısı var. Kadroyu erken tamamlarken göz önüne aldığımız dinamikler bir anda değişti. Dolayısıyla yeni bir değerlendirme sürecinin içine girdik."

'TAKIMIN FOTOĞRAFI ORTADA'

"Takımın fotoğrafı ortada. Bizim EuroLeague seviyesinde çok başarılı birkaç oyuncumuz var. Bunun yanında da başarıya çok aç ve potansiyelli oyuncularımız var. Bunun yanında da EuroLeague seviyesinde oynamaya yeni başlayacak genç oyuncularımız var. Dolayısıyla herkesin kendi hikayesi var. Bazıları başarısını daha da başarılı hale getirerek kendi hikayesini yazacak. Bazıları burada kalıcı olacaklarını gösterecek ama her oyuncunun bir potansiyeli var."

Haberin Devamı

Anadolu Efeste Erdem Candan çarpıcı Larkin itirafı Bizi zor duruma soktu

'THOMPSON VE MİCİC AYNI DEĞİL'

"Darius Thompson’un özellikleri, Vasilije Micic ile aynı özellikler değil ama takımımız da aynı takım değil zaten. Herkesin beraber hareket edebileceği, yapabileceklerinden en fazlasını elde edeceğimiz, beraber olduklarında daha iyisini ortaya çıkarabileceğimiz bir yapı kurmaya çalışacağız. O yüzden Vasa ile Darius’u karşılaştıracak veya oyuncuların geçen sene veya daha önceki senelerdeki performanslarını karşılaştırarak hareket ettiğimiz bir ortam olduğunu düşünmüyorum. Çünkü yanlarında yeni oyuncular var, yeni bir koç var, yeni bir basketbol anlayışı var. Bunu beraber ne kadar büyütebileceğiz, onun için çalışma yapıyoruz."

Haberin Devamı

'LARKİN'İN DURUMU BİZİ ZOR DURUMA SOKTU'

"Bir Türk antrenör olarak bu oyuncuların işin içine katabileceğimiz bir yapının olması benim asıl istediğim şey. Ne yazık ki bu sene Doğuş’un sakatlığı bizi gerçekten çok etkiledi. Çünkü Türk oyuncu rotasyonundaki önemli bir isimden mahrum kalmış olduk. Ancak genç oyuncularımızı oynatma isteğimiz zaten vardı. Onları daha çok kullanmaya çalışacağız. Shane’in Türk oyuncu rolünün elimizden alınmış olması bizi zor bir duruma soktu. Ancak yapılacak bir şey yok. Ellerinden gelenin en iyisini almaya çalışacağız Türk oyuncularımızdan."