Turkish Airlines Euroleague Anadolu Efes'te Ergin Ataman'a şok! 'Gönderilsin' demişti, takımda kalıyor

Anadolu Efes'te Ergin Ataman'a şok! 'Gönderilsin' demişti, takımda kalıyor

06.01.2023 - 12:02 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines EuroLeague'de kendini ilk 8'in içine atmak isteyen Anadolu Efes'te transfer gelişmesi yaşanıyor. Ergin Ataman'ın 'Devam etmek istemiyoruz' dediği yıldız isim takımda kalabilir.

Anadolu Efeste Ergin Atamana şok Gönderilsin demişti, takımda kalıyor

Turkish Airlines EuroLeague'de play-off'ları hedefleyen Anadolu Efes'te transfer gelişmeleri yaşanıyor. Ergin Ataman'ın yıldız isim için 'Devam etmek istemiyoruz' sözleri gündem olmuştu. Sezon başında Fenerbahçe'den transfer edilen basketbolcu takımda kalabilir.

Haberin Devamı

SINGLETON İLE ANLAŞTI
Anadolu Efes, eski oyuncusu ABD'li Chris Singleton'ı yeniden kadrosuna dahil etti. Kulüpten yapılan açıklamada, 2,06 metre boyundaki basketbolcuyla sezon sonuna kadar sözleşme imzalandığı bildirildi.

EUROLEAGUE'DE RAKİP ASVEL
Anadolu Efes, THY EuroLeague'in 17. haftasında 6 Ocak Cuma günü Fransa'nın ASVEL ekibiyle karşılaşacak. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak mücadele saat 20.30'da başlayacak.

Geride kalan 16 karşılaşmada sekizer galibiyet ve yenilgiyle sahadan ayrılan Anadolu Efes, ligde 8. sırada bulunuyor. Fransız ekibi ASVEL ise 6 galibiyet ve 10 mağlubiyetle 16. sırada yer alıyor.

Lacivert-beyazlılar, Sinan Erdem'de oynadığı son maçta Panathinaikos'u 88-69 mağlup ederken, ardından İsrail deplasmanında Maccabi Tel Aviv'e 80-72 yenildi.

Haberin Devamı

ASVEL ise deplasmanda Real Madrid'e 92-73 yenilmesinin ardından iç sahada da Alba Berlin'e 91-79 mağlup oldu ve üst üste 2 maçını kaybetti.

Anadolu Efeste Ergin Atamana şok Gönderilsin demişti, takımda kalıyor

784. MAÇ
Anadolu Efes, ASVEL karşılaşmasıyla Avrupa kupalarında 784. maçını yapacak. Lacivert-beyazlı takım, Avrupa'da çıktığı 783 karşılaşmada 446 galibiyet ve 337 yenilgi yaşadı. Avrupa Ligi'nde ise 536. müsabakasına çıkacak Anadolu Efes, organizasyonda daha önceki 535 mücadelenin 289'ini kazandı, 246'ünden mağlubiyetle ayrıldı.

'POLONARA'DAN İSTEDİĞİMİZ VERİMİ ALAMADIK'
Anadolu Efes koçu Ergin Ataman, geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamada Achille Polonara’dan beklenen verimi alamadıklarını ve uygun şartların sağlanması durumunda oyuncunun takımdan ayrılmasına izin verebileceklerini söylemişti.

Deneyimli antrenör Ergin Ataman, adı transfer haberlerinde geçen ve Panathinaikos karşısında süre almayan Achille Polonara hakkında şöyle konuşmuştu: “Polonara’dan ne yazık ki istediğimiz verimi alamadık. O yüzden lig maçlarında da kullanmıyoruz. Bu da onda bir mutsuzluk yaratmış durumda. Menajeri bizimle temasa geçti ve isteyen kulüpler olduğunu söyledi. İki hafta sonra Euroleague'de bir haftalık bir transfer süreci var. Biz de kendisine uygun koşullar oluşursa bunu konuşabileceğimizi belirttik. Polonara gittiği takdirde 1-2 alternatifimiz var, duruma bakıyoruz. Mutsuz bir oyuncuyla devam etmek istemeyiz. Ancak bugün oynamamasının sebebi planla alakalıydı. O yüzden yer vermedik. Taktiksel olarak biz onu kullanmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Anadolu Efeste Ergin Atamana şok Gönderilsin demişti, takımda kalıyor

KALMA İHTİMALİ ARTTI
Ayrıca son olarak Efes‘in 4 numara pozisyonu için Chris Singleton eklemesini yapmasına karşın Polonara’nın takımda kalma ihtimali her geçen gün daha da artıyor.

TRANSFER CEZASI YEDİ, MASADAN KALKTI
İtalyan oyuncuya bir süredir ilgi gösteren Virtus Bologna, Eurohoops kaynaklarının edindiği bilgiye göre henüz Polonara transferi için resmi bir teklif yapmış değil. Kızılyıldız ihtimali ise Sırp ekibinin aldığı 2 aylık transfer cezası nedeniyle masadan kalkmış durumda.

3 GÜN KALDI
EuroLeague kurallarına göre ligde yer alan ekipler, normal sezonun 16 ile 18. haftaları arasında kendi içlerinde transfer gerçekleştirebiliyorlar. Şu an için masada herhangi bir resmi teklifin olmamasına karşın Achille Polonara, 18. haftanın sona ereceği 9 Ocak tarihine kadar farklı bir EuroLeague takımına katılabilir.

Haberin Devamı

HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI
Bu yaz Fenerbahçe Beko’dan ayrılarak büyük beklentilerle Anadolu Efes kadrosuna katılan Achille Polonara, şu ana kadarki etkisiz performansıyla hayal kırıklığı yarattı. EuroLeague’de bu sezon toplam 14 karşılaşmada süre bulan Achille Polonara, maç başına 2.9 sayı ve 2.2 ribaund ortalamalarıyla mücadele ediyor.

Yazarlar