Turkish Airlines Euroleague Anadolu Efes'te Pablo Laso ihtimali kalmadı! İşte Ergin Ataman'ın yerine düşünülen isim

Anadolu Efes'te Pablo Laso ihtimali kalmadı! İşte Ergin Ataman'ın yerine düşünülen isim

27.04.2023 - 14:24 | Son Güncellenme:

Ergin Ataman'ın Panathinaikos‘la anlaşmaya varmasının ardından başantrenör arayışlarına başlayan Anadolu Efes'te sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İşte detaylar...

Anadolu Efeste Pablo Laso ihtimali kalmadı İşte Ergin Atamanın yerine düşünülen isim

Anadolu Efes'te Ergin Ataman dönemi resmen sona eriyor. Tecrübeli çalıştırıcı Panathinakos ile iki yıllık anlaşma sağladı. Ergin Ataman yönetiminde üst üste 2 EuroLeague şampiyonluğu yaşayan ancak bu sezon beklentilerin altında kalan lacivert-beyazlılarda ise başantrenör arayışları başladı.

Haberin Devamı

ERGİN ATAMAN'DAN İKİ YILLIK İMZA

Yunan basını Ergin Ataman'ın Panathinaikos ile iki yıllık sözleşme imzaladığını bildirdi. Anadolu Efes'le sezonu tamamladıktan sonra Panathinakos'a imza atacak Ergin Ataman'ın menajeri geçtiğimiz günlerde Atina'ya giderek son görüşmeleri gerçekleştirdi.

Yunan basınında yer alan habere göre Ergin Ataman, Panathinaikos'u devralarak Efes'te son altı yılda yönettiğine benzer bir yeniden yapılanma girişiminde bulunacak.

Anadolu Efeste Pablo Laso ihtimali kalmadı İşte Ergin Atamanın yerine düşünülen isim

BAŞKANDAN 'HOŞ GELDİN' MESAJI

Panathinaikos Basketbol Kulübü Başkanı Dimitris Giannakopoulos, başantrenör Ergin Ataman'a sosyal medya hesabından "hoş geldin" mesajı gönderdi. Giannakopoulos, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla Ergin Ataman'ın Anadolu Efes'ten ayrılıp Panathinaikos'u çalıştıracağına dair çıkan iddialara son noktayı koydu. Yunan takımının başkanı Giannakopoulos, Ataman ile beraber çektirdikleri fotoğrafları "hoş geldin" notuyla paylaştı. Kariyerinde 2 kez THY Avrupa Ligi, birer defa da Avrupa Kupası, FIBA Saporta Kupası, FIBA EuroChallenge şampiyonluğu kazanan Ataman, Panathinaikos ile sözleşme imzalaması halinde Montepaschi Siena (2001-2003) ve Climamio Bologna'dan (2006-2007) sonra yurt dışındaki 3. başantrenörlük deneyimini yaşayacak.

Haberin Devamı

ARAYIŞLARDA İKİ İSİM ÖN PLANA ÇIKTI

Ergin Ataman'ın Panathinaikos'la anlaşmasının ardından arayışlara başlayan Anadolu Efes'te iki isim ön plana çıkmıştı. Avrupa’nın en üst seviyesinden, EuroLeague şampiyonluğu hedefinden vazgeçmek istemeyen lacivert-beyazlı ekibin Pablo Laso ve Xavi Pascual ile ilgilendiği iddia edilmişti.

LASO İHTİMALİ KALMADI

Eurohoops'ta yer alan habere göre Anadolu Efes için Pablo Laso ihtimali kalmadı. Tecrübeli başantrenörün gelecek sezon için Alman temsilcisi Bayern Münih ile anlaşmaya varması bekleniyor.

Anadolu Efeste Pablo Laso ihtimali kalmadı İşte Ergin Atamanın yerine düşünülen isim

SAĞLIK NEDENİYLE GÖREVİNDEN AYRILMIŞTI

55 yaşındaki başantrenör, kararını kısa bir süre içerisinde vermeyi düşünüyor. Kısa bir süre önce İsrail milli takımından da teklif alan İspanyol koç, bu teklifi reddetmişti.

2011-2022 yılları arasında Real Madrid başantrenörlüğü yapan Laso, bu süreçte iki kez EuroLeague, beş kez İspanya Ligi şampiyonu oldu. Laso, geçtiğimiz sezon yaşadığı kalp krizi nedeniyle koçluk görevine ara vermişti.

Haberin Devamı

İŞTE ATAMAN'IN YERİNE DÜŞÜNÜLEN İSİM

Yaşanan gelişmelerin ardından Anadolu Efes'te Xavi Pascual ismi ön plana çıktı. Son 3 yıldır Rusya’da Zenit’i çalıştıran Pascual’in sözleşmesi, bu yaz sona eriyor.