Turkish Airlines Euroleague Anadolu Efes'te Shane Larkin yıldızlaştı! Euroleague'de şov yaptı

Anadolu Efes'te Shane Larkin yıldızlaştı! Euroleague'de şov yaptı

20.10.2023 - 22:47 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines Euroleague'in 4'üncü haftasında Anadolu Efes, Valencia ile karşı karşıya geldi. Lacivert-beyazlıların kazandığı maçta yıldızlaşan isim Shane Larkin oldu.

Anadolu Efeste Shane Larkin yıldızlaştı Euroleaguede şov yaptı

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague'in 4'üncü haftasında Valencia ile karşı karşıya geldi. Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki mücadelede Shane Larkin'in performansı dikkat çekti.

Haberin Devamı

Tecrübeli basketbolcu, Valencia karşısında 15 sayılık performans sergiledi. Shane Larkin 8 ribaund alırken, takım arkadaşlarına 6 asist yaptı. Lacivert-beyazlılarda Will Clyburn ile Darius Thompson ise 13'er sayılık performans sergiledi.

Bu sonucun ardından Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague'de 2'nci zaferini aldı. Sinan Erdem Spor Salonu'na 3'te 3 yaprak gelen Valencia ise ilk kez parkeden mağlup ayrıldı.

Valencia Başantrenörü Alex Mumbru, Anadolu Efes mağlubiyetinin ardından şu ifadeleri kullandı: "Zor olacağını bildiğimiz bir maça başladık. İlk yarıda iyi bir oyun çıkardık. İkinci yarıda Anadolu Efes toparlanarak üstünlük kurdu. Ancak mücadeleyi bırakmadık. Üçüncü ve dördüncü çeyrekte baskılı oynasak da bu yeterli olmadı."

Haberin Devamı

Anadolu Efes Başantrenörü Erdem Can galibiyetin ardından yaptığı açıklamada, "Hayli keyifli bir maç oldu. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Maçın öneminin farkında olarak sahadaydık. Özellikle ikinci yarıda enerji yoğunluğumuz ve oyun kalitemiz üst seviyedeydi. EuroLeague uzun bir maraton. Bu tip maçlara her zaman hazır olmamız gerekiyor. Bugün sadece bir maç kazandık. Artık diğer maçlara odaklanmamız gerekiyor" dedi.

Valencia'nın Euroleague'in en iyi savunma yapan takımları arasında yer aldığını belirten Erdem Can, "İlk yarıda iki takım da belli savunma sistemleriyle oynadı. Onların yaptığı savunma düzeni ve rotasyonlara vermemiz gereken reaksiyonları verdik. Hücum olarak kötü olduğumuzu düşünmüyorum. Çok sert bir savunma takımına karşı oynadık. THY EuroLeague'nin en az sayı yiyen takımı konumundalar. Belli noktalarda takımın performansından memnunum" diye konuştu.

Euroleague'de adım adım ilerlediklerini vurgulayan Erdem Can, "Adım adım ileri gidiyoruz. Ancak o adımların bebek adımları mı, koca bir adam adımı mı olacağını kendi içimizde geçireceğimiz süreçle belirleyeceğiz. EuroLeague, sizin küçük adımlarla gitmenizi beklemiyor. Adımlarımızı büyütmemiz gerek. Bir ilerleme var ve bunu hızlandırmamız gerek. Geçen sezon Türk Telekom'da oynattığım bir sistemim var. Ancak bunları yerleştirmek kolay değil. Oyuncuların alışkanlıkları, yeni gelen oyuncular var. Birbirimizi tanımamız, önce güvenmemiz ardından da birlikte hareket etmemiz gerek" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Erkan Yılmaz'la ilgili soruya Erdem Can, "Erkan, çok değerli bir oyuncu. Bence bugün Avrupa'daki çok yönlü birkaç oyuncudan biri. Ona geçen sezon gelebileceği yerleri söylediğimde kendi bile inanmamıştı. Potansiyeli önüne koyduğunuz zaman oyuncularımızın gidebileceği çok yer var. Erkan da bugün savunmada çok katkı verdi. Jones ve Erkan'ın geçen sezondan sistemi anlamış olmaları birçok açığı kapatmaya yardım ediyor. Umarım zamanla daha fazla beraber hareket ederek ilerleyeceğiz. Sadece Erkan değil tüm oyuncularımızın büyük bir potansiyeli var. Umarım onlar da zamanla katkı verecek" cevabını verdi.