Galatasaray Anderlecht liginde namağlup lider!

Anderlecht liginde namağlup lider!

15.09.2014 - 11:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki ilk maçında yarın karşılaşacağı Belçika temsilcisi Anderlecht'in Avrupa kupalarında geçmişte önemli başarıları bulunuyor.

Anderlecht liginde namağlup lider

Özellikle 1970 ve 1980'li yıllarda Avrupa kupalarında etkili olan Belçika ekibi, ikişer kez Kupa Galipleri Kupası ve UEFA Süper Kupa'da şampiyonluk yaşadı. Bir defa da UEFA Kupası'nı kaldıran mor-beyazlı takım, Belçika Ligi'nde 33, Belçika Kupası'nda 9, Belçika Süper Kupası'nda ise 12 kez gülen taraf oldu.

Haberin Devamı

Son dönemde önemli bir başarısı olmayan Anderlecht, şu anda UEFA kulüp sıralamasında 43. basamakta yer alıyor.

Avrupa'da 356 maça çıktı

Anderlecht, Avrupa'da UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupa Galipleri Kupası, UEFA Süper Kupa ve UEFA Avrupa Ligi'nde toplam 356 maç yaptı.

Mor-beyazlı ekip, çıktığı 356 müsabakada, 159 galibiyet, 73 beraberlik ve 124 mağlubiyet aldı. Anderlecht, geçen sezon mücadele ettiği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 6 maçta 1 beraberlik, 5 mağlubiyet alarak kötü bir grafik çizdi.

Kupa Galipleri Kupası'nda 1975-1976 ve 1977-1978 sezonlarında mutlu sona ulaşan Belçika temsilcisi, 1982-1983'te o zamanki adıyla UEFA Kupası'nı, 1976 ve 1978 yıllarında UEFA Süper Kupası'nı müzesine götürdü.

Haberin Devamı

Liginde namağlup lider

Belçika liginde son 3 sezonun şampiyonu Anderlecht, temmuz ayının sonunda başlayan ve 7. haftası geride kalan ligde 4 galibiyet, 3 beraberlik alarak, namağlup liderliğini sürdürüyor.

Mor-beyazlı ekip, bu karşılaşmalarda 13 gol atarken, kalesinde 7 gol gördü. Kosova asıllı Arnavut teknik adam Besnik Hasi'nin çalıştırdığı Anderlecht'in ligde yaptığı maçlarda 19 yaşındaki Sırp forvet Aleksandar Mitrovic, en golcü oyuncu olarak dikkati çekiyor. Ligdeki 7 maçta da forma giyen Mitrovic, 4 gol kaydetti.

Galatasaray'ı iki kez 5-1'lik skorlarla yendi

Anderlecht, 1976-77 sezonu Kupa Galipleri Kupası ikinci turunda Galatasaray ile karşılaştı.

Belçika ekibi, iki karşılaşmada da sarı-kırmızılı takımı 5-1'lik skorlarla mağlup etti.

Türk takımları Anderlecht'e karşı 3 kez galip geldi

Anderlecht, Avrupa kupalarında Türk takımlarıyla daha önce 10 defa mücadele etti.

Galatasaray'ı karşılaştığı iki maçta da mağlup eden Belçika ekibi, geçmiş yıllarda Bursaspor, Fenerbahçe ve Sivasspor ile eleme turlarında eşleşti. Anderlecht, bu maçlarda 5 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı.

1965 yılında UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası ön eleme turunda Fenerbahçe'yi 5-1 ve 0-0'lık skorlarla saf dışı bırakan Brüksel ekibi, 2007'de rakibine bu kez UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 2-0 ve 1-0'lık skorlarla yenilerek havlu attı. 2009'da UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda ilk maçta deplasmanda 3-1 kaybettiği Sivasspor'u, sahasında 5-0 ile deviren Belçika temsilcisi bir üst tura yükseldi. Son olarak Bursaspor ile 2011 yılında UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda karşılaşan Anderlecht, 2-2 ve 2-1'lik skorlarla tur atladı.

Haberin Devamı

Maçlarını Constant Vanden Stock Stadı'nda oynuyor

Anderlecht, maçlarını Constant Vanden Stock Stadı'nda yapıyor.

Başkent Brüksel'de bulunan ve 1917'de yapılan stat, 1983'te yenilendi. Toplam 28 bin 63 kişilik kapasitesi bulunan stada, uluslararası karşılaşmalarda 21 bin 845 kişinin alınmasına izin veriliyor.

Porto'dan Defour kadroya dahil edildi

Belçika temsilcisinin sezon öncesi en önemli transferi, Porto'dan 6 milyon avro karşılığında alınan orta saha oyuncusu Steven Defour olarak dikkati çekiyor.

Orta saha için ayrıca Ibrahima Conte ve Wigor Do Nascimento'yu kadrosuna katan Anderlecht, savunmaya Maxime Colin'i transfer etti. Belçika ekibi takımdan ayrılan Cheikhou Kouyate, Massimo Bruno, David Pollet, Nabil Jaadi ve Ronald Vargas'ın bonservis bedelleri karşılığında kasasına 15 milyon avro koydu.

Haberin Devamı

Kadrosu

Anderlecht'in kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleciler: Silvio Proto, Thomas Kaminski, Nicaise Kudimbana, Davy Roef
Savunma: Fabrice N'Sakala, Olivier Deschacht, Bram Nuytinck, Chancel Mbemba, Michael Heylen, Herve Matthys, Anthony Vanden Borre, Maxime Colin
Orta saha: Andy Najar, Dennis Praet, Steven Defour, Frank Acheampong, Sacha Kljestan, Youri Tielemans, Leander Dendoncker, Samuel Bastien, Wigor Do Nascimento, İbrahima Conte
Forvet: Matias Suarez, Gohi Bi Zoro Cyriac, Oswal Alvarez, Aaron Leya Iseka, Nathan Kabasele, Aleksandar Mitrovic.

Yazarlar