İngiltere Premier Lig Andre Onana'nın planı tutmadı! ManU'da Altay Bayındır'a şans doğdu

Andre Onana'nın planı tutmadı! ManU'da Altay Bayındır'a şans doğdu

16.01.2024 - 16:43 | Son Güncellenme:

Andre Onana Tottenham karşılaşmasının ardından hemen yola çıktı ancak ülkesinin ilk maçına yetişemedi. Kamerunlu file bekçisini taşıyan özel uçak, Afrika Uluslar Kupası'na ev sahipliği yapan Fildişi Sahili'nde sis nedeniyle 250 kilometre öteye inince planlar bozuldu, kaleyi kuzeni devraldı.

Andre Onananın planı tutmadı ManUda Altay Bayındıra şans doğdu

Manchester United kalecisi Andre Onana sonunda Afrika Uluslar Kupası'nın yolunu tuttu. Kamerun Milli Takımı'na davet edilen oyuncu, turnuva öncesi kampta toplanan ekibe dahil olmamış, kulübü ile ülke federasyonu arasındaki anlaşma uyarınca 14 Ocak'a kadar ManU'da kalmasına izin verildiği belirtilmişti.

Haberin Devamı

Andre Onana pazar gecesi Tottenham karşısında sahaya çıktı. Tecrübeli kalecinin bu maçın ardından yola çıkarak bir gün sonra Kamerun'un turnuvada oynayacağı ilk maçına yetişmesi planlanıyordu. Ancak plan işlemedi ve Onana bu maça yetişemedi.

İngiliz basınındaki haberlere göre Altay Bayındır'a kaleyi kaptırmamak için Kamerun Milli Takımı'na geç dahil olan Andre Onana'nın turnuvaya gidişi planlanan şekilde olmadı. Tottenham maçından sonra özel uçakla yola çıkan futbolcu, pazartesi akşamı Gine maçı öncesi Fildişi Sahili'ne varmış olacak ve maçın kadrosunda olacaktı.

Ancak Onana'yı taşıyan özel jet sis nedeniyle, maçın oynandığı Yamoussoukro'nun havaalanına inemeyince en yakında uluslararası havaalanı bulunan Abidjan'a iniş yaptı. Onana iki şehir arasındaki 250 kilometrelik mesafeyi arabayla gitti, ancak. maça yetişemedi.

Gine maçında Kamerun kalesini Onana'nın kuzeni Fabrice Ondoa korudu. Turnuvanın favorileri arasında gösterilen Kamerun geri düştüğü maçta sonradan bulduğu golle beraberliği kurtarabildi ve organizasyona bir puanla başladı. Maçta Kamerun kalesini Onana'nın kuzeni Fabrice Ondoa korudu.

Haberin Devamı

Öte yandan Andre Onana'nın gidişiyle Altay Bayındır'ın ilk maçına çıkacağı tarih de belli oldu. Premier Lig'de ManU, şubat başına kadar sahaya çıkmayacak. Kırmızı-beyazlılar 29 Ocak'ta Newport-Eastleigh eşleşmesinin galibiyle federasyon kupasında karşılaşacak ve bu maçta Altay'ın kaleyi koruması bekleniyor.

Kamerun Milli Takımı'nın başarısı Altay Bayındır'ın kulübünde daha çok maça çıkması anlamına gelecek. Kamerun turnuvada turları geçerek ne kadar çok ilerlerse Onana'nın dönüş tarihi o kadar uzayacak, böylece Altay daha çok maçta kalede yer alacak.