İngiltere Premier Lig Ani kovulma!

Ani kovulma!

19.12.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manchester United’da Jose Mourinho dönemi resmen sona erdi.

Ani kovulma

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Manchester United’da Jose Mourinho dönemi resmen sona erdi. ManU’dan yapılan resmi açıklamada, Mourinho ile yolların ayrıldığı belirtildi. Resmi açıklama içerisinde, ‘Ani bir kararla’ yolların ayrıldığı ifadesinin yer alması dikkat çekti.

Özellikle bu sezon arka arkaya gelen istikrarsız sonuçlar ve son olarak Liverpool’a karşı alınan 3-1’lik yenilgi sabırları tüketti. Manchester United’da yeni bir teknik direktör arayışının başladığı kaydedilip, Portekizli çalıştırıcıya bu zamana kadar yaptığı görev için teşekkür edildi. Manchester United’da geçici olarak Michael Carrick göreve getirildi.

İngiliz basınına yansıyan haberlerde ise Mourinho’nun önemli bir tazminat alacağı kaydedildi. Tecrübeli menajerin, sözleşmesinde yer alan maddeye göre, Ocak 2019 öncesi sözleşme iptal edildiği için 24 milyon poundluk bir tazminat hakkı doğduğu dile getirildi. Bu sayede 55 yaşındaki teknik direktör küçük bir servetin sahibi olacak.

Haberin Devamı

Jose Mourinho, 27 Mayıs 2016’da başladığı Manchester United günlerinde, 2.5 sezonda 144 maça çıktı, 86 galibiyet aldı. 29 kez mağlup olup, 34 kez de berabere kalan Mourinho’lu ManU, rakip filelere 259 gol bırakıp, kalesinde 128 gol gördü. 2016-17 sezonunda UEFA Avrupa Ligi, Community Shield ve Lig Kupası şampiyonlukları yaşayan Mourinho, son 1.5 sezonu kupasız geçti.

Ferguson’dan sonra

Alex Ferguson’un veda ettiği 2012-13 sezonundan sonra Manchester United bir türlü toparlanamadı. İskoç efsane sonrası şampiyon olamayan ManU’da en iyi performansı Jose Mourinho gösterdi. Ferguson’un yüzde 59’luk galibiyet yüzdesinin hemen ardından yüzde 58’lik oranıyla gelen Mourinho dikkat çekti. Portekizli teknik adam, Van Gaal, Ryan Giggs ve David Moyes’tan daha iyi görüntü çizdi.

Pizza Hut’tan mesaj

Manchester United’ın Jose Mourinho ile yolları ayırmasından sonra ünlü yemek şirketi Pizza Hut’tan sürpriz geldi. Sosyal medya hesapları üzerinden Mourinho’ya yazan şirket, “Merhaba Manchester United. Sayın Mourinho’dan bir özgeçmiş aldık. Pizza şefi olmak için başvuru yaptı. Lütfen bize bir referans mektubu yollar mısınız, teşekkürler” diyerek durumu alaya aldı.

Haberin Devamı

Yazarlar