Futbol Anıtlar Kurulu değişiklik istedi

Anıtlar Kurulu değişiklik istedi

24.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni İnönü Stadı’nda artık mutlu sona çok yakın olan Beşiktaş Yönetimi, geçtiğimiz günlerde Anıtlar Kurulu’na sunduğu projede değişikliğe gidecek.

Anıtlar Kurulu değişiklik istedi

Projenin henüz onaylanmadığını ancak yükseklik hariç bütün bölümlerin kabul edildiğini söyleyen yönetici Umut Güner, “Haftaya projeyi ilgili bakanlıklara götürüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a projenin son halini sunacağız. Proje, Anıtlar Kurulu’ndan kısmen geçti. Sadece stadın yüksekliğiyle ilgili itirazları vardı. Orası Kültür Vadisi olduğu için stadın çok yüksek olmasını istemiyorlar. 4-5 metre daha derine doğru ineceğiz. Stat deniz seviyesinin altında olacak. Yeni stadı 20 metre daha arkaya doğru kaydırdık. Kimse merak etmesin, gerekli izinler alındı. Önümüzdeki bir hafta içinde resmi açıklamanın yapılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kongrede üç ibra

Beşiktaş’ın, 3 ibra birden gerektiren Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı bugün yapılacak. Çoğunluk sağlanamadığı için geçen hafta ertelenen genel kurul, çoğunluk aranmaksızın BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde saat 10.00’da başlayacak. Toplantıda 1 Ocak-27 Şubat 2012 dönemi (Yıldırım Demirören), 28 Şubat-25 Mart 2012 dönemi (Yalçın Karadeniz), 26 Mart-31 Aralık 2012 dönemi (Fikret Orman) yönetim kurulunun idari ve mali bakımlardan ibrası oya sunulacak.

Yazarlar