Diğer Anlatılmaz yaşanır!

Anlatılmaz yaşanır!

15.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

EYOF Snowboard paralel büyük slalomda üçüncü olarak Türkiye'ye ilk madalyasını getiren Aydan Karakulak, kürsüye çıktı.

Anlatılmaz yaşanır

Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde ilk ödüller verildi, snowboard paralel büyük slalomda Aydan Karakulak bronz madalyayı boynuna taktı. Türkiye’ye 13 sene sonra madalya kazandıran başarılı sporcu, “O an anlatılmaz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde (EYOF) ilk günkü 5 farklı branşta dereceye giren 15 sporcu, Oyunlar Köyü’nde düzenlenen törenle madalyalarını aldı. Kızlar snowboard paralel büyük slalom yarışlarında altın madalyayı Rusya’dan Elena Boltaeva, gümüş madalyayı da Rusya’dan Anastasia Kurochkina, bronz madalyayı ise Türkiye’den Aydan Karakulak aldı.
EYOF’un Kış Organizasyonları sekmesinde madalya alan ilk Türk sporcu olarak tarihi bir başarıya imza atan Karakulak, duygularını paylaştı. Türk spor tarihine geçen isim “O an anlatılmaz. Türkiye’ye 13 sene sonra madalya getirmek heyecan verici. Burada tabi ki antrenörlerimin ve federasyonumuzun emekleri çok büyük. Verdikleri emeği ve güveni boşa çıkarmadım, madalyamı aldım. Çok heyecanlıydım zaten. O an anlatılmaz çünkü gerçekten çok onur verici bir şey. Üçüncülüğü şaka falan zannediyordum ama gerçekten o kadar emek sarf ettim, o kadar yoruldum ki bunun sonunda emeğimin karşılığını aldım” şeklinde konuştu.
Milli antrenörlerden Uğurhan Tuvanç da hedeflerine ulaştıkları için mutlu olduklarını anlatarak “Bu hedefe ulaştığımız için başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Aydan’ın emekleri boşa çıkmadı. Biz de bunun için elimizden geleni yaptık. Çok mutlu ve sevinçliyiz. Hedeflerimiz daha ileriye gitmek. Önce Dünya Kupası’nda yarışmasını sağlamak daha sonra da önümüze bakacağız” ifadelerini kullandı. Antrenör Yusuf Tangüzel ise şunları söyledi: “Biz her zaman hedefleri yüksek tutuyoruz. Birinci ve ikinci olmak isterdik ama yarın daha iyi yerlere geleceğimizi biliyorum. Belli branşlarda hedef tayin edilir. Umarım herkes bu hedefleri tutturur.”

Yazarlar