Galatasaray Antalyaspor-Galatasaray maçı sonrası olay sözler: "İkisinin de son maçıydı! Terim'i eleştirdik, aynısını yapıyor"

Antalyaspor-Galatasaray maçı sonrası olay sözler: "İkisinin de son maçıydı! Terim'i eleştirdik, aynısını yapıyor"

21.05.2022 - 08:23 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nda Galatasaray son maçta Antalyaspor'a konuk oldu. Karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı. Spor yazarları Antalyaspor maçını sezonu değerlendirdi. İşte ayrıntılar...

Antalyaspor-Galatasaray maçı sonrası olay sözler: İkisinin de son maçıydı Terimi eleştirdik, aynısını yapıyor

Galatasaray tarihinin en kötü sezonlarından birini geride bıraktı. Sarı Kırmızılılar tarihinde ikinci defa sezonu eksi averajda tamamlarken Domenec Torrent Eleştirilerin hedefi oldu. Antalyaspor ile 1-1 berabere kalan Galatasaray sezonu 52 puanla tamamlarken İspanyol teknik direktör tercihleriyle büyük eleştiri topladı.

Haberin Devamı

İşte spor yazarlarının değerlendirmeleri;

OSMAN ŞENHER - EZİYET BİTTİ

Bu sezon Galatasaray taraftarı hakikaten çok çile çekti, eziyet çekti ve üzüldü. Sezon başı iyi bir kadro kurmazsan başına bunların gelmesi de gayet normal.
Takımın kalitesi o kadar düşük ki; orta sahaya bakıyorsun Pulgar da dahil, Berkan, Taylan bal vermeyen arı gibiler. Ama hep böyle. Hangi takıma bakarsanız bakın orta saha oyuncuları muhakkak gol atmış, final pasları vermiştir. Ne var ki Galatasaray’ın orta sahası koca bir sezon bırakın bunları yapmayı, kaleyi tutan şut bile çekmediler.

İki tane bek; bir tane isabetli orta yapamaz mısınız? Yapamıyorlar! Kerem’siz bir Galatasaray rakip kaleye bile gidemiyor. Genç oyuncu bu sezon takıma inanın büyük hizmet etti. Bu kadar puan toplandıysa, kırmızı çizginin biraz üstüne çıkıldıysa bu Kerem’in sayesinde oldu.
Antalyaspor maçı son maçtı. Burada işe yaramayacak bir sürü sözleşmeli futbolcular var. Yeni başkan ve yönetimi bunları ne yapacak, nasıl daha iyi bir takım kuracak, inanın bilemiyorum. Nuri Şahin, futbolcuydu teknik direktör oldu ama Antalyaspor’a bir kimlik kazandırdı. Çok mütevazı bir takımla haftalardır yenilmiyor, hep galip geliyorlar. Devre arasında üç tane oyuncu aldı, üçü de kırmızı-beyazlıların futbol çıtasını yükseltti.

Haberin Devamı

Florya’da ne var, bilemiyorum; oraya gelen futbolcu kaybolup gidiyor, bildiğini de unutuyor. Yeni sezon kim antrenör olacak o kadar önemli ki... Artık Cim Bom taraftarını ‘dön baba dönelim’ tarzındaki temposuz oyun kesmez. Yeni başkanın getireceği hoca çok önemli. Babel’in, Halil’in mukavelesi bitti. Son maçlarını oynuyorlar.

Antalyaspor-Galatasaray maçı sonrası olay sözler: İkisinin de son maçıydı Terimi eleştirdik, aynısını yapıyor

Bu iki futbolcunun oynaması mı önemli yoksa Mustafa’nın, Cicaldau’nun, Morutan’ın, Barış Alper’in ve Kerem’in oynaması mı önemli? Torrent’i hiç anlayamadık, tanımadık. Biz Fatih Terim’i eleştiriyorduk, ‘neden bu kadar Babel’i oynatıyorsun, oyuncu değiştirmek için neden 75. dakikaya kadar bekliyorsun’ diye. Şimdi Katalan teknik adama bakıyorum, aynısını yapıyor. Geldi, gidiyor, tamam problemler yaşadı kabul ediyorum ama takıma en ufak bir katkısı olmadı.
Onun için fark etmez. O şimdi kuzu kuzu 35 milyon lira tutan tazminatını alacak, güzel güzel de tatile çıkar. Ne kadar üzücü değil mi? Sezon başı 11 futbolcunun alındığı, 27 milyon euro transfer parasının harcandığı takım için neler konuşuyoruz? Esasında takım diye bir şey yok ortada.
Dün gece Muslera ilk yarı kalesinde devleşmese inanın yine tarihi bir mağlubiyet olurdu. Bu futbolcuları 5-6 tanesi hariç artık gözden çıkarmak lazım. Bunlarla hiç bir zaman bu takımın bir geleceği olmaz.

Haberin Devamı

Antalyaspor’u ise tebrik ederim. Ekonomik kadroyla kurulan bir ekip. Nuri Şahin harika bir futbol oynatıyor. Ve bu üç kuruşluk takımla ligi ya yedinci ya da sekizinci bitirecekler. Son sözüm de maçın VAR hakemine... Antalyaspor’un golünde top çizginin dışından çevrildi.

LEVENT TÜZEMEN (SABAH) - DEĞİŞİM ŞART

Adnan Polat'ın başkanlığının son döneminde Galatasaray sezonu 8'inci bitirmişti. Burak Elmas başkanlığında Galatasaray için yaşanan en kötü sezon nihayet geride kaldı.

Haberin Devamı

Galatasaray son iki şampiyonluğunu dönemin başkanı Dursun Özbek'in kurduğu kadroyla yakalamıştı. Özbek'in aldığı oyuncuları, Cengiz yönetimi paraya dönüştürmüştü. Galatasaray menfaatleri için Metin Öztürk ile aynı listede buluşan ve güçlü isimlerden bir yönetim kurulu oluşturan Dursun Özbek'in başkan seçilirse yine şampiyonluğa oynayacak bir kadro yaratacağına inanıyorum. Üstelik Galatasaray'ın tüm projelerinin Özbek başkan seçilirse hayata en hızlı şekilde geçeceğini biliyorum.

Mevcut kadronun kalitesi Galatasaray taraftarını gelecek sezon güldürecek yapıda değil. Muslera, Nelsson, Kerem, Marcao ile 11'de forma şansı bulamasa da Antalya'ya yine golünü atan genç golcü Mostafa Mohamed'in dışında kaliteli oyuncu yok.

Taylan-Berkan ikilisi iki yerli olarak sezonu gol atmadan tamamladı. Cicaldau ile Morutan kendilerine ödenen paraların karşılığını veremedi. Çapsız, kompleksli Torrent de başarısızlığın üstüne tuz biber oldu. Torrent'in kibri, takıntısı oyuncuları da küstürdü. Aklı fikri parada olan ve sık sık sözleşmesini dile getiren İspanyol hoca sezon sonu Galatasaray'dan ayrılacak oyuncuları oynatıp gelecek sezon da geniş kadroda yer alacak isimlere şans vermedi. Altyapıdan bir oyuncuyu bile oynatmayı düşünmedi. Yeni yönetim Galatasaray'ın başına hedefleri olan, hırslı, başarıya aç, güçlü yardımcıları olan ve hem oyuncuya şefkatli davranın hem de gerektiğinde disiplini ön plana çıkaran bir hocayı getirmeli.

Haberin Devamı

Antalyaspor-Galatasaray maçı sonrası olay sözler: İkisinin de son maçıydı Terimi eleştirdik, aynısını yapıyor

ERMAN TOROĞLU (FOTOMAÇ) - CENTİLMENLİK

Sezon sonu geldikçe bazı takımların seyircileri artıyor. Bir tanesi de Antalyaspor. Tabii teknik adamla birlikte yükselişte başlayınca seyirci gelmeye başladı. Galatasaray bildiğiniz gibi bir halt oynamıyor. Bazı oynayacak adamlar da kenarda oturuyor, oynamayacaklar da sahada. Galatasaray teknik direktörünün ne yaptığı belli değil. Top Galatasaray'da daha fazla gözükmesine rağmen oyunda etkili olan takım Antalya'ydı. Aslında ortada geçen maçı hakem başarıyla futbolcuları sinirlendirerek birbirlerine girmelerini sağladı. Neyse ki Antalyalı futbolcular bir 10 dakika böyle oynadıktan sonra sakinleştiler. Hakemlik böyle bir şey; maçı rahat götürüyorum zannedersin bir patlar önünü kesemezsin. Allah'tan sezon bitti.

Antalyaspor-Galatasaray maçı sonrası olay sözler: İkisinin de son maçıydı Terimi eleştirdik, aynısını yapıyor

Antalyaspor belli bir planda gidiyor. Peki Galatasaray son maça çıktı hiçbir planı yok! Nasıl olsun ki yönetim kurulu yok. Bu sene futbolumuzda yoklar senesiydi. İnşallah seneye böyle olmaz. Şu yazıyı kaleme alırken bile zorlanıyorum. Çünkü yazacak bir şey yok. Yalnız şunu yazmakta fayda var herhalde; Galatasaray attığı golden 5 dakika önce Antalyaspor çok iyi bir hücum yakalayacakken hem de rakip defansı eksik yakalayacakken, Galatasaraylı oyuncu yerde yatıyor diye top taca attılar. Ama aynı centilmenliği suratına dirsek yiyen Antalyalı futbolcuda göstermediler. Aslında gol olduktan sonra bazı futbolcuların ezikliği de suratlarından belliydi. Yani dünkü olayda centilmenlik ve düzgünlük Antalyalısporlu futbolculardaydı. Galatasaray böyle bir golün arkasına sığındı ve berabere kaldı.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ) - KRİZ

Galatasaray son yıllarda belki de en kötü sezonunu geçirdi. Bu yalnız ligdeki puan durumuyla ilgili de değil. Sarı-kırmızılılar, 38 haftadır çıktığı maçların favorisi olamadı. Esasen bu sezonki başarısız tablonun özeti de buydu sanırım. Torrent yine bildiğimiz gibi ligin son haftasında genç oyuncuları kadroya almadı. Geleceği olmayan oyuncuları sahaya sürdü, puanlar alma derdine düştü. 90 dakikalık bölümde sadece bazı sekansları (bölümleri) iyi oynayabildi. Oyun tutarlılığı olmadığı gibi oyuncu değişiklikleri de geç yapıldı. İlk devre çok ciddi sayısal yüzdeyse topa sahip olup santrfor Gomis'i 4 defa topla buluşturabildi. Torrent, Galatasaray'daki geleceğini sonlandırdı. Yönetimin de yaşanan olumsuz gelişmelerde ciddi payı oldu. Galatasaray sezon başından bu yana yaşadığı yapısal bozuklukları çözemedi.

Antalyaspor-Galatasaray maçı sonrası olay sözler: İkisinin de son maçıydı Terimi eleştirdik, aynısını yapıyor

Bu sorunları tespit edip uygulamayı doğru yapamadı. Bu da saha içindeki futbol kültürünün bir türlü oluşmamasına neden oldu. Şunu da unutmamak gerekir; bir takımı kurmakla ona kalite katmak ve kaliteyi korumak çok farklı şeylerdir. Bu tespitleri ve organizasyonu doğru yapamayan sarı-kırmızılılar için kaçınılmaz son tabii ki başarısızlık olacaktı. Galatasaray tüm sezon yalnız saha içinde değil saha dışında da çok ciddi sıkıntılarla uğraştığı bir yıl geçirdi. Saha içindeki futbol beklentilerin çok uzağında kaldı. Teknik anlamda sıkıntılar yaşadığı gibi yönetim olarak da istifalar, genel kurullar, Ibra olaylarıyla uğraştı. Böyle bir sezonda kriz doğru yönetilemedi hatta daha da derinleşmesine sebep olundu. Böyle bir anlayışla başarının gelmesi de zaten mucizeydi.