Trabzonspor Antalyaspor maçı sonrası Abdullah Avcı ve Trabzonspor'a olay sözler: Kocaman bir sıfır!

Antalyaspor maçı sonrası Abdullah Avcı ve Trabzonspor'a olay sözler: Kocaman bir sıfır!

21.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 3'üncü haftasında Trabzonspor, Antalyaspor deplasmanında 5-2 mağlup ayrıldı. Bordo-mavililerde farklı mağlubiyetin ardından oyuncuların performansları eleştiri topladı. Spor yazarları, Antalyaspor-Trabzonspor müsabakasını değerlendirdi.

Antalyaspor maçı sonrası Abdullah Avcı ve Trabzonspora olay sözler: Kocaman bir sıfır

Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 3'üncü haftasında Trabzonspor'la karşı karşıya geldi. Zorlu müsabaka kırmızı-beyazlıların 5-2'lik galibiyetiyle sona erdi. Trabzonspor, Abdullah Avcı döneminde ilk kez kalesinde bir maçta 5 gol gördü. Bordo-mavililerin farklı mağlubiyetini spor yazarları değerlendirdi.

Haberin Devamı

İşte Antalyaspor - Trabzonspor maçı hakkındaki değerlendirmeler...

HATALAR ZİNCİRİ / AKSAL YAVUZ

Kolay değil, o sıcakta doksan dakika oynamak. Bir devrede bir değil, iki defa su molası verilse yeridir.  
Yeşil çimlerin bile keyfi kaçmış; rengi solmuş, sararmış, ceza sahaları öbek öbek...
Bordo-mavililer için çarşamba ve pazar geceleri daha da sıcak geçecek. Zira önce Kopenhag, sonra Galatasaray ile oynayacaklar.
Antalyaspor taş gibi takım, atletik oyunculara sahipler. Geniş alan bırakırsanız duman, kanatların çalışmasına müsaade eder, orta sahayı kaptırırsanız buhar olursunuz! Bunlar yetmezmiş gibi topla çıkarken hata yaparsanız, kumdan kale gibi yıkılırsınız!

Antalyaspor maçı sonrası Abdullah Avcı ve Trabzonspora olay sözler: Kocaman bir sıfır

Avcı, çarşamba gününü düşünerek mini bir rotasyon yaptı ama Doğucan ile başlamak büyük riskti. Golü de çıkarken kaptırdıkları toptan zincirleme hatayla yediler ki, güler misiniz, ağlar mısınız? Fernando, topun önüne o şekil düşeceğini, o mesafeden öyle bir gol atacağını rüyasında görse inanmazdı. Hakkını teslim edelim iyi de vurdu! 
Ev sahibi, lideri olmayan, top yapamayan Trabzonspor’un orta sahasına izciler gibi kamp kurdu; al gülüm ver gülüm. Trabzonsporlu oyuncular izlemekle yetindiler o dakikaları, hata üstüne hata yaptılar, defanstan forvete varıncaya dek.  
Nihayet Avcı, ilk yarı bitmeden, daha doğrusu 2-0’dan sonra müdahale edip Ömür ve Bardri’yi oyuna aldı, karşılığını da aldı; çiçeği burnunda Bardhi ile farkı bire indirip oyuna ortak oldular.

Haberin Devamı

Antalyaspor maçı sonrası Abdullah Avcı ve Trabzonspora olay sözler: Kocaman bir sıfır

İkinci yarı bordo-mavililer ilk yarıya oranla daha etkili oynayıp, Bardhi ile beraberliği yakaladılar ancak çıkarken top kaptırma hastalığı pahalıya patladı Trabzonspor’a! 
Netice itibariyle, iki topu direkte patlayan Trabzonspor, çıkarken kaptırdığı iki top sayesinde, zincirleme hatalar sonrası mağlup oldu. Oyuncuların bu maçı unutup Kopenhag maçına odaklanmaları gerekir. 
Ayrıca Antalyasporlu oyuncuları ve Nuri Hoca’yı da kutlamadan bitirmeyelim.

AVCI TEHLİKENİN FARKINDA MI? / CEMAL ERSEN

İyi takım olmak, büyük takım olmak, hazır takım olmak, mücadele ettiğin her kulvarda ciddi sorumluluk yükler. Trabzonspor da bu örneklerden biri. Maalesef sezonun şampiyonu olmak, büyük bir maddi gelir elde etmek anlamına gelen UEFA Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan gitmesine yetmedi. Dün geceki futbola bakınca endişe etmemek mümkün değil. Dolayısıyla iyi başladığı Türkiye Süper Ligi’ndeki başarısını sürdürmesi, çarşamba günü Kopenhag ile oynayacağı rövanş maçı öncesi moral anlamında önemli idi.

Haberin Devamı

Antalyaspor maçı sonrası Abdullah Avcı ve Trabzonspora olay sözler: Kocaman bir sıfır

Antalyaspor sıradan bir rakip değildi. Ciddi bir tokat yedi Avrupa sınavı öncesi. Hem de ders niteliğinde oldu. Aradaki fark şunu gösterdi; teknik direktör düzeyinde boynuz kulağı geçiyormuş dedirtti bize? Değil mi Abdullah hocam!
Öncelikle şunun altını çizeyim; Antalyaspor sistem takımı. Haddini de biliyor, yapabileceklerini de. Aldığı galibiyeti kimse küçümseyemez. Her anlamda üstün ve akılcı bir futbol sergiledi. Hep kazanma isteği vardı. Evet; futbolda rakibi tahlil etmek önemli. Bunu kimin daha iyi yaptığını gördük. Nuri Şahin futbolu iyi okuyan, rakibi doğru tahlil eden ve kozlarını zamanında kullanan bir çalıştırıcı.
Bana kimse “yorgunluk” masalı anlatmasın. Bir teknik adam yediği ikinci golden sonra devre bitmeden iki oyuncu değişikliği yapıyorsa, ya yanlış tercihlerini fark etmiş, ya da verdiği kararlardan pişman olmuştur. Doğruyu bulmak için niçin bu riski göze aldı Abdullah hoca? Peki kenara aldığı o oyuncular bundan sonra hangi psikolojiyi yaşayacak?

Haberin Devamı

İlk yarı özelinde söylüyorum; Trabzonspor oyuncu değişikliklerine kadar hücum anlamında kocaman bir sıfır aldı. Kanatlarda  Larsen ve Eren’in oyuna katkısından söz etmiyorum bile, hiç çıkamadılar. Trezeguet hala hangi takımda oynadığının farkında mı acaba? Djaniny şaşkın. Nerede ve nasıl oynayacağını çözebilmiş değil. İlk gole katkısına gelince; Abdülkadir Ömür ve son vuruşu yapan Bardhi’nin 42. dakikada oyuna alınmasını alkışlayalım mı, eleştireyim mi bilemedim.
Abdullah hoca ikinci yarı başlarken bir dokunuş daha yaptı. Hugo’yu çıkardı, Bartra’yı aldı. Onun kaleyi bulan ilk şutunun direkten dönmesi, Avcı’nın tercihlerini sorgulamamazı engellemez elbette.

Haberin Devamı

Antalyaspor maçı sonrası Abdullah Avcı ve Trabzonspora olay sözler: Kocaman bir sıfır

Trabzonspor üç kulvarda mücadele edecek. Kafası en net olması gereken isim, en sağlıklı düşünmesi gereken Avcı olmalı. O sıradan biri değil, son şampiyonun teknik direktörü. Hücumu da, savunmayı da birlikte kurgulamak zorunda. Dün gece Avcı’nın karnesinde “hal ve gidişe” iyi not vermek mümkün değil. 
Bardhi’nin beraberlik sayısından sonra “şapkadan tavşan” çıkmasını beklemek fantezi idi. Rakibin gücünü tartamamak ise büyük hata. Antalyaspor yabana atılacak bir takım değildi. Basın toplantısına çıkıp konuşamasa da, Nuri Şahin gibi bir çalıştırıcısı var. Futbol bilgisini tartışmam, keza “ağabeyleri” ile mücadele edecek futbol zekası var.

Bu oyun anlayışında galibiyete ulaşmasına şaşırdık mı? Farklı galibiyette Avcı’nın hataları, öğrencisi Nuri Şahin’in müthiş akıl oyunları vardı. Satranç oynadılar, Şahin “şah” dedi, Avcı “mat” oldu.
Bakın; gerçekler ile yüzleşmenin vakti geldi. Trabzonspor iyi oynamıyor, kadro derinliğine karşın yanlış oyuncu tercihlerinin bedelini ödüyor. Tehlike geliyorum derken önlem gecikiyor.
Geçen sezonun son altı haftasına bakın. Şampiyonluk iyi güzel de, gelinen noktada kim mutlu ve umutlu?

Antalyaspor maçı sonrası Abdullah Avcı ve Trabzonspora olay sözler: Kocaman bir sıfır

AKILLAR DEVLER LİGİ'NDE / ERKAN AYRAÇ

Son şampiyon Trabzonspor, geçen sezon olduğu gibi yine ilk mağlubiyetini Fraport TAV Antalyaspor’dan aldı: 5-2.
Tabii ki her takım gibi sahaya çıkarken Trabzonspor’un hedefi galibiyetti.
Ancak kabul etmek gerekir ki akıllar çarşamba günü Şampiyonlar Ligi’nde Kopenhag ile oynanacak rövanş maçıydı. Bu yüzden Abdullah Avcı 5 eksikle çıktığı karşılaşmanın kadrosunda oynama yaptı. Visca’nın sakatlığının ardından 11’de yer bulan Kouassi’nin yanında Abdülkadir Ömür ve Siopis de yedek oturdu.

Böyle bir tercihin ardından sadece Djaniny ve Cornelius ile cılız ataklar geliştiren Trabzonspor bu kadro tercihinin hatasını ilk 45 dakikada pahalıya ödedi. Ev sahibi Antalya önce 14’te Fernando’nun müthiş şutuyla 1-0 öne geçti. Ardından 39’da Antalya, Vitor Hugo’nun Wright’a müdahalesiyle penaltı kazantı. Akdeniz ekibinde Wright topu ağlara gönderdi: 2-0. Maçtaki etkisizliği gören Avcı alışılmadık bir şekilde ilk yarı bitmeden iki değişiklik yaptı ve oyuna giren Bardhi ile uzatmalarda durumu 2-1’e getirdi.İkinci yarı tam bir satranç tahtasına döndü. İki hoca da yaptığı değişiklirle oyuna hakim olmak istedi. Bulunan az sayıda pozisyonda Bartra’ya önce direk izin vermedi.

Antalyaspor maçı sonrası Abdullah Avcı ve Trabzonspora olay sözler: Kocaman bir sıfır

Ancak 72’de Trabzon, Antalya defansının hatasını affetmedi. Bardhi ikinci kez sahneye çıktı ve skora denge getirdi: 2-2. Eşitliği yakalan konuk ekip bunu koruyamadı, Gökdeniz 82’de bulduğu golle takımını öne geçirdi: 3-2. Oyuna sonradan giren Gökdeniz bir kez daha sahneye çıktı, skoru 4-2 yaptı. Wright ise sonucu 5-2 olarak belirledi.

Yazarlar