Fenerbahçe Arda Güler ilk 4'e girdi! Dünya yıldızlarıyla birlikte

Arda Güler ilk 4'e girdi! Dünya yıldızlarıyla birlikte

27.06.2022 - 10:21 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe formasıyla geçen sezon attığı goller ve yaptığı asistlerle yıldızı parlayan Arda Güler, dünya futbolunda yaşıtları arasında en iyiler arasına girdi. Genç oyuncunun piyasa değeri belli oldu.

Arda Güler ilk 4e girdi Dünya yıldızlarıyla birlikte

Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon Fenerbahçe'de en çok konuşulan isimlerin başında Arda Güler geldi. 17 yaşındaki futbolcu, Süper Lig'de forma şansı bulduğu 12 maçta, 3 gol, 3 asistle 6 gole direkt katkı sundu. Genç yetenek ayrıca UEFA Konferans Ligi'nde ise 2 gol pası vererek tüm dikkatleri üzerine çekti.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE SÖZLEŞMESİNİ UZATTI

Fenerbahçe Kulübü, taraftarların gönlünde taht kuran Arda için elini çabuk tuttu. Ali Koç ve kurmayları, Avrupa devlerinin de peşinde olduğu 17 yaşındaki oyuncunun sözleşmesini 2025 yılına kadar uzattı.

Arda Güler ilk 4e girdi Dünya yıldızlarıyla birlikte

JESUS'LA PERFORMANSI ARTIRMASI BEKLENİYOR
Potansiyeli olan oyunculara dokunuşuyla tanınan teknik direktör Jorge Jesus, Arda Güler'e yeni sezonda forma şansı verecek. Geçen sezon İsmail Kartal ile yakaladığı çıkışla büyük beğeni toplayan genç oyuncunun Portekizli hoca yönetiminde daha da performansını artırması bekleniyor.

Arda Güler ilk 4e girdi Dünya yıldızlarıyla birlikte

GEÇEN HAFTA İDMANLARA BAŞLADI
Arda, kalçasından geçirdiği operasyonun ardından geçen hafta idmanlara başlamıştı. Ancak genç oyuncu henüz hazır olmadığı için Tiran maçında oynamamıştı. Sarı-lacivertli futbolcunun, Avusturya kampında oynanacak olan Partizan ve Mol Fehervar maçlarında ilk kez sahaya çıkacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

DÜNYADA EN PAHALI 4. FUTBOLCU OLDU

Arda’nın yükselişi, piyasa değerine de yansıdı. Dünyanın en büyük futbol portallarından biri olan Transfermarkt’ın verilerine göre 17 yaşındaki oyuncunun tahmini değeri 6 milyon euro. Arda, bu rakamla birlikte 17 yaş ve altı oyuncular arasında dünyanın en pahalı 4. futbolcusu oldu.

Arda Güler ilk 4e girdi Dünya yıldızlarıyla birlikte

İLK SIRADA BARCELONA'NIN YILDIZI GAVI VAR
Listenin ilk sırasında 60 milyon euro ile Barcelona ve İspanya Milli Takımı’nın yıldızı Gavi, ikinci sırada 15 milyon euro ile Borussia Dortmund’un golcüsü Youssoufa Moukoko, üçüncü sırada ise 10 milyon Euro ile Santos’un harika çocuğu Angelo yer aldı.

DİĞER GENÇ YETENEKLER

5-Roger Fernandes (Braga) 16 yaş - 4 milyon euro
6-Noah Mbamba (Club Brugge) 17 yaş - 4 milyon euro
7-Jamie Bynoe-Gittens (Dortmund) 17 yaş - 4 milyon euro
8-Antonio Nusa (Club Brugge) 17 yaş - 2.5 milyon euro