İspanya La Liga Arda Güler, Real Madrid ile ilk maçına çıkıyor! Tarih verdiler

Arda Güler, Real Madrid ile ilk maçına çıkıyor! Tarih verdiler

31.10.2023 - 14:49 | Son Güncellenme:

Real Madrid'e transfer olduktan sonra yaşadığı iki sakatlık sebebiyle sahalardan uzun süre uzak kalan Arda Güler, eflatun-beyazlılarla ilk maçına çıkmaya hazırlanıyor. İspanyol basını Arda Güler'in Real Madrid formasıyla çıkacağı ilk maçı duyurdu ve tarih verdi.

Arda Güler, Real Madrid ile ilk maçına çıkıyor Tarih verdiler

Fenerbahçe'den Real Madrid'e henüz 17 yaşında transfer olarak tüm dünyanın dikkatlerini üzerine topladığı Arda Güler, eflatun-beyazlılarda yaşadığı iki sakatlık sebebiyle sahalardan uzun bir süre uzak kaldı. Yaklaşık 3 haftadır takımla çalışmalarını sürdüren ve Real Madrid sağlık ekibi gözetiminde mini bir sezon öncesi kamp dönemi geçirerek fiziksel açığını kapatmaya çalışan Arda Güler'in Real Madrid ile çıkacağı ilk maç netlik kazandı. İspanyol basını Arda Güler'in geri dönüşüyle ilgili net tarih verdi.

Haberin Devamı

ARDA GÜLER FİZİKSEL OLARAK GÜÇLENİYOR

Üst üste yaşadığı iki sakatlığın izlerini atlatan Arda Güler, Real Madrid teknik heyeti ve sağlık ekibinin gözetimi altında mini bir sezon öncesi kamp dönemi geçiriyor. Arda Güler bu süreçte takımla birlikte çalışmalarını sürdürürken fiziksel olarak takım arkadaşlarıyla arasındaki farkı kapatmaya çalışıyor. Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Arda Güler'in fiziksel açıdan beklenen düzeyde olmadığı müddetçe süre alamayacağını açıklamıştı. İspanyol basını Arda Güler'in El Clasico kamp kadrosunda yer alacağını iddia etmiş fakat Ancelotti, milli yıldızı kadroya dahil etmemişti.

Arda Güler, Real Madrid ile ilk maçına çıkıyor Tarih verdiler

İSPANYOL BASININDAN ARDA İÇİN YENİ İDDİA! İLK MAÇI İÇİN TARİH VERDİLER

Yaklaşık 3 haftadır takımla çalışmalarını sürdüren Arda Güler'in ilk maçı merakla beklenirken El Chiringuito TV muhabirlerinden Edu Aguirre, Arda Güler'in 8 Kasım'da Braga ile oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi maçında süre alabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Edu Aguirre, "Bana Güler'in dönüşü için bir tarih verdiler... Arda Güler, Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Braga maçında kadroda yer alacak. Takımla yavaş yavaş antrenman yapıyor. Santiago Bernabéu'da Braga'ya karşı oynanacak maçta süre alabilir." dedi.

Habere göre Arda Güler, Braga maçından 72 saat önce Real Madrid'in Rayo Vallecano'yu konuk edeceği maçta da kadroda yer alabilir. Rayo Vallecano maçı için belirsizlik sürerken Braga maçında milli yıldızın kesin olarak kadroda kendine yer bulacağı kaydedildi.

Arda Güler, Real Madrid ile ilk maçına çıkıyor Tarih verdiler

MARCA: RAYO VALLECANO MAÇINDA DA KADRODA OLABİLİR

Yaz transfer döneminde Trendyol Süper Lig ekibi Fenerbahçe'den İspanya LaLiga ekibi Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, sakatlıkları sebebiyle yeni takımında henüz forma giyme şansı yakalayamamıştı. Genç yıldız sakatlığını atlatırken, oyuncudan sevindiren bir haber de geldi.

Marca'da yer alan habere göre Arda Güler, Real Madrid'in 5 Kasım tarihinde Rayo Vallecano ile oynayacağı maçın kadrosuna dahil edilebilir.

Arda'nın sakatlığını tamamen atlattığı hatırlatılan haberde, oyuncunun fiziksel olarak da kadroya alınabilecek seviyeye eriştiği ifade edildi.

Haberin Devamı

18 yaşındaki futbolcunun antrenmanlardaki performansının da dikkat çekici olduğu ve çok iyi işler başarabileceği eklendi.

Fenerbahçe forması ile toplamda 51 maça çıkan Arda Güler, 9 gol ve 12 asistik performans sergilemişti.

Arda Güler, Real Madrid ile ilk maçına çıkıyor Tarih verdiler

AS: ARDA GÜLER'İN AYRILIŞI FENERBAHÇE'Yİ ETKİLEMEDİ

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi H Grubu Ludogorets’i yenerek galibiyet serisini 18 maça çıkarırken bu başarısı İspanya basınında da yankı uyandırdı.

AS gazetesi, müthiş seriyi okurlarına aktarırken, sarı-lacivertli takımdan Real Madrid’e transfer olan Arda Güler’e atıfta bulunuldu. Fenerbahçe’nin bu ayrılıktan etkilenmediğine vurgu yapılırken, ‘Arda Güler’in gidişinden bu yana F.Bahçe’nin inanılmaz serisi’ başlığını attı.

Haberde ise şu ifadeler kullanıldı:

“Fenerbahçe, sezon başında yükselen yıldızı Arda Güler’i Real Madrid’e kaptırmıştı. 18 yaşındaki oyuncu kulübün geleceğiydi ancak ayrılışı kasada 20 milyon euro gibi önemli bir rakam da bıraktı. Gerçek şu ki, eksiklik fark edilmedi ve Türk takımı sezona mükemmel bir başlangıç yaptı, bu sezon oynadığı 18 maçın tamamını kazandı.”

Haberin Devamı

Öte yandan Bulgar basınında da Fenerbahçe’nin üst düzey bir takım olduğu ve Ludogorets’e fazla geldiği yorumları yapılırken, ‘Ludogorets cesurca mücadele etti ama Fenerbahce’nin klası çok iyi çıktı’ ifadeleri kullanıldı.

Arda Güler, Real Madrid ile ilk maçına çıkıyor Tarih verdiler