İspanya La Liga Arda Güler resmen Real Madrid'de! Basın toplantısında Barcelona cevabı ve Fenerbahçe mesajı

Arda Güler resmen Real Madrid'de! Basın toplantısında Barcelona cevabı ve Fenerbahçe mesajı

07.07.2023 - 13:15 | Son Güncellenme:

Real Madrid, Fenerbahçe'den transfer ettiği Arda Güler için imza töreni düzenledi. Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Arda Güler'in imza töreninde çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Arda Güler'in annesi Serap Güler, imza töreninde duygusal anlar yaşadı. Törenin ardından düzenlenen basın toplantısında Arda Güler soruları cevapladı. Genç yıldız Barcelona iddialarına cevap verirken, Real Madrid'den başka bir kulübe kiralanma ihtimaline dair çok net bir ifade kullandı.

Arda Güler resmen Real Madridde Basın toplantısında Barcelona cevabı ve Fenerbahçe mesajı

Real Madrid'in transferi için Fenerbahçe'ye 20 milyon euro bonservis + 10 milyon euro bonus ödediği genç yıldız, Real Madrid ile 6 yıllık sözleşme imzaladı. Real Madrid Başkanı Florentino Perez'in de yer aldığı imza töreni Real Madrid City'de gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Arda Güler'in imza töreninden önce genç yıldızın Fenerbahçe'deki önemli anlarının gösterildiği video esnasında Arda Güler'in annesi gözyaşlarını tutamadı.

1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Arda Güler'den övgüyle bahsettti. Perez, "Bu dünya futbolu için çok önemli bir adım. Türk futboluyla olan işbirliğimiz adına da çok özel bir durum." ifadelerini kullandı.

Florentino Perez'in açıklamaları şu şekilde:

"Real Madrid tarihine yakışır bir oyuncu olarak kendilerini bünyemize dahil etmenin ve formamızı üzerinde görmenin büyük sevincini yaşıyoruz. Futbol dünyası için de büyük bir gelişme olduğunu belirtebiliriz. Bu da bizim gurur sebebimiz. Bizim için çok özel bir gün. Futbol camiası için de aynı önemi taşıdğını biliyoruz. Özellikle Avrupa futbolu için önemli bir gündeyiz ve bunun gururunu yaşıyoruz. Bizim için hiç şüphesiz ki bu genç yeteneği kadromuza katmak, Real Madrid'in bir parçası yapabilmek çok kıymetli. Arda hoş geldin!"

Haberin Devamı

"Sevgili Arda, yaptığın iş ve yeteneğinle yalnızca Real Madrid için değil futbol için de önemli işlere imza atacaksın. Real Madrid'in geleceği adına güzel bir adım attık. Real Madrid için özel ve güzel işler başaracağız. Dünya futbolun örnek olmayaca çalışacağız. Bu bizim sözümüz. Bu dünya futbolu için çok önemli bir adım. Türk futboluyla olan işbirliğimiz adına da çok özel bir durum. Sana ve ailene teşekkür ediyoruz. Futbolda büyük bir figür olarak hazırlandığın bu yolda biz Fenerbahçe'den bize geldiğin için çok sevinçliyiz. Sadece futbol için değil Türkiye tarihi için de önemli bir gelişme. Sizleri ve açıdan da tebrik eidyoruz. Türkiye'deki futbol camiası için de çok önemli bir gelişme. Burada başarabileceklerinden şüphemiz yok. Bugün seni Santiago Bernabeu'da seni karşılamak çok güzel. Geldiğin yeri, aileni ve Fenerbahçe'yi unutmayacağından eminiz ama bu dönemde artık bizlerle birliktesin ve bu bizim için çok önemli. Buraya gelişinin ne kadar özel olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Hoş geldin Arda!"

Arda Güler resmen Real Madridde Basın toplantısında Barcelona cevabı ve Fenerbahçe mesajı

Haberin Devamı

Florentino Perez'in yaptığı konuşmanın ardından kısa bir açıklamada bulunan Arda Güler, "Bugün benim hayatımın en özel günü. Bugüne gelmemde destek veren aileme ve herkese teşekkür ederim. Bu kulübün bir efsanesi olmak istiyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum" dedi.

Haberin Devamı

ARDA GÜLER2İN BASIN TOPLANTISINDAN SORU-CEVAP

Soru: Nasıl hissediyorsun?

Arda Güler: Öncelikle Di Stéfano'yu anmak istiyorum. Burası dünyanın en büyük kulübü ve gurur duyuyorum

Soru: Neden Barcelona değil de Madrid? Mbappé ile oynamak ister misiniz?

Arda Güler: Çok teklif geldi ama önceliğim her zaman Real Madrid oldu.

Soru: Oyun tarzın nasıl?

Arda Güler: Yaratmayı seviyorum ama aynı zamanda ofansif olmayı da. Oynayacağım yer menajerin kararı.

Haberin Devamı

Soru: Bellingham, Modric veya Kroos ile rekabet etmeye hazır mısın?

Arda Güler: Kendimi hazır hissediyorum, hazırım. Her şeyimi vermek için geldim.

Soru: Kiralanmak istiyor musun yoksa bunu dışlıyor musun?

Arda Güler resmen Real Madridde Basın toplantısında Barcelona cevabı ve Fenerbahçe mesajı

Arda Güler: "Evet, o ihtimali dışlıyorum. Real Madrid'de kalmak istiyorum.

Soru: Görüşmelerin herhangi bir kısmında kiralama konuşuldu mu? 

Arda Güler: Madrid bana oynama fırsatı verirse geleceğimi söyledim. Kiralık gitmeyi düşünmüyorum. Madrid beni kadrosuna kattı ve burada oynamak için buradayım.

Soru: Transfer sonrası nasıl geri dönüşler aldınız? İdolün kim?

Arda Güler: Cristiano, Özil, Guti... Ben de onlar gibi efsane olmak istiyorum. Bunun için buradayım

Soru: Özil ile konuşabildin mi?

Arda Güler: Evet. Kardeş gibi. Bana dünyanın en önemli kulübü burası dedi.

Soru: Ancelotti ile görüştünüz mü? Real Madrid ile ilgili ilk izlenimin nedir?

Arda Güler: Koç beni aradı ve beni burada görmek istediğini söyledi. Beni nerede değerlendireceğini anlattı. Bu çok konuşuldu. İzlenim deyince ise aklıma Şampiyonlar Ligi finali geldi.

Arda Güler resmen Real Madridde Basın toplantısında Barcelona cevabı ve Fenerbahçe mesajı

Soru: Barcelona'ya imza atabileceğin doğru muydu?

Arda Güler: Tekrar ediyorum çok kulüp teklif verdi. Ama Real Madrid gelir gelmez geri kalan her şey değer kaybetti.

Soru: Mevcut kadrodan en çok hangi oyuncuyla oynamak istersin?

Arda Güler: Hepsi çok önemli. Benim için Modric dünyanın en iyi orta saha oyuncusu. Ondan çok şey öğreneceğime eminim.

Soru: Kiralık olarak gitseydi hangi takıma giderdi?

Arda Güler: Tekrar ediyorum. Bir çok kulüp benimle ilgilendi ama burada oynayacağıma dair güvence verdiler. İş bitti. Kiralık gitmek gibi planlarım arasında yok.

Soru: Gelecekte Modric'in 10 numarasını giymeye söz verdiler mi?

Arda Güler: Bugün dünyanın en iyi kulübüne gidiyorum ve beni ikna etmek için hiçbir şey söylemediler. Bu konuda hiçbir şey bilmiyorum. Benim için Modric dünyanın en iyi orta saha oyuncusu, fazlası değil.

Soru: Fenerbahçe'den ayrılmak ne kadar zor oldu?

Arda Güler: Zor. Ama dünyanın en iyi kulübü sizi çağırırsa bir de üstüne Fenerbahçe'ye maddi katkı sağlıyorsunuz. Bunun yapılması gerekiyordu. Kulübü çok seviyorum ve umarım bu kararı anlayışla karşılarlar.

Yazarlar