Süper Lig Arda Güler'e Sergen Yalçın benzetmesi

Arda Güler'e Sergen Yalçın benzetmesi

17.03.2022 - 10:06 | Son Güncellenme:

Alanyaspor maçında oyuna dahil olduktan sonra 1 gol, 1 asistle yıldızlaşan Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki yeteneği Arda Güler futbol kamuoyunun alkışını aldı. Milliyet Gazetesi yazarı Bilal Meşe, sarı-lacivertli kulübün sözleşme uzatacağı yıldız oyuncuyu övdü.

Arda Gülere Sergen Yalçın benzetmesi

"Arda Güler, 17 yaşında, 1.76 boyunda... Futbola başlangıcı Gençlerbirliği alt yapısına dayanıyor... Şu sıralarda bizim kulvarın manşetlerini süslüyor, taraflı - tarafsız herkes ondan söz ediyor, övgüler durmak bilmiyor.

Haberin Devamı

Valla benim de çok beğeniyle izlediğim pırıl-pırıl bir genç oyuncu, eğitimle futbolunu bir arada götürüyor, aferin ona...Arda’yı vitrine çıkaran Emre Belözoğlu’dur, hakkını teslim edelim. O sıralarda Belözoğlu, sportif direktörlük görevini yürütüyordu ve kendisi gibi alt yapıdan yetişen bu oyuncunun yeteneklerini es geçmeyerek profesyonel sözleşme imzalatmıştı.

'SERGEN YALÇIN'IN GENÇLİĞİNİ ANIMSATIYOR'

Pereira’nın zaman zaman şans verdiği Arda Güler, İsmail Kartal ile birlikte çıkışı yakaladı, zirveye sağlam adımlarla gidiyor, aman nazar değmesin. Başta Emre Belözoğlu olmak üzere, Pereira ve İsmail Kartal bu anlamda teşekkürü hak ediyor. Arda’yı izlerken belki çok iddialı bir gözlem olacak ama bana Sergen Yalçın’ın gençliğini anımsatıyor... Elbette Sergen Yalçın özel bir oyuncuydu, biliyoruz.

Haberin Devamı

Arda Gülere Sergen Yalçın benzetmesi

Arda Güler’in sol ayağı da maşallah raket gibi, artı sağ ayağını da kullanıyor. Hava toplarındaki etkinliği ise başka bir artısıdır Arda’nın, saha içinde vücut dili müthiş pozitif, saygılı ve de mütevazı bir fotoğraftır.

Yani öyle kolay şımaracak bir oyuncu değil, eğitimini de devam ettirirse ki, ettirmeli, onu Avrupa takımlarında izleme şansını buluruz. Yolun açık, şansın bol olsun genç adam.

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ

MHK’nın hakem camiasında ‘deprem’ etkisi yaratan ‘aforoz’ kararının artı şokları sürüyor, biteceğe de pek benzemiyor!
MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun açıklamaları hiç de tatminkar değildi, politik konuştu, sürekli top çevirdi!
Yani başkan ortaya net bir gerekçe koyamadı maalesef! Tek başınıza bu kararı aldığınızı söylüyorsunuz, ama buna kimse inanmaz sayın başkan! Böylesi radikal kararı hiç kimse tek başına alamaz!
Ben de diyorum ki, 20 yıl belki daha fazla dışarıda kalmış bir fotoğraf bu radikal kararı tek başına nasıl alır, koskoca hakem camiasını tek başına dizayn etmeye kalkar?
Pek inandırıcı gelmiyor bana sayın başkan!
Kaldı ki Serdar Tatlı döneminde de bu tip iddialar sık sık gündeme geldi, baskı yapıldı, karşı çıktı, baktı olmuyor, koltuğu bıraktı!
Bu hakemler ne yapmış sayın başkan?
İşinize mi karıştılar, koltuğunuza mı göz diktiler, sizin haberiniz olmadan, arkanızdan iş mi çevirdiler? Gerekçelerinizi açık açık, yüreklilikle ortaya koyun, biz de bilelim, kamuoyu da öğrensin!
Madem ki bu kadar yüreklisiniz, top çevirmek yerine sebeplerinizi açıklayın sayın başkan!
Dünya Kupası’nda bizi Cüneyt Çakır temsil edecekti, bayrağımız orada dalgalanacaktı, ona da engel oldunuz!
Efendim bu aralar 13 hakeme 1. Lig’de maç yönetme tekliflerinden söz ediliyor, hoppala!
Eğer doğruysa ki, ateş olmayan yerden duman çıkmaz, bu ne yaman bir çelişkidir sayın başkan?
Bir kez çıkın ortaya, “şundan dolayı, şu nedenlerle bu kararı aldım” deyin, biz de size hak verelim, bu konuyu kapatalım.
NOKTA!

Haberin Devamı

Arda Gülere Sergen Yalçın benzetmesi

ÖNDER HOCA DERS ÇIKARMALI

Futbol göreceli bir oyundur, herkes farklı pencereden bakabilir, buna göre yorumlarını yapabilir, doğaldır. Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, maç sonunda, sahaya sürdüğü 11’in arkasında durdu ve “Kazanınca tercihler doğru, kaybedince yanlış olarak değerlendiriliyor ancak ben yanlış bir tercihte bulunduğumu düşünmüyorum” dedi.
Olabilir, saygı duyarız. Peki hocam 39. dakikada neden iki oyuncu hamlesi yaptınız? Demek ki siz de hatalı bir ekip sahaya sürdüğünüzün farkındasınız. Kaldı ki, bu oyunda her öngörünüz karşılık bulamayabilir, geri dönmek ise hiç ayıp değildir! Nasıl ki futbol hatalar oyunudur, sizlerin de hata yapma krediniz var, bunu bilesiniz!
Yeter ki, tıpkı futbolcular gibi teknik adamlar da bu hatalardan ders çıkarsınlar! Bizim haklı olduğumuzun en büyük göstergesi Beşiktaş’ın derbide ikinci yarıda ortaya koyduğu futboldur hocam!

Haberin Devamı

GÜNDEME BİLE GETİRMEYELİM

Gelelim şu geride kalan erteleme tartışmalarına... Avrupa takımlarını izlemiyor musunuz, çarşamba çıkıyor oynuyor, üç gün sonra başka bir maça çıkıyorlar, farkında mısınız? Haaa olağanüstü iklim şartları olur, o zaman kimsenin gıkı çıkmaz... Eee, ‘Ben maç oynadım, yorgunum, ertelensin’ demenin doğruluğunu Allah aşkına savunmayın bize! Artık bu tartışmaları gündeme bile getirmeyelim, sünger çekelim, aksi taktirde hiçbir zaman Avrupa takımlarının seviyesine gelemeyiz, nal toplamaya devam ederiz!

Haberin Devamı