Fenerbahçe Arda Güler'in transferi için geri sayıma geçildi! Fenerbahçe'nin kasası dolacak, işte yeni serbest kalma bedeli

Arda Güler'in transferi için geri sayıma geçildi! Fenerbahçe'nin kasası dolacak, işte yeni serbest kalma bedeli

12.05.2023 - 15:00 | Son Güncellenme:

Türk futbolu ve Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, performansıyla Avrupa devlerini peşinden koşturmaya devam ediyor. Fenerbahçe ve Arda Güler arasında imzalanan sözleşmede 1500 dakika oynama zorunluluğu bulunurken genç yıldızın bu süreyi aşmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu durumda Arda Güler'in yeni serbest kalma bedeli de belli oldu. Transfer için geri sayıma geçildi.

Arda Gülerin transferi için geri sayıma geçildi Fenerbahçenin kasası dolacak, işte yeni serbest kalma bedeli

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Avrupa'nın devlerinin yakın takibinde. Sarı-lacivertliler ile genç yıldız arasında yapılan sözleşmede 1500 dakika oynama zorunluluğu bulunuyor. Arda Güler bu sezon en az 1500 dakika oynamazsa 5 milyon euroya serbest kalacak fakat genç yıldızın bu süreyi aşmasına kesin gözüyle bakılıyor. Birçok talibi olan Arda Güler'in transferi için geri sayıma geçilirken yeni serbest kalma bedeli de ortaya çıktı. İşte Fenerbahçe'deki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları...

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DE BİR KUPADAN FAZLASI

Süper Lig’de Giresunspor deplasmanında gelen puan kaybıyla Galatasaray’ın bir anda 5 puan gerisine düşen Fenerbahçe’de şampiyonluk umutları azaldı. En son 2013-14 sezonunda şampiyon olan sarı-lacivertliler, aynı zamanda Ağustos 2014’ten beri de hiç kupa kazanamadı.

Son olarak TFF Süper Kupası’nı müzesine götüren Fenerbahçe, kupa hasretinde 10 seneye yaklaşmak üzere. Böylesi bir kötü seriyi bitirmek adına ise sarı-lacivertlilerin önünde önemli bir hedef var. Lig yarışında geri düşülse de Türkiye Kupası’nda yarı final aşamasında olan Jorge Jesus ve takımı, en azından bu kulvarda hata yapmak istemiyor.

Zaten artı sarı-lacivertli camianın bir sezonu daha hiçbir kupa kazanmadan kapatmaya tahammülü kalmadı. Türkiye Kupası’nda da yaşanacak bir başarısızlık Fenerbahçe’de tarihi bir başarısızlık anlamına gelecek.

Haberin Devamı

Çünkü Fenerbahçe camiasının yeni bir kupa için 2024’e kadar beklemesi gerekecek. Bugüne kadar kulüp tarihinde 10 seneyi bulan bir şampiyonluk ya da kupa hasreti bulunmuyor.

Bu başarısızlık aynı zamanda Başkan Ali Koç’a da olumsuz yansıyabilir. Başkanlık döneminde 5 senede futbol dışı branşlardan başarılı bir tablo çizilse de tüm kamuoyunun esas olarak takip etmeye alışık olduğu futbolda istenen performans yakalanamadı.

Ali Koç, 5. senesinde de futbolda kupa alamayarak ciddi bir başarısızlık yaşama riskiyle karşı karşıya. Bu durumda hem de camiada hem de tribünlerde tepkilerin artması durumu olabilir. Hem sportif hem kulübün köklü tarihi hem de gelecek adına Türkiye Kupası’ndaki başarı önemli bir teselli ve yıllardır yaşanan şanssızlığın kırılması anlamlına gelecek.

Arda Gülerin transferi için geri sayıma geçildi Fenerbahçenin kasası dolacak, işte yeni serbest kalma bedeli

İRFAN CAN EĞRİBAYAT'IN BONSERVİSİ ALINDI

Fenerbahçe, Spor Toto 1’inci Lig’de Play-Off mücadelesi veren Göztepe'den kiraladığı İrfan Can Eğribayat’ın bonservisini aldı.

Sarı-lacivertliler, birinci kalecisi Altay Bayındır'ın sakatlanmasının ardından kaleyi koruyan İrfan Can’ın satın alma opsiyonunu kullandı. Sezon başında 500 bin euroya kiraladığı İrfan Can için Göztepe 1 milyon 200 bin euro bonservis bedeli alacak. Böylece, Göztepe’nin 24 yaşındaki filebekçisinden kasasına toplam 1 milyon 700 bin euro girmiş olacak.

Haberin Devamı

Göztepe’ye 2020-2021 sezonun başında Adanaspor’dan gelen İrfan Can istikrarlı bir performans göstermişti. Ancak geçen sezon taraftarla tartışan kaleci, yönetim tarafından süresiz kadro dışı bırakılmıştı. İrfan Can için Trabzonspor ve Premier Lig ekibi Southampton da devreye girmişti.

Arda Gülerin transferi için geri sayıma geçildi Fenerbahçenin kasası dolacak, işte yeni serbest kalma bedeli

ARDA GÜLER TAKİBİ

Avrupa basınında son dönemde Arda Güler ilgisi arttı. Avrupa’da birçok kulübün yakından takip ettiği 18 yaşındaki yıldız, son haftalarda Fransa, İngiltere ve İspanya basınında sıklıkla yer buldu.PSG, Newcastle ve Barcelona gibi önemli kulüplerin scout ekipleri tarafından izlendiği vurgulanan başarılı yeteneğin ismi önemli medya kuruluşlarında da geçti.

Özellikle sezon sonunda birçok Avrupa kulübünün Arda Güler takibini artıracağı ifade ediliyor.

Arda Gülerin transferi için geri sayıma geçildi Fenerbahçenin kasası dolacak, işte yeni serbest kalma bedeli

NEWCASLTE UNITED'IN ARDA ISRARI SÜRÜYOR

İngiltere Premier Lig'de Eddie Howe ile rüya gibi bir sezon geçiren Newcastle United, ligde 65 puanla 3. sırada yer alırken gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için büyük bir avantaja sahip. Kulüp sahipleri, Eddie Howe'un istediği futbolcularla şimdiden iletişime geçerken siyah-beyazlıların hedeflerinden biri de Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler... Eddie Howe, kulüp yetkililerine yaz transfer döneminde Arda Güler'i kadrosuna katmak istediğini bildirdi. İngiliz basınında yer alan habere göre, Arda Güler ligde ve kupada oynayacağı maçlar hesaba katılırsa sözleşmesinde yer alan 1500 dakika kısıtlamasını aşarak Fenerbahçe'ye daha çok bonservis getirecek. Haberde Arda Güler için "Genç yıldız özellikle Avrupa Ligi'nde dikkatleri üzerine çekti. Dynamo Kyiv'e karşı muhteşem bir performans sergiledi, bir gol ve bir asistle katkıda bulundu ve tartışmasız sahadaki en iyi oyuncuydu." ifadelerine yer verildi. Ayrıca Arda Güler'in yeni serbest kalma bedelini de duyurdular.

Haberin Devamı

Teamtalk'ta yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:

"EDDIE HOWE'UN FELSEFESİNE UYGUN BİR İSİM"

Haberin Devamı

"Fenerbahçeli yıldız, Avrupa'nın en heyecan verici genç oyuncularından biri olarak kabul ediliyor. 18 yaşındaki oyuncu Newcastle için mükemmel bir uzun vadeli yatırım olabilir. Eddie Howe'un şu ana kadar Newcastle'daki transfer işinin çok başarılı olduğunu söylemek doğru olur. Gerçekten de menajerin bir gözü hep gelecekteymiş gibi görünüyor, bu nedenle Güler'i transfer etmek onun felsefesine uygun olacaktır."

Howe'un ekibi, inanılmaz derecede etkileyici bir sezonun ardından şu anda Premier Lig tablosunda üçüncü sırada yer alıyor. Sonuç olarak, Şampiyonlar Ligi için hazırlıklarına başlıyorlar. Howe, bu yaz bazı 'seçkin' oyuncular getirmek istediğini gizlemedi. Ve Güler henüz potansiyeline ulaşmasa da kesinlikle gelecekte en iyi oyunculardan biri olma potansiyeline sahip. Arda Güler'in transferini bu yaz sonuçlandırmak için bazı görüşmelerin yapıldığı bildirildi."

Arda Gülerin transferi için geri sayıma geçildi Fenerbahçenin kasası dolacak, işte yeni serbest kalma bedeli

ARDA GÜLER'E ÖVGÜ YAĞDIRDILAR

"Güler, bu sezon Fenerbahçe formasıyla tüm müsabakalarda 30 kez forma giydi. Şimdiye kadar altı gol attı ve dört asist yaptı. Özellikle Avrupa Ligi'nde dikkatleri üzerine çekti. Dynamo Kyiv'e karşı muhteşem bir performans sergiledi, bir gol ve bir asistle katkıda bulundu ve tartışmasız sahadaki en iyi oyuncuydu.

Çok yönlü bir oyuncu olan Güler, her iki kanatta kanat oyuncusu ya da ofansif ya da orta saha oyuncusu olanayarak oybiliyor. Böylece, gelecek dönem Howe için birden fazla alanda görev alabilir."

YENİ SERBEST KALMA BEDELİ 20 MİLYON EURO OLACAK

"İlginç bir şekilde The Magpies, bu sezon 1500 dakikalık maç süresi oynamazsa, Güler'i sadece 4.3 milyon sterline (5 milyon euro) imzalayabilir. Ancak, Fenerbahçe'nin şu anki kupa koşusu göz önüne alındığında muhtemelen görünen bu eşiğe ulaşırsa, fiyat 17.3 milyon sterline (20 milyon euro) fırlayacak. Howe'a bu yazı harcayacak parası olduğu söylendi, bu yüzden bu ücreti artırmak sorun olmayacak"

Arda Gülerin transferi için geri sayıma geçildi Fenerbahçenin kasası dolacak, işte yeni serbest kalma bedeli

Yazarlar