Galatasaray Arda Turan açıkladı! Sezon sonu transfer kararı...

Arda Turan açıkladı! Sezon sonu transfer kararı...

25.04.2020 - 20:31 | Son Güncellenme:

Yıldız futbolcu Arda Turan, Skorer Instagram canlı yayınında Nergis Aşkın'ın soruları yanıtladı. Koronavirüs sürecinde çalışmalarından bahseden Arda, şampiyonluk için favorilerini söyledi. Öte yandan sezon sonu transferinde vereceği kararla ilgili açıklamalarda bulundu.

Galatasaray ve Başakşehr'in eski futbolcusu Arda Turan, Skorer Instagram hesabında Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

İŞTE O AÇIKLAMALAR

Karantina sürecinde eski bilgileri güncellemeye başladık. Evde spor yapmaya çalışıyorum. Önce sabır ve motivasyon lazım. Bu sıralar yardım işlerine konsantre olmaya çalıştık. Beni kırmayan dostlarıma teşekkür ediyorum. Sağlık çalışanlar için her şeye değer. Kendim defalarca hastaneye gidip bunu gördüm. Teşekkürlerimi sunuyorum. Onun dışında evdeyim bütün gün. Evimin önünde oynayabileceğim bir kort var, bahçem var. Olabildiğince hareketli olmaya çalışıyorum. Ama ne kadar yeter."

"Süper Lig'in durması oyuncuları çok geri itti"
"Koronavirüs öncesi takımlar ritim yakalamıştı. Bazıları fizik kondisyon olarak yukarı çıkmıştı, bazıları düşmüşlerdi. O yüzden kimine avantaj kimine dezavantaj olabilir bu süreç. Son virajları iyi oynayan takımlar vardı, sonları kötü oynayanlar vardı, lige iyi başlayan takımlar vardı. Burada ne olacağı belli olmaz. Futbol sahada oynanır sahada kazanılır. Ne dış etkenler ne hakem hataları.. Futbol her zaman sahada olur. Süper Lig'in durması oyuncuları çok geri itti. Hocaları, yöneticileri bile mental olarak yorguluğa itebilir. Bunu zaman gösterir. Bu konuda karar alınacaksa bu oyunun baş aktörlerine danışmak gerekir. Teknik heyete, futbolculara, yöneticilere. Mutlaka fikir alınmalı. Bunlar baş aktörler, sahada hisseden insanlar. Adalet böyle sağlanmalı. Bir yöneticinin uzaktan alacağı karar ile sahada mücadelede eden futbolcunun, hocanın düşüncesi ile denk düşmeyecektir. Sevdiğim dostlarıma bunları tavsiye ediyorum. Herkesin gönlünün razı olduğu bir karar alınır. Futbolu çok özledik. Her şeyin başı sağlık. Önce iyileşmek, önce sağlık için adım atmak lazım. Gerekiyorsa hiç oynanmasın."

Haberin Devamı

"Benim gönlüm her zaman Galatasaray'dan yana"
"Seyircili oynanacağı zaman Galatasaray ile Trabzonspor'un çok büyük avantajı ortaya çıkıyor. İki tane muhteşem stat ve atmosfer. Başakşehir'de seyircisi olmadan zaman zaman iki forvet oynayarak çok tehlikeli bir takım haline geldi. Başakeşehir arkasında Sivasspor geliyor. Benim gönlüm her zaman Galatasaray'dan yana. Bu sene çok zevkli bir lig izletiyorlar. Bende içindeydim ilk yarı. İyi atmosferler olmayacak koronavirüsten sonra üzgünüm. Favoriler gözümde değişmedi. Aslantepe'de seyirci ile oynamak ile seyircisiz oynamak arasında fark var. Galatasaray 1-0 önde başlıyordu."

Haberin Devamı

"Sezon sonu sözleşmem elimde olacak"
Avrupa'da mı devam etmek istiyorsun yoksa Süper Lig'de mi devam etmek istiyorsun sorusuna Arda,"Ortak kararımı eşim, kardeşim ailem ile aldım. 3 sene daha oynayacağım. Önce Dünya sağlıklı bir hale geldikten sonra karar verebilirim. Gönlüm neyden yana olduğunu söylemiştim. Hayatın ne getireceği belli olmaz.  O yüzden sezon sonu rahat kafayla düşüneceğim. Sezon sonu bonservisi elinde olan bir oyuncu olarak avantajım olacak. Biliyorsunuz sözleşmem bitiyor. Ailemle ile oturup karar vereceğim.En az 3 sene daha oynamak istiyorum. Bu kararımın sonu kadar arkasındayım. Açıkçası iyi de oynayabileceğimi düşünüyorum."

Barcelona'da az oynatılmasıyla ilgili "Hayatta bazen çok sorgulamamak gerekiyor. Bazen bende anlamıyorum. Böyle karar verdi. Saygı duyuyorum. O patron ben çalışan oluyorum" dedi.

Haberin Devamı

"Galatasaray istemediği için..."
'Başakşehir'e geldiğin için pişman mısın?' sorusuna Arda, "Türkiye'de Galatasaray'dan başka seçeneğim yoktu. Galatasaray istemediği için Başakşehir teklifi öne çıktı. Avrupa'da da bazı teklifler vardı ama Başakşehir'de Abdullah Avcı vardı. Proje getirdiler, hayal verdiler.  Bende onların getirdiği hayale ortak olmak istedim. Asıl amaçları Süper Lig'de çıkabildikleri yere çıkmak, olabilirse şampiyon olmaktı. Eğer olmazsa bu ülkeyi Nisan, Mart ayında Avrupa maçı izletmekti bizlere. Buna çok inandım. Bu organizasyona zaman zaman katkı verdiğimi düşünüyorum. Bu organizasyona katıldığım için çok mutluyum. Daha iyi olabilirdi. Pişmanlığım yok. Hayat, bence böyle kararlar için pişman duyulacak bir şey değil. Emre Belözoğlu, Abdullah Avcı, Orhan Ak, Göksel Gümüşdağ faktörü bu seçimde önemliydi. Bu proje uzun yıllar içinde meyvesini verecektir."

Arda Turan açıkladı Sezon sonu transfer kararı...

"Emre Belözoğlu'na rakip olduğumda..."
"Saha içinde kazanmak için oynuyoruz. Çok iyi aile babası. Emre Belözoğlu'na rakip olduğumda sinirlendiğim anlar olmuştur. Onun bana kızdığı taraflar oluyor. Türk futbol tarihinin en önemli futbolcularından. Ettiği mücadele, 40 yaşına kadar oynaması büyük saygı uyandırıyor."

Haberin Devamı

"Barcelona seni istediği zaman..."
"Atletico'dan Barcelona'ya gitmeseydim diyebiliyor musun?" sorusuna yıldız isim, "Barcelona seni istediği zaman buna hayır demek çok zor. Bence iyi ki gitmişim. Muhteşem bir deneyimdi. Çok güzel günler yaşadım. Maçın adamı olduğum final maçı var. A.Madrid'de ise yapacağımız her şeyi yapmıştık. Tamamlanmış bir hikayeydi. Kazanmıştık her şeyi. Son saniyede Şampiyonlar Ligi kupası gitti. Barcelona başka bir hikaye için başlangıç oldu. Hala doğru karar verdiğimi düşünüyorum. Ben bu oyunu seviyorum. Barcelona'da da oynasam sokakta da oynasam kazanmak için oynuyorum. Bu oyunun doğasını seviyorum." dedi.

"Ücretler çok yüksek olsa da altyapıya dönmek lazım. Bu zaman ve sabır isteyen bir projedir. Biraz zamana ihtiyaç var. Güzel olan şeylerin fiyatı önemli değildir. Futbolun güzel tarafına bakmak lazım. Bir fotoğraf var Milan'ın baraj kadrosu. Kaka, Pirlo, Seedorf düşünebiliyor musunuz? Futbolun güzelliğine bakmak lazım.

Süper Lig'de en beğendiği 4 mevkiden futbolcular için; "Kaleci Muslera, defans Da Costa, orta saha Sosa (Takım arkadaşım torpil yapıyorum) Forvet için Burak Yılmaz ve Falcao'yu seçiyorum. Falcao ve Burak Yılmaz beni oynarken çok rahatlatan golcülerdi." yanıtını verdi.

"Annemin taze fasulyesini çok seviyorum. Karantinada hiç yemek yapmadım. "

"Dizi önerim Homeland'ı çok beğeniyorum. Peaky Blinders biraz ağır ama çok güzel. Türk sanat müziği severim. 60lar 70'ler Türk pop müziği dinliyorum bu aralar."

"Emre Belözoğlu, Burak ve Selçuk"
Issız adada hangi 3 Süper Lig futbolcusunu alırsın? sorusuna Arda Turan, "Kesin Burak Yılmaz, Emre Belözoğlu'nu alırsam belki huzurumuzu bozar (Gülerek), son olarak Falcao'yu alabilirim" cevabını verdi. Sonra kararını değiştiren Arda, "Selçuk'u unuttuk. Falcao'yu çıkartıp onu alırdım" dedi.

"Karantina'da olmak isteyeceğim eski 3 futbolcu Maradona, Cruyff, Brezilyalı Ronaldo"

"Her tatile ilk başladığımızda Ayna'nın Akdeniz şarkısını söylerim. Arabayla tatile gitmeyi çok severim"

"Eşim benden  çok memnun karantinada (Gülerek) Onun şikayet ettiği konu olarak ondan önce dizileri izliyorum bazen.Oğlumla ilgilenmek zorunda kalıyor eşim ondan oluyor. Hamza'nın (oğlu) futbola ilgisi çok iyi. 1.5 yaşına geldi. Bazen toplara vuruyor. Tabi benim hat-trick yaptığım toplar var. İmzalı toplarımı alıp vurmak istiyor. Futbolculara imzalattığım. Babacım diyorum sen onlara vurma, yazılar silinmesin ileride lazım olabilir sana (gülerek). Top alıyoruz illa o yukarıdaki toplara bayılıyor."

En çalışkan futbolcu için; "Bülent Korkmaz çok çalışkandı. Atletico Madrid'de Juanfran, Filipe Luis, Dani Alves çok çalışkandı" ifadelerini kullandı.

Kazakistan'a attığı frikik golünün perde arkası
"Geçen gün Kazakistan maçını izledim. Selçuk Kırmızı kart görmüştü. Burak Yılmaz da penaltı kaçırmıştı. Frikik oldu 90. dakikada. Benden önce kullanacak 5 kişi vardı. Aldım topu koydum, dua ettim. Arda sen mi kullanacaksın oldu takımdakiler. Burak dua ettiğimi görünce "Bırakın bu dua ediyorsa kesin kabul olur, atar bunu" dedi. Çok alakasız baraja çarpıp gol oldu. Çok komikti sonrasında çok güldük. Burak'ın bırakan bu atsın demesi komikti."

Yazarlar