Futbol Arda Turan Barcelona'ya transfer olacak mı?

Arda Turan Barcelona'ya transfer olacak mı?

26.06.2015 - 15:00 | Son Güncellenme:

Katalan merkezli Mundo Deportivo gazetesinin “ Bomba Arda Turan” başlıklı haberine göre; Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu’nun seçim kozu Arda Turan. Teknik direktör Luis Enrique’nin, Arda’yı çok beğendiği, tıpkı Aleix Vidal’de olduğu gibi milli futbolcuyu da takımında görmek istediği ifade edildi.

Arda Turan Barcelonaya transfer olacak mı

İspanyol kulübü Barcelona'da 2006-2010 arasında başkanlık yapan ve 18 Temmuz'da yapılacak seçimde başkan adayı olan Josep Maria Bartomeu, Atletico Madrid'den ayrılmak istediğini açıklayan Arda Turan'ın transferi için harekete geçti.

Haberin Devamı

Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, geçtiğimiz haftalarda Radio Marca’ya verdiği röportajda, takımda sadece Koke ve Godin’in satılamaz olduğunu belirterek, Arda’nın takımdan ayrılabileceğinin sinyalini vermişti. Milli yıldızımızın Atletico Madrid ile 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. 10 numaralı formayı giyen yıldızın serbest kalma bedeli ise 41 milyon Euro. Milli futbolcumuz ile ilgilenen takımlar arasında Milan, PSG, Manchester United, Chelsea ve Manchester City'nin olduğu iddia ediliyor. 28 yaşındaki oyuncu gönlü ise Premier Lig 'de.

Barcelona’nın transfer listesinin ilk sırasında milli futbolcu Arda Turan’ın ismi olduğu iddia edildi. Atletico Madridli futbolcu Arda Turan’a İspanya medyası tarafından, ‘Ardaturanismo Barcelona’ya transfer olacak’ şeklinde haberler yayınlanmaya başladı. Adı daha önce İngiliz kulüpleriyle anılan ve milli futbolcunun menajerinin, ‘Arda Atleti’den ayrılmak istiyor’ şeklinde kullandığı ifadelerin ardından Arda şimdide Barcelona’ya yazıldı.

İspanyolların önemli gazetelerinden El Mundo Deportivo’nun haberinde, Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique’nin Arda'yı takımında görmek istediği ifade edilirken, Katalan ekibinde önümüzdeki günlerde yapılacak seçimlerde Josep Maria Bartomeu'nun yeniden başkan olarak seçilmesi halinde ise Arda'ya Barcelona forması giydirmek için çalışmalara başlayacağı belirtildi.

Ada'da Türk rüzgarı esecek. Bursasporlu Enes Ünal'ın Manchester City'ye transferi resmiyet kazandı. 4 yıldır A.Madrid'te oynayan Arda Turan da M.United yolcusu. Arda Turan ile Enes Ünal, Manchester'da buluşacaklar ama ezeli rakiplerin formaları altında. Bursaspor'un sözleşme uzatma teklifini kabul etmeyen Enes Ünal, 18 yaşında Manchester City'nin yolunu tuttu. Yeşil-beyazlı kulüp transferi dün açıklarken City, Bursaspor'a 3 milyon Euro ve bir sonraki satıştan yüzde 10 pay verecek. Atletico günlerinin sonuna gelen Arda Turan ise her zaman hayali olan İngiltere'ye gitmeye çok yakın. Transfer için dev bir bütçe ayıran Manchester United, milli oyuncu için İspanyol kulübüne 30 milyon Euro'nun üzerinde bir teklifte bulundu. Bu transferin de kısa süre içinde resmiyete dökülmesi bekleniyor. Arda, 2011'de G.Saray'dan Atletico'ya 12.5 milyon Euro'ya transfer olmuştu. En pahalı Türk futbolcusu olan milli oyuncu unvanını geliştirmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Arda Turan Kimdir?
Arda Turan (d. 30 Ocak 1987; Bayrampaşa, İstanbul), Türk futbolcu. La Liga ekiplerinden Atlético Madrid ve Türkiye Millî Takımı forması giymektedir. Genellikle sol kanatta oynayan Turan, sağ kanat ile forvet arkası pozisyonlarında da görev yapabilmektedir.

Futbola henüz 8 yaşındayken, doğup büyüdüğü Bayrampaşa'nın Altıntepsi mahallesindeki amatör bir takım olan Altıntepsi Makelspor'da başladı. 1997'den 2000'e kadar futbol yaşamını Altıntepsi Makelspor'da sürdürdü. 2000 yılında 12 yaşındayken, Galatasaray'a transfer oldu. 2000'den 2005 yılına kadar Galatasaray altyapısında futbol oynadı. Galatasaray forması ile ilk resmî maçına, 22 Ocak 2005 tarihinde Bursaspor ile oynanan Türkiye Kupası maçında çıktı. Profesyonel olduktan sonra da bir süre Galatasaray altyapısında forma giyen Turan, 2005-06 sezonunun ikinci yarısında Vestel Manisaspor'a kiralandı. Bu takımdaki ilk resmî maçına Ankaragücü ile deplasmanda oynanan maçta çıktı ve 2-0 kazanılan karşılaşmada, hem kulüp kariyerindeki hem de Süper Lig'deki ilk golünü attı.

Vestel Manisaspor'da geçirdiği yarım sezonun ardından Galatasaray'a döndü. Galatasaray'ın 9 Ağustos 2006 tarihinde, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Mladá Boleslav karşısında 5-2 kazandığı karşılaşmada 2 gol atıp 1 asist yaptı. Böylece Galatasaray forması altında ilk resmî golünü attı. 13 Ağustos 2006 tarihinde, Galatasaray'ın Kayserispor'u 4-0 mağlup ettiği karşılaşmada Galatasaray forması ile Süper Lig'deki ilk golünü attı. 2009-10 sezonunda, henüz 22 yaşındayken Galatasaray Futbol Takımı'nın kaptanlığına getirildi ve 10 sırt numarası verildi. Arda Turan, Galatasaray forması ile birer Süper Lig, Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı. 2011 yılının Ağustos ayında, €12.000.000 bonservis ücreti karşılığında İspanyol kulübü Atlético Madrid'e transfer oldu. Ödenen bu bonservis bedeliyle birlikte Türkiye'den yurt dışına transfer olan en pahalı Türk futbolcu oldu. Madrid ekibindeki ilk resmî maçına 28 Ağustos 2011'de, Osasuna ile oynanan La Liga maçında çıktı. Atlético Madrid'de oynadığı sezonlarda birer La Liga, UEFA Süper Kupası, İspanya Kral Kupası, İspanya Süper Kupası ile 1 UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşarken, 2014 yılında, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde attığı gol ile takımının finale yükselmesinde etkin rol oynadı.

Türkiye forması da giyen Arda Turan, Türkiye Millî Takımı'nda oynamadan önce, Türkiye 16 Yaş Altı, Türkiye 17 Yaş Altı, Türkiye 18 Yaş Altı, Türkiye 19 Yaş Altı, Türkiye 20 Yaş Altı ve Türkiye 21 Yaş Altı takımlarında forma giydi. Türkiye Millî Futbol Takımı ile ilk maçına 16 Ağustos 2006 tarihinde Lüksemburg ile oynanan hazırlık maçında çıktı. Arda Türkiye ile 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele etti ve takımı adına turnuvada 2 gol attı.

Milliyet Spor Ödülü'nü, 2008 ve 2009 yıllarında Yılın Futbolcusu, 2013 yılında Yılın Sporcusu kategorilerinde kazandı. 2010 yılında Yılın Futbolcusu ve 2012 ile 2013 yıllarında ise Avrupa'da Yılın Türk Futbolcusu kategorilerinde Futbol Plus Dergisi Yılın Futbol Oscarları ödülünün sahibi oldu. 2014 yılında 13. Uluslararası Türkiye Spor Adamları Ödülleri kapsamında; Avrupa'da Yılın Futbolcusu ödülünü kazandı. 2008 yılında İspanyol spor dergisi Don Balón tarafından, 1987 ve üstü doğumlu 100 yıldız futbolcu arasında en iyi 8. futbolcu seçildi. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından 2009 yılının en popüler aktif futbolcusu olarak gösterildi.

Arda Turan, İstanbul iline bağlı Bayrampaşa ilçesinde 30 Ocak 1987 tarihinde, Adnan ve Yüksel çiftinin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Turan'ın babası Türk Hava Yolları'ndan emekli Adnan Turan, annesi ev hanımı Yüksel Turan ve kardeşi Okan Turan'dır. Lise eğitimini Fatih ilçesindeki Şehremini Lisesi'nde tamamladı. Çocukluğunda sokakta futbol oynamaya başlayan Turan, "doğduğu mahalledeki arkadaşlarıyla birlikte icat ettikleri orta-kafa-gol oyununun, orta ve pas yeteneğinin gelişmesinde önemli rol oynadığını" ve "dar sokaklarda futbol oynamasının da futbol tekniğini geliştirdiğini" ifade etmiştir. Futbol yaşantısına, henüz 8 yaşındayken babasının ve amcalarının da daha önceleri futbol oynadığı, doğduğu ilçenin amatör takımlarından Altıntepsi Makelspor'da başladı. 2000 yılında Galatasaray'ın altyapı seçmelerine katıldı. İlk katıldığı seçmelerde 15 dakika oynadıktan sonra, birkaç gün sonraki seçmeye de çağrıldı. Buradaki seçmeleri de kazanarak Galatasaray'da futbol oynamaya başladı. Galatasaray altyapısında yaklaşık 4 yıl boyunca forma giydi. Bu süre içerisinde 56 lig maçına çıktı ve 17 gol attı. Turan, kendi ifadeleriyle topa sahip olmayı, çabuk kaybetmemeyi ve maçın 90 dakika olduğunu unutmamayı, Galatasaray'daki teknik direktörü Gheorghe Hagi'den öğrendi