1.Lig Arda Turan, Galatasaray hedefini açıkladı! 'Fatih Terim'i taklit etmiyorum'

Arda Turan, Galatasaray hedefini açıkladı! 'Fatih Terim'i taklit etmiyorum'

04.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, Galatasaray hedefini açıkladı. Genç çalıştırıcı, Fatih Terim'i taklit etmediğini dile getirdi.

Arda Turan, Galatasaray hedefini açıkladı Fatih Terimi taklit etmiyorum

Türk futbolunun efsane isimlerinden Arda Turan açıklamalarda bulundu. TRT Spor'a konuk olan Arda Turan, Galatasaray'ın performansını şu sözlerle yorumladı:

Haberin Devamı

"Okan ağabey bize öncülük yapıyor, bize kapı açıyor. Bu kadar önemli bir kadroyu iyi idare ediyor. Geçen sene şampiyonluk, bu sene Şampiyonlar Ligi'nde yaptıkları. Okan ağabey gibi bir teknik direktöre sahip olduğumuz için şanslıyız."

Galatasaray'da teknik direktör olarak çalışmayı hedeflediğini belirten Arda Turan, "Galatasaray'ın teknik direktörü olmak gibi bir hayalim var" diye konuştu.

Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz'ın performansını yorumlayan Arda Turan, "Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz çok daha iyi olmalı. Onlarla sürekli konuşuyorum. Avrupa'nın büyük takımlarında da oynamalılar" ifadelerini kullandı.

Arda Güler'in yeteneği sayesinde baskıdan kurtulabileceğini vurgulayan Arda Turan, "Arda Güler çok yetenekli, sosyal baskıyı duymaz. Star olacak, sosyal baskı olacak. Türk futbol tarihini değiştirebilecek oyunculardan biri. Bunlarla uğraşmayı bilmeliler. Ben zaman zaman bunlarla uğraşmayı bilemedim ama kariyerimdeki kupalardan baskıyla iyi yaşadığımı da gösterdim. Zaman zaman ben de sokakta 'Bu twitter'daki insanlar nerede?' diye gezdim. Ben iyi niyetli insanım, algı işleriyle uğraşmak istemiyorum. Her zaman iyi futbolcuydum ve şimdi iyi bir teknik direktör olmak istiyorum. Çalışırken çok mutluyum. Ben futbolcuyken de bu oyunu iyi düşünenlerden biriydim" dedi.

Haberin Devamı

Hatalar yaptığını, yapacağını belirten Arda Turan şu ifadeleri kullandı: "Sakalları kısaltıp, biraz boyadığımda 20 yaş gençleşirim. Ancak ben böyle çok mutluyum. Herkesin benimle ilgili bir fikri var. Buna saygı duyuyorum. Ben de insanım, birçok hata yapıyorum, yaptım, yapacağım. İnsanların hata yapma haklarını ellerinden almamamız lazım. Bu, en büyük özgürlük. İnsan bu şekilde gelişim sağlayabilir."

Fatih Terim'le ilgili soruya Arda Turan, "Allah, Fatih Terim'i başımızdan eksik etmesin. Fatih Hoca'yı taklit etmiyorum. Oyuncularla içimden geldiği gibi konuşuyorum" cevabını verdi.

Kitap yazmak gibi bir düşüncesi olmadığını belirten Arda Turan, "Günlük tutmayı bıraktım! Birinin eline geçerse, iyi bir kayıt olacağını düşünmüyorum. Bir kitap yazmam. Benim kitabımı okuyacağına, daha önemli insanların kitaplarını okuyabilirler. Birçok belgesel çekilmiş benim hakkımda. YouTube, sosyal medya... Benden bir şey almak isteyen, benim etrafta birçok dokümanımı bulabilir. Benim kitabımı okuyacaklarına İlber Ortaylı'yı okusunlar. Onu aşk seviyesinde severim. Gece yatarken, Fatih Altaylı, Celal Şengör ve İlber Hoca'yı dinleyerek uyurum. Ağlamak kalbi yumuşatır. Tabii ki ağlıyorum. Ama dünyada bu kadar olay oluyorken kendime o kadar büyük bir anlam yüklemiyorum. Büyük anlamlar yükleyecek olaylarım olmuyor. İnsanlar ölüyorlar, çocuklar ölüyor. Yarın öbür gün ateşkes imzalasalar onlar geri dönmeyecekler. Kendime artık o kadar büyük bir anlam yüklemiyorum. İnsanlar ölüyorlar, çocuklar ölüyor. Yarın ateşkes imzalasalar onlar geri dönmeyecekler" dedi.

Haberin Devamı

Son olarak Türk futbolunu yorumlayan Arda Turan, "Türk futbolunda birçok konuya yön vermek istiyorum. Altyapı, sahalar, taktik, gelişim, yabancı dil... Avrupa'nın gerisindeyiz, bunları kapatabiliriz" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Yazarlar