Fransa Ligue 1 Arda Turan'a reddedilmez teklif!

Arda Turan'a reddedilmez teklif!

29.06.2015 - 23:59 | Son Güncellenme:

Atletico Madrid'de forma giyen milli yıldız Arda Turan'ın PSG ile görüştüğü iddiasının ardından gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Arda Turana reddedilmez teklif

Arda Turan ile Paris Saint Germain görüşmesini ilk olarak İspanyol radyosu Cadena Cope duyurmuştu. İspanyol gazeteci Antonio Ruiz, daha kapsamlı bir açıklamayla süreci bir kez daha anlattı.

Haberin Devamı

İşte Antonio Ruiz'in Arda Turan açıklamaları:

"Geçtiğimiz pazartesi günü Arda Turan ve Paris Saint Germain kulübünün patronu Nasser El-Khelaifi, Madrid'de bir restaurantta akşam yemeği yediler. PSG'nin başkanı Arda'ya sadece onu takımda görmek istediğini söylemedi. Yaşam kalitesini, sportif hırslarını yükseltecek reddedilemeyecek bir teklif sundu. Arda bu teklif karşısında PSG'de oynamak istediğini belirtti. Arda'yı Milan da istedi ama Şampiyonlar Ligi'nde olmadıkları için bu teklifi geri çevirdi. Arda, en yüksek seviyede rekabete devam etmek istiyor. Daha sonra Arda, kulübe ayrılmak istediğini belirtti ve artık iki kulüp görüşmeye başladı. Thiago Motta'nın Atletico Madrid'e olası bir transferinin Arda Turan ile bir ilgisi yok. Bu farklı bir durum ama Atletico Madrid, bu olaydan sonra Thiago Motta ile ilgilenmeye başlamış olabilir."

Haberin Devamı

İspanyol AS gazetesi de Arda Turan'ın bundan önce yaptığı tüm açıklamalarda Atletico Madrid'de kalmak istemesini belirtmesine rağmen son anda böyle bir karar almasını ise sürpriz olarak karşıladı. Arda'nın 4 sezon boyunca Atletico Madrid'de kendini çok geliştirdiğini ve artık seviye atlamak istediğini belirten gazete, milli yıldızın Paris Saint Germain'den gelen bu teklifi reddetmeyeceğini belirtti.

Atletico Madrid, son 2 sezondur sportif başarıyı yakalamasının yanında kadro şekillenmesinde de büyük değişiklikler yaşamaya başladı. Mario Mandzukic'in Juventus'a gitmesinin ardından Raul Jimenez'in de takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Sol bekte sıkıntı yaşayan Atletico Madrid, eski öğrencisi Filipe Luis'i yeniden kadroya katmak isteğinde. Orta sahanın önemli isimlerinden Mario Suarez'in de Teknik Direktör Diego Simeone ile problemler yaşadığı aktarıldı. Villarreal'den Luciano Vietto ve Porto'dan Jackson Martinez'i toplamda 55 milyon Euro'ya kadrosuna katmaya hazırlanan Atletico Madrid, Finansal Fair Play sebebiyle bazı oyuncularını da satmak zorunda kalacak.

Arda Turan'ın 41 milyon Euro'luk serbest kalma bedeli İspanyol ekibini bu konuda rahatlatacak. Atletico Madrid'in Arda Turan konusunda Paris Saint Germain ile görüşmelerinde bir yandan da Thiago Motta'nın Atletico Madrid'e transferi konusunda görüşmelerin yapıldığı gelen bilgiler arasında.

Haberin Devamı

Tüm bu gelişmelerin ardından Arda Turan, resmi Twitter hesabından transferiyle ilgili bir açıklama yaptı. Milli yıldız yaptığı açıklamada, "Hakkımdaki transfer haberleri gerçeği yansıtmıyor. Menejerim 3-4 kulüple görüşüyor. Bir anlaşma sağlanırsa buradan bilgilendirme yapacağım" ifadelerini kullandı.

Fransız ekibi Paris Saint Germain'in yanında Chelsea, Manchester United ve Barcelona da Arda Turan'ı kadrosuna katmak isteyen diğer takımlar.

Kaynak: Sporx

Arda Turana reddedilmez teklif