Milli Takım Arda Turan'dan yıllar sonra gelen itiraf! 'O takımı çok özlüyorum'

Arda Turan'dan yıllar sonra gelen itiraf! 'O takımı çok özlüyorum'

29.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

UEFA TV, A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2008'deki tarihi yarı final serüvenine dair bir röportaj dizisi gerçekleştirdi. Arda Turan'ın yorumları dikkat çekti.

Arda Turandan yıllar sonra gelen itiraf O takımı çok özlüyorum

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2008'deki unutulmaz yarı final öyküsünün sembol isimleri UEFA TV'ye konuştu. UEFA TV'ye konuşan Arda Turan'ın yorumları ses getirdi.

Haberin Devamı

EURO 2008'i kendisini vitrine çıkartan organizasyon olarak betimleyen Arda Turan, "Çok iyi oynadığım, beni vitrine çıkartan, uluslararası seviyede bazı şeyleri başarabileceğime inandığım ilk platformdur diyebiliriz EURO 2008 için" dedi.

EURO 2008 kadrosunu özlediğini vurgulayan Arda Turan, "Ben 21 yaşındaydım o turnuvaya gittiğimizde. Takımda Fenerbahçe kaptanı Tuncay Şanlı, Emre Belözoğlu, Tümer Metin, Nihat Kahveci, Hamit Altıntop, Rüştü Reçber... Çok önemli oyunclar vardı. Birbirine inanan, iyi arkadaş olan, futbolun doğrularını yapan bir takımdık. O takımı çok özlüyorum, asla pes etmezlerdi. Kaybettiklerinde birbirlerini suçlamazlardı" ifadelerini kullandı.

A Milli Futbol Takımı'nın başarısının önemini şimdi anladıklarını belirten Arda Turan, "O gün içindeyken anlamadık ama ne kadar tarihi ve büyük bir başarı yaptığımızı şimdi görüyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BU BİR TÜRKİYE PROJESİ"

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, İzmir ekibinin Türkiye'nin tek öz kaynak projesi olduğuna dikkat çekti:

"Biz Türkiye'nin tek öz kaynak kulübüyüz. Bu bir Türkiye projesi. Türk futboluna çok önemli değerler kazandırdık. Bunların başında Çağlar Söyüncü var."

Bandırmaspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise, "En büyük mottomuz, 'İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu' bu mottodan asla ödün vermedik. Uluslararası futbolcu yetiştirmek, bunu zaten çıkan oyuncularla gördükten sonra çok mutlu olduk. Birnevi milli takımdı Altınordu, herkes öyle görüyordu" dedi.

"HER ZAMAN PRENSİPLERİM AYNIYDI"

Altınordu altyapısında yetişen ve Avrupa'da üst düzey kulüplerde oynayan şu anda Fenerbahçe forması terleten Çağlar Söyüncü açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Başkanımız Seyit Mehmet Özkan, bütün olanakları bize sağladı. Benim gibi bütün arkadaşlarıma sağladı. Benim her zaman prensiplerim aynıydı; ülkemi yurt dışında iyi temsil etmek."

EURO 202O performanslarını değerlendiren Çağlar Söyüncü, "EURO 2020'de elemeler biter bitmez gitseydik o hırsla daha başarılı olabilirdik. Pandemi sebebiyle 1 sene durunca sanki bir başarı yapmışız da gelmişiz gibi turnuvaya gittik" dedi.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2008 başarısını yorumlayan Çağlar Söyüncü, "12-13 yaşında okula gidiyoruz, okula gittiğimde EURO 2008'deki futbolcu ağabeylerimizin isimlerini sayıyorduk" diye konuştu.

"TARİHİ BİR OLAY"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Grubumuzu lider bitirmek bizim için tarihi bir olay oldu. Bunu tarihimizde ilk kez başardık ve lider bitirdiğimiz için çok mutluyuz. Bu turnuva öncekilerden daha zor olacak çünkü seviye çok yükseldi."

Yazarlar