Galatasaray Arena'nın zemini için tek çare...

Arena'nın zemini için tek çare...

25.02.2013 - 15:35 | Son Güncellenme:

TT Arena'daki zemin sorunu, stadın zemin bakım sorumlusuna soruldu.

Arenanın zemini için tek çare...

G.Saray’ın yeni mabedi TT Arena’nın zeminindeki sorunlar, Schalke maçıyla birlikte bir kez daha gözler önüne serilirken yaşanan sıkıntıları stadın zemin bakım sorumlusu Phil Sharples’a soruldu… Ersin Düzen, TRT 1’de Stadyum programında Sharples’la kısa bir söyleşi gerçekleştirirken 4 aydır Türkiye’de görev yapan Sharples geliştirilmesi gereken çok şeyin olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Devre arasında yapılan yenileme çalışmalarında da görev alan Sharples, Schalke maçında zemini incelemekten maçı takip edemediğini belirtip, “Zemini düzenledik ama çim de değişti. G.Saray bir ışık sistemine sahip; ancak yeterli değil. Asıl problem ışıklandırma. Stat ışık almıyor. İngiltere’de Wembley stadyumunun da G.Saray gibi problemleri vardı. Şu an harika bir ışıklandırması, dayanıklı bir zemini var, çözümünü sağladık.

Kulüp yeni ışıklandırma siparişi verdi. Bu iyi bir adım. Şu an 6 ışığımız var, zeminin 3’te birini aydınlatabiliyoruz. Bu da tüm saha için 3 gün demek. Arka arkaya maç oynanınca, bu süre yeterli olmuyor. Yeni gelecek 3 ışıkla, tüm sahayı aydınlatmak 2 günümüzü alacak. G.Saray’a ne yapılması gerektiğini daha önce de söyledik Schalke maçından sonra da tekrar ettik.

Haberin Devamı

‘MAÇI İZLEYEMEDİM’

Sonuçta bu kulübün parası. Zemin bakımı önemli ama maliyeti de var. İş G.Saray’a kalıyor, biz sadece yönlendirebiliriz; kabul ederlerse tabii. Biraz pahalı bir çalışma olacak. Schalke maçında zemine bakmaktan maçı izleyemedim.

Yazarlar