Dünyadan Futbol Arnavutluk oyuncuları krallar gibi karşılandı

Arnavutluk oyuncuları krallar gibi karşılandı

15.10.2014 - 17:04 | Son Güncellenme:

Sırbistan-Arnavutluk maçının ardından ülkelerine dönen Arnavut futbolcular, havalimanında "kahraman gibi" karşılandı.

Arnavutluk oyuncuları krallar gibi karşılandı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri I Grubu'nda, çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Sırbistan-Arnavutluk maçının ardından ülkelerine dönen Arnavut futbolcular, havalimanında "kahraman gibi" karşılandı.

Maçın 44. dakikasında uzaktan kumandalı bir helikopterle sahaya Kosova'yı da kapsayan ''Büyük Arnavutluk haritası"nın yer aldığı bir bayrağın bırakılması üzerine çıkan olayların ardından soyunma odasına giden Arnavutluk A Milli Futbol Takımı, olaylar yatışıncaya kadar statta bekletildi.

Güvenliğin sağlanmasının ardından sabaha karşı Belgrad'daki Nikola Tesla Havalimanı'na ulaşan takım, buradan Arnavutluk'a hareket etti. Yaklaşık bir saat süren uçak yolculuğunun ardından TSİ 04.30'da başkent Tiran'daki Rahibe Teresa Havalimanı'na varan milli takım heyeti, burada kahraman gibi karşılandı.

- "Milli Takım olarak her zaman barıştan yanayız"

Haberin Devamı

Arnavutluk A Milli Futbol Takımı Kaptanı Lorik Cana, burada yaptığı açıklamada, Sırbistan'a futbol oynamak için gittiklerini, ancak gerek Sırp taraftarların gerekse stattaki güvenliğin kendilerine karşı tutumunun sert olduğunu iddia etti.

Sadece stattaki holiganların değil, stattaki güvenliğin de Arnavut futbolcuları darp ettiğini öne süren Cana, futbolcular arasında ağır yaralıların bulunmamasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Cana, Belgrad'da yaşananların iki ülke arasındaki iyi ilişkileri bozmaması gerektiğini vurgulayarak, "Milli Takım olarak her zaman barıştan yanayız" dedi.

Havalimanına gelen kalabalık taraftar grubu, uzun süre tezahürat yaparak milli takıma destek oldu.

- Olay

Haberin Devamı

Sırbistan ile Arnavutluk arasında dün akşam oynanan karşılaşmanın 44. dakikasında uzaktan kumandalı bir helikopterle sahaya Kosova'yı da kapsayan ''Büyük Arnavutluk haritası"nın yer aldığı bayrağın bırakılması üzerine olaylar çıkmıştı.

İki takım futbolcuları arasındaki gerilimin ardından bazı Sırp taraftarların meşale yakması ve sahaya girmesi üzerine maçın hakemi Martin Atkinson, karşılaşmayı durdurup soyunma odasına gitmiş, ardından yapılan anonsla maçın tatil edildiği duyurulmuştu.

UEFA, konuyla ilgili disiplin soruşturması başlatmıştı.

Yazarlar