Basketbol Asıl imza kalplerde

Asıl imza kalplerde

07.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Euroleague tarafından ‘efsane’ olarak nitelendirilen Obradovic’in kontratını 3 yıl daha uzattı.

Asıl imza kalplerde

Sırp çalıştırıcı, sarı-lacivertli kulüple devam etmesinin nedenini, ‘Çünkü burada mutluyum’ diye ifade ederken, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ise ‘İmza zaten kalplerde atılmıştı, inşallah birlikte daha da büyüyeceğiz’ açıklamalarını yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, basketbolda çok önemli başarılar yakaladığı sistemi devam ettirme kararı aldı, hem dünyaca ünlü antrenörü Zeljko Obradovic hem de Genel Menajer Maurizio Gherardini ile 3 yıllık kontrat imzaladı.

Ülker Stadyumu’nda gerçekleştirilen imza törenine Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Basketbol Şube Sorumsulu Ozan Balaman, Genel Menajer Maurizio Gherardini ve Coach Zeljko Obradovic katıldı.

Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, “Obradovic’i anlatmaya gerek yok. Basketbolda tarih olan bir insan. Oynanan basketbolun dünya çapında seyredilmesini sağlayan bir kişi. Aslında kalplerde atmıştık imzayı şimdi kağıt üzerinde atacağız.

Birlikte inşallah daha da büyüyeceğiz. Kendisi dünyanın en iyi antrenörlerinden biri. Geçen hafta oynadığımız Real Madrid maçı 200 ülkede canlı gösterildi bunun bir maddi karşılığı olmaz. Geçen yıl EuroLeauge’de 2. olduk. Umarım bu sene İstanbul’da oynanacak olan final-four’a kalıp bu sefer taraftarımızın önünde kupayı kazanırız” dedi.

Haberin Devamı

Milli açıklama

Geçtiğimiz yıl, milli takım antrenörü aynı zamanda kulüp çalıştırmamalı çıkışıyla gündeme damga vuran Yıldırım, Obradovic konusunda ise, “Benim şahsi fikrim milli takımı da çalıştırması ama kendisi her zaman Fenerbahçe’yi önde tutuyor. Gönlümden geçen Obradovic’in milli takımı da çalıştırması” açıklaması yaparak, kafalarda soru işareti yarattı.

‘Unutamayacağım an’

Obradovic, “Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum. Böyle insanlara çalıştığım için çok mutluyum. Kulübün menfaatleri ve takımın iyiliği için sizin de güveniniz sayesinde en güzel şekilde çalışabiliyorum” dedi. Sırp çalıştırıcı, “Başkanın da bana ne kadar güvendiğini biliyorum. Kontrat imzalamak önemlidir ama aramızda olan güven çok daha önemlidir. Benimle çalışmak kolay değildir oyuncularım bunu iyi biliyor ama günün sonunda hepsi onları ne kadar sevdiğimi de biliyor.
Bizim kulüple, taraftalarla çok sağlık bir ilişkimiz var. Sezonun tamamı tabii ki hiç bir zaman iyi olamıyor. Örneğin Başkan’ın Baskonia maçından sonra soyunma odasında yaptığı konuşmayı ömür boyu unutamayacağım” ifadelerini de kullandı.
‘Gençlere fırsat sunacağım’
Türk oyuncuların aldıkları süreler hakkında da düşüncelerini anlatan Obradovic, şunları söyledi:
“Türk oyuncular için kendi aramızda çok konuşuyoruz ve oynayacak düzeye gelmeleri için çalışıyoruz. Yetenek tartışılacak konu ama çalışıp gelişmeyen oyuncu yoktur. Pazar günü TOFAŞ’la oynadık, sonra bir antrenman maçı oynadık. Gençler ve Pero Antic Tunus’lu rakibe karşı 40 dakika oynadılar. Onlara her zaman fırsat sunacağım. Bizim için sonuçlar da önemli, gençlerin gelişmesi de ama bu bizden çok onların elinde. Önlerinde hayatlarının en büyük fırsatı var. Hayat böyle, ya şansları değerlendirirsiniz ya da başka yere gidersiniz.”
Avrupa’nın en iyisi
56 yaşındaki antrenör, muhteşem kariyeri ile Avrupa’nın rakipsiz zirvesinde yer alıyor. 20 yıldır Euroleague’de takım çalıştıran Obradovic’in tam 8 şampiyonluğu bulunuyor. İlk şampiyonluğunu henüz 31 yaşındayken, Partizan’ın başında kazanan tecrübeli çalıştırıcı, ardından birer kez Badalona ve Real Madrid, 5 kez de Panathinaikos ile bu sevinci yaşadı. Fenerbahçe’nin başında 92 Euroleague maçına çıkan Obradovic, bunların 66’sını kazanırken, sarı-lacivertli ekibe tarihinde ilk kez Final Four sevincini yaşattı, geçtiğimiz sezon da bunu tekrarladı. Fenerbahçe’nin başında ikişer kez lig ve Cumhurbaşkanlığı, bir kez de Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan Obradovic’in, görev aldığı tüm takımlara Avrupa Şampiyonluğu yaşatması, bu sezon İstanbul’da düzenlenecek Final Four öncesi, sarı-lacivertli camianın en büyük motivasyon kaynağı...

Yazarlar