Basketbol ASLAN ŞAHLANDI

ASLAN ŞAHLANDI

17.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Kupası’nı F.Bahçe’ye kaptıran, ardından Avrupa defterini kapatan Cim-Bom ligin ilk yarısında deplasmanda yendiği Anadolu Efes’e eksiklerine rağmen yine şans tanımadı, yaralarını sardı

ASLAN ŞAHLANDI

Galatasaray Medical Park, Anadolu Efes’i 77-70 yenmeyi başardı, 18. maçında 15. galibiyetini aldı.
İlk dakikalarda Galatasaray Engin ile skor bulurken, Efes rakibine Semih ile yanıt verdi, 5. dakika 11-11 geçildi. Ndong’un hücumda devreye girmesi ve ribauntlardaki büyük üstünlük ile 10-0’lık seri bularak 21-11 öne geçen Galatasaray, ilk periyodu 23-17 galip bitirmeyi bildi.
İkinci çeyreğe Macvan’ın art arda bulduğu basketlerle başlayan Galatasaray, 12. dakikada 32-17 ile 15 farkı yakaladı. Efes adına Farmar devreye girerek farkı 10’a çekse de, Efes aleyhine art arda çalınan 3 teknik faul sırasında serbest atışlarla 17. dakikada 44-24 öne geçen Galatasaray oldu. Efes bir kez daha Farmar ile skor bulsa da, Arroyo’nun son saniye basketiyle devre 49-34 bitti.
İkinci yarıya da hızlı başlayan sarı-kırmızılı ekip oldu, Ersin, Ndong ve Arroyo farkı 20 sayının üzerine çıkardı: 55-34. Alan savunması Galatasaray’ın hızını kısa süre kesse de, ev sahibi 26. dakikada maçtaki en büyük farkı yakaladı: 59-36. 4 dakikada Kerem Tunçeri-Vujacic ikilisiyle 12-2 seri bulan Efes, son çeyreğe girilirken farkı 13’e çekerek umutlandı.
Ersin ile yeniden farkı 15 yapan Galatasaray karşısında boyalı alan sayıları bulan Efes, 35. dakikada skoru 67-57 yaptı. Ender’in üçlüğüyle nefes alan sarı-kırmızılı ekip, bu kez Ender’e çalınan faul sırasında farkın tek hanelere inmesine engel olamasa da, son 2 dakikaya da 76-63 önde giren taraftı. Efes 7-0 ile skoru 76-70’e getirse de, Ender faul çizgisinden skoru belirleyen isim oldu: 77-70.

Haberin Devamı

ASLAN ŞAHLANDI

Oktay Mahmuti diskalifiye!
Galatasaray Medical Park-Anadolu Efes maçında lacivert-beyazlılar büyük bir şok yaşadı. Coachu Oktay Mahmuti diskalifiye edildi. Hakemlerin kararlarına itiraz eden Oktay Mahmuti, 16. dakikada teknik faul alırken, itirazlarına devam etti ve bir teknik faul daha alarak diskalifiye edildi. Kalan bölümde takımı yardımcı coach Recep Şen yönetti.

Aysal tribünde
Dev maçta sarı-kırmızılı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı. Abdi İpekçi Spor Salonu’nun büyük bölümünü dolduran taraftarlar, takımlarını destekledi. Anadolu Efesli bir grup taraftar da kendilerine ayrılan bölümde karşılaşmayı takip etti. Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal da karşılaşmayı protokol tribününde izledi.

Haberin Devamı

Galatasaray 11 kişi çıktı
Özellikle sakatlıklar nedeniyle zorlu bir süreç geçiren Galatasaray Medical Park, Anadolu Efes karşısında 11 oyuncu ile mücadele etti. Sakatlık nedeniyle Henry Domercant ve Göksenin Köksal’ın sezonu kapatmasının ardından, doping numunesinin pozitif çıkmasıyla David Hawkins’i kaybeden sarı-kırmızılı takımda, 2 maç men cezası alan Jamont Gordon ile hasta olan Cenk Akyol da forma giyemedi.