Almanya Bundesliga Atakan Karazor kefaletle serbest bırakıldı

Atakan Karazor kefaletle serbest bırakıldı

22.07.2022 - 12:28 | Son Güncellenme:

Haziran başında İbiza'da tatildeyken 18 yaşındaki bir kıza cinsel taciz suçlamasıyla gözaltına alınan ve Stuttgart'ta forma giyen Atakan Karazor, 50 bin euro kefaletle ve düzenli olarak yetkililere rapor vermek koşuluyla serbest bırakıldı.

Atakan Karazor kefaletle serbest bırakıldı

Bundesliga takımlarından Stuttgart’ta forma giyen Türkiye kökenli futbolcu Atakan Karazor ile arkadaşı Jaskaran T.D., tatil için gittikleri Ibiza Adası’nda cinsel taciz suçlamasıyla gözaltında tutuluyordu.

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?

Alman ve İspanyol medyasında iki genç kadının olayın yaşandığı gece diskoda vip bölümünde bulunan Atakan Karazor ve arkadaşına ‘istekli olarak kendilerini davet ettirdikleri yazıldı. Atakan ve arkadaşı Jaskaran T.D.’nin, vip bölümüne aldıkları genç kadınlara cinsel yakınlık gösterdikleri soruşturma dosyasındaki tanık ifadelerinde yer aldı. Gece kulübünde eğlendikten sonra gidilen villada ise 18 yaşındaki genç kadın, Atakan Karazor ve Jaskaran T.D. hakkında cinsel taciz suçlamasıyla polise başvurdu. Atakan ve arkadaşı suçlamayı reddederken, cinsel birlikteliğin karşılıklı istek üzerine gerçekleştiğini söylemişti.

KULÜBÜ KABUL ETMEDİ

Stuttgart, internet sitesinde Atakan Karazor için şu açıklamayı yapmıştı: "VfB orta saha oyuncusu Atakan Karazor, İbiza'da tatildeyken tutuklandı. Herhangi bir suç eylemini reddediyor. VfB, avukatlarıyla sürekli iletişim halinde. Bu devam eden bir süreç olduğundan, VfB'nin şu an için daha fazla yorum yapamayacağını anlamanızı rica ediyoruz."

Haberin Devamı

SERBEST BIRAKILDI

Alman ve İspanyol medyasından gelen haberlere göre; bugün yapılan mahkeme sonrası Atakan Karazor ve arkadaşı için karar çıktı. Balear Mahkemesi sözcüsü, hem Karazor'un hem de arkadaşının serbest bırakılmasına karar verildiğini açıkladı. Kefalet tutarı olarak 50 bin euro ödeneceği, Karazor ve arkadaşının İspanyol yetkililere düzenli olarak rapor vereceği bildirildi. Ayrıca, davacı ile temas yasağı çıkarıldı.

STUTTGART'A DÖNECEK Mİ?

Bundesliga takımlarından Stuttgart’ta forma giyen Türkiye kökenli futbolcu Atakan Karazor'un yaşanan bu olaylar sonrası kulüpte geleceği merak ediliyor.

İspanya'dan Almanya'ya dönmesi beklenen Karazor'un ne zaman takıma katılacağı veya yakın gelecekte kulüple olan ilişkisinin nasıl devam edeceği tartışılır durumda. Bir kulüp yetkilisinin konu üzerine yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar Atakan Karazor ile kişisel bir temas olmadı. Görüşme sonrası oyuncuyla nasıl devam edeceğimiz konusunda hemfikir olacağız." dedi. Atakan Karazor bu sezon Bundesliga'da 24 maça çıktı ve 1 asist yaptı.

Haberin Devamı