Diğer Ataköy’de dev şölen

Ataköy’de dev şölen

02.03.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası, İstanbul’da bugün başlayacak, 20 sporcumuz madalya için piste çıkacak

Ataköy’de dev şölen

37. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası, Ataköy Atletizm Salonu’nda bugün başlayacak. Dev organizasyon öncesinde Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, milli atletler Şilan Ayyıldız ve Ersu Şaşma basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Sözü ilk TAF Başkanı Çintimar alırken şu ifadeleri kullandı: “Yarışan 20 sporcumuzdan final beklentimiz var. Çocuklarımızdan madalya istiyorum gibi bir ifade kullanmıyorum. Onlar elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Ayrıca satılan biletler afetzedelere bağışlanacak. Bu da bizim için çok önemli.”

Milli atletlerden Ayyıldız ise “1500 metrede ülkemizi temsil edeceğim. Geçen hafta da bir Türkiye rekoru kırdım. İnşallah daha da iyi bir performans ortaya koyarım. En başta depremzedelerimiz için koşacağız. Öncelikle hedefim finale kalmak. Çok güçlü rakiplerim var” ifadelerini kullandı.

Sırıkla yüksek atlamada ülkemizi temsil edecek olan milli atlet Ersu Şaşma da “Bu yarışmada depremzedelerin elçisi olduğumuzu düşünüyorum. Onlar için bir motive, onlar için güzel bir haber olacağına inanıyorum. Elimizden gelenin en iyisi yapacağız. Onlar için gurur verici bir başarı elde etmek istiyoruz. Duplantis de yokken, fırsat varken onu değerlendirmek istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı