Diğer Atletik Gelişim Spor Şirketi yatırım için Bergama'yı seçti

Atletik Gelişim Spor Şirketi yatırım için Bergama'yı seçti

05.10.2021 - 12:00 | Son Güncellenme:

Spor gelişimi ve yatırımları konusunda çok önemli tecrübelere sahip olan firma Bergama'yı seçti.

Atletik Gelişim Spor Şirketi yatırım için Bergamayı seçti

Spor gelişimi ve yatırımları konusunda çok önemli tecrübelere sahip olan firma, Bergama'da bulduğu yetenekler ve bölgenin demografik, coğrafi, tarihi ve kültürel özelliklerinden de etkilenerek, Türk sporuna çok önemli bir katkı sağlayacak olup, YETİŞTİRİCİNİN YETİŞTİRİCİLİĞİ GELİŞİM ESASLI spor ve kültürde yetenek seçme ve geliştirme programı:

Haberin Devamı

“UYGULAMA ATLETİK GELİŞİM YETENEK GELİŞTIRME MERKEZİ yatırımı için BERGAMA'da da merkez açma kararını verdi.

Firmanın sahibi eski milli basketbolcu Murat Şamil Şen yaptıkları detaylı inceleme ve görüşmeler sonucunda bu kararı aldıklarını, bu nedenle:

'BERGAMA ATLETİK GELİŞİM SPOR KULUBÜ' kuruluş çalışmalarına başladıklarını, renklerinin Mavi-Beyaz sembollerinin de Asklepios dan ilham alarak:

Eski Yunan ve Roma Sağlık Tanrısı Asklepios’a adanmış. Asklepios heykellerini yılanlı asasından tanıdığımız Yılan simgesi, tıp biliminin sembolü haline Bergama'da gelmişolup, rivayete göre, bir hasta, ölmek üzere olduğu için Asklepion’a alınmaz. Kapıda beklerken iki yılanın zehirlerini kayadaki bir oluğa akıttığını görür. Kendine zarar vermek için bu zehirleri içer. Öleceğine şifa bulur. O zamandan beri de yılan, tıbbın simgesi haline gelir. Günümüzde sağlıkla ilgili meslek kurum ve kuruluşları ağaç, dal, kadeh gibi çeşitli eşyalara sarılmış halde duran yılan resmiyle sembolize edilmektedir. Bizde bu büyük tarih, kültür ve dünya değerini kulübümüzün değeri ve sembolü olarak seçtik.

Haberin Devamı

Murat Şamil Şen: “ Şu an iki yetenekli Bergamalı sporcu Tuğberk Şengül ve İbrahim Şahin kendi kulüpleri ile yaptıkları çalışmalara ilaveten bizimle kariyer ve sportif gelişim çalışmalarını da sürdürüyorlar. Atletik Gelişim olarak Kulüp, aile ve sporcu işbirliği yaparak gerçekleştirdiğimiz bu çalışmada sporcuların kısa surede olsa performans ve gelişimlerinden çok memnun kalmamız, bizim Bergama'da yapılanma kararı almamızda etkili olmuştur. Bergama Belediyesi yetkilileriyle de yapmış olduğumuz görüşmelerdeki samimi yaklaşımları bizi ayrıca çok memnun etmiştir” diyerek Bergama da olmaktan mutlu olduklarını ifade eden Murat Şamil Şen, kısa zamanda ses getirecek bir etkinlikle UYGULAMA BERGAMA ATLETİK GELİŞİM proje ve yatırımını Bergama aileleri, sporcuları, çocukları ve gençleri ile paylaşacaklarını açıkladı.

Yazarlar