Düğümü G.Saray çözer

Haberin Devamı

Şampiyonluk yarışı 37. haftadaki derbi maça kadar çözülemeyeceğini sanıyorum. Ancak... Fenerbahçe; Sivasspor (D) ve Beşiktaş derbisinden 6 puanla çıkamadığı takdirde, Galatasaray puan kaybetmeden kendi evindeki derbiye şampiyonluk düğümünü çözmüş gibi çıkacaktır. Aradaki puan farkı 4 ya da 5 olursa bir yenilgi kredisiyle oynayabilir. Düğüm maçı, derbiden deplasmandaki Konyaspor maçına kalır. O maçı Galatasaray kazanır.
Fenerbahçe “kredisiz” takım... Hiç puan kaybetmeden rakibiyle derbiye çıktığı takdirde Süper Lig tarihinin finali heyecan kasırgasına dönüşür. Ev sahibi yenerse şampiyonluğunu ilan eder. Fenerbahçe kazanırsa bir puan öne geçip bir haftalık gecikmeyle -İstanbulspor önünde- ligi şampiyonlukla kapatır.
Olasılıklar hesabında Galatasaray, rakibine oranla daha kolay maçlara çıkacak. Yine de deplasmandaki Karagümrük ve son Konyaspor maçlarına dikkat edelim. Oralarda ev sahibi takımların kader maçlarına çıkma olasılığı var. İki takımı da saygı ve hayranlıkla izleyip adanmışlıkla mücadele eden hocalarını ve futbolcularını içtenlikle alkışlıyorum. Maalesef şampiyonluğu ikiye bölme olanağı yok. Şimdi son sözü söylemeliyim: Gordiyon düğümünün Büyük İskender’i Galatasaray olacak.